on dokuz

2.3K 159 41
                                    

Reis maniti varmış, ne hissediyorsun?
Madem maniti var neden konuşuyoruz biz, bu hiç doğru değil. Benim sevgilime anonim biri yazsa ben rahatsız olurdum. Ve sevgilim sürekli onu görmek istese... Bu biraz şerefsizlik.
Yaz söv.
Hayır tabii ki yapmam. Ona aşık olduğumu düşünür.
Ee, ne yapacaksın?
Onun için olan WhatsApp hesabımı silmenin zamanı geldi.
Ya sevgilisi gerçekte yoksa? Sorsana.
Kız açık açık söyledi. Sürekli aktif olan bir çocuğun tabii ki de sevgilisi olacak. Hem yani...​gideri de var hem de dönüşsüz fiil.
Sana kaç kere fiilde çatıyı bu kadar çözme dedim...

***

"Anlayacağınız... eğlendik, bitti. Artık siliyorum.''

"Haber vermeden mi? Sorsana, belki yok öyle bir şey. " Bende öyle dedim. "Sen sus."

"Aman be, tamam sustum."

"Duygucuğum sana demedi o, yine ruhisiyle konuşuyor."

"Bir de o vardı. Ee, siliyorsun yanii?

"Bence de sal gitsin. İleride çıkar kokusu. Zaten o çocuk boş durmaz. En son çıktığı sevgilisiyle ne yaptı bilmiyorum ama sen iyi düşünmüşsün." Zehra yine soğuk kanlılığını korumuştu.

"Ama, ya öyle bir şey yoksa?"

"Duygu, Ata Sarp'tan bahsediyoruz?"

"Ya, sormam tabii ki. Bunun için siliyorum. Bu ana şahit olun."

WhatsApp'a girip Ata Sarp'ın mesajlarını görmezden geldim. Ayarlara girip hesabı silme butonunu hazırladım. Kızlara son kez baktım ve Duygu yapma diyen bakışlarla bakarken üzgünüm der gibi karşılık verip hesabı sildim.

"Artık bu hesaba ihtiyacım kalmadı."

***

Ata Sarp

Gökyüzü gözlerinden damlar okyanusa. Ufuk, ona bahşedilen nadide bir sihir gibidir. Karanlıktan aydınlanmış cennetlerde bir süs bırakır.

Abimin vefat edişinin üzerinden çok geçmemişti ama ben insanların yüzüne gülebilecek durumdaydım. Kendimi gizleyebilirdim, evet. 

Sürekli haberlerini okuyor, beynimde bu olayı tekrarlıyordum. Onun naif ve soft kalbinin daha sevecek çok şeyleri vardı. Abim benim için merkezdi ve benim mutlu olmam için kendini her şeyden mahrum bırakırdı. Küçükken ben ağlamayayım diye sürekli olarak benim için yeni oyuncaklar yapmayı öğrenir, kağıttan oyuncaklar yapardı. Bana kalem tutmayı, adımı yazmayı, sayıları, İngilizce'deki basit kelimeleri, ve ilk duayı bile o öğretmişti ve bu çocuk, abim benim üzülmemi hiç istemezdi. Ben de acımı onun bedeniyle gömmüş, onu da kalbime saklamıştım.

Hiç unutmam, bir keresinde denizdeydik. Annem ve babam derinlerde yüzüyordu. Ben de kuzenim Berat ve elimde küçük tırmığım ile kum altından çıkacak canavarları avlamaya çalışıyordum. Çocuk aklı işte, bekliyorum çıksınlar; ben kahraman olayım. Sonra, dalga gelip derinlere götürünce tırmığımı Berat ile gidiyor diye ağlamıştık. Berat benimkini al senin olabilir, diyordu ama ben hala o mavi onu istiyorum, diyordum. Abim yüzme bilmiyordu ama yine de gidip onu almıştı. Boyuna göre birazcık derindi ama o almıştı. O gün bana hiç üzülme abiciğim yanındayım ben demişti. Tabii, şımarıktım biraz ama abimin değerini o günden beri daha çok anlıyordum.

Bu tatlı anıyla gülümsedim ve o gündeki sevincimden bir damla akmıştı abimin kalbine.

***

Son Kamelya'dan mesaj bekliyordum. Evet, ona Sarah Jio'dan en sevdiğim kitabın ismini vermiştim çünkü bana tanımadığım bir kız, dostlarımdan bile iyi gelmişti. Görkem ve o benim için çok şey yapmışlardı. Anonim olabilirdi ama anlaştıktan sonra ne anlamı kalırdı ki?

En son aradığından beri tek kelime yazmamıştı. WhatsApp'a girip bir yoklayayım demiştim ama hesabı yoktu. Yine numarasının değiştirdi sandım ama, hayır hesabı silmişti. Tanımadığım bir kız tam da hayatımın büyük kısmında kendine yeni yer açmışken şimdi orayı toprak altına almıştı.

Teşekkür ederim, Son Kamelya. Her şey için teşekkür ederim. Hayatıma güzel bir çiçek bıraktın, ve o çiçek kopsa da görünmez kokusu diğer çiçeklerime güneş gibi doğdu.

Heheeeyy, Final!
Tamam kötü bir şakaydı. Ama spoiler vereyim Ata Sarp öyle düşünüyor. Ve Ata Sarp'ın mezarındaki Son Kamelya da gitmeden önce ona güzel izler bıraktı. Ama unutmayın, son da bir başlangıçtır.

Sizi seviyorum. Yeni bölümü yazmaya başlıyorum. Ve kız/erkek isim önerisi yazın lütfen yeni karakter seçerken çok zorlanıyorum. Bunun için bölüm bile geciktiği oluyor.

Mutlu günler çiçek kokulu yastıklarım♥

Öyle Kolay Aşık Olmam || Texting || ÖKAOHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin