Part twenty-seven "Ako si mohol?!"

576 51 5
                                    

Z pohľadu Justina:

 Mal som pocit akoby celé to stretnutie s Jaceom a Carol ktosi sledoval. Naschvál som sa otáčal do všetkých srán aj keď som nič nevidel. Jace spozoroval to ako som znervóznel a tak sa ma opýtal "Niekoho čakáš?Alebo tu nie si sám?!" odsekol. Musel som Carol predtým povedať, že prídem sám pretože Jace ešte nemá urovnané veci so zákonom. 

"Nikoho nečakám a prišiel som sám. Tak ako som povedal aj Carol. Len mám pocit, že nás niekto sleduje." zavrčal som blízko jeho tváre a ďalej sa obzeral. Ako na zavolanie sa vtedy čosi pohlo a zašušťalo v ulici oproti. na to samozrejme zareagovali aj oni. Jace sa tam išiel pozrieť zatiaľ čo Carol na mňa hľadela ako na zabijaka. Nechápem čo má za problém. Mala by nenávidieť Jacea zato, čo jej urobil ale ona je tak strašne hlúpa, že si nič z toho neuvedomuje. 

O pár minút keď sa nevracal, som sa rozhodol ísť sa tam pozireť sám. Hneď za mnou šla Carol. "Čo tam môže byť?" opýtala sa a ja som mohol rozpoznať strachv jej hlase. Bála sa. "Skôrkto tam môže byť. Naozaj pochybujem, žeje to nejaké zviera, Carol." povedal som ironicky a udržiaval rovnaké tempo kroku zatiaľ čo ona ledva stíhala. 

Keď sme tam dorazili, videl som Jacea ako niekoho drží a rozpráva sa s ním. Podľa výšky neznámeho som vedel, že to je dievča. Ale keď jej svetlo udrelo do tváre, vedel som aj kto to je. Rose. 

"Čo tu robíš, Rose?" pýtal sa jej. Ja som tam bezhybne stál a díval sa na ňu. Počula to. Všetko počula. Je to viac než isté a ona niečo tuší. Pravdepodobne si myslí, že na ňu niečo chystáme. "Justin." odsekla moje meno a ja som vedel, že chce vysvetlenie. Sklonil som hlavu a pozeral sa na moje topánky.

Z pohľadu Rose:

Ľutovala som, že som tam šla. Že som to nenechala tak. Že som sa vtedy pohla z miesta. Teraz by ma Jace nedržal za ruku a nikto by sa naocitol v tejto trápnej situácii. 

Mala som toľko otázok a na žiadnu z nich som nemala odpoveď. Kto je to dievča? Čo má s nimi Justin spoločné? A o čom sa rozprávali? Majú nejaký plán ako ma zničiť? Nemyslím si, žeby to Justin urobil. Ale....nikdy neviete. Možno jeho nenávisť ku mne nikdy nezmizla. Možno je toto všetko len ťah ako mi urobiť zo života peklo. Jace sa možno nikdy ani nezmenil a chce sa mi pomstiť, že som mu nikdy neopätovala city. A toto neznáme dievča im má pomôcť. Ale to sú všetko len moje výplody fantázie. No logiku to má. Môže to byť pravda! A chcem vedieť všetko. Úplne všetko, čo to má znamenať.Nech je už pravda akákoľvek. 

"Justin povedz mi čo to má znamenať a prestaň sa pozerať do zeme!" vykríkla som a vytrhla som sa Jaceovi. Pozrel na mňa pohľadom, ktorý som u neho nikdy nevidela. A ani som zrejme nikdy nechcela. "Rose...nemohli by sme si to nechať na potom? Všetko ti vysvetlím ale nie teraz. musím si ešte niečo vybaviť." prehovoril Justin. 

"Niečo vybaviť? S nimi?! Nie!! Chcem to vedieť teraz, Justin. Pretože ak mi to nepovieš, otočím sa a už ma nikdy neuvidíš. Očividne sa ma to týka tak to chcem vedieť." zavrčala som na neho. Vedela som aké pocity to v ňom vyoláva. Neistotu, možno strach a nerozhodosť. Ale mne to bolo jedno.Hlavne teraz keď som nevedela o čo ide.

"To neurobíš." odsekol nahnevane. To snáď nemyslí vážne!! To ja tu mám byť tá nahnevaná, nie on! "Ale urobím. Ak mi to nevysvetlíš. a je mi jedno, že sú tu oni." ukázala som prstom na Jacea a na tú neznámu. Ale...to ma vedie k mojej prvej otázke. Otočila som sa na ňu zlomyselným pohľadom. "Kto vlastne si?" vyštekla som na ňu. 

"Hou, hou Rose. Upokoj sa. Nehovor s ňou takým tónom dobre. Ona mi len pomáha." uškrnul sa Jace. Takže on s ňou má niečo spoločné. Mohlo mi to hneď dopnúť. "Pomáha v čom?"  začala som sa pýtať jeho pretože od nej a Justina by som asi nedostala nič iné ako hlúpe mlčanie. 

"Povezme, že v niečom dôležitom. lepšie by ti to vysvetlil Justin ale on je teraz akosi mimo." zasmial sa ironicky. pozrela som sa zamračene na Justina a on len sledoval celú situáciu mlčky, akoby tu ani nebol. Ale s ním si to vybavím neskôr! 

"Čo je také dôležité, že potrebuješ pomoc práve od nej?" povytiahla som obočie. "No..vydieranie Justina je dôležitá vec. Získanie teba pomocou neho je dôležitá vec a...." "Počkaj, počkaj. Aké vydieranie máš na mysli?" práve som si spomenula na to ako mi predtým povedal. 

"Ako som povedal. Justin ti to vysvetlí." chytil to dievča za ruku a odišli. Len tak! otočila som sa na Justina a on prišiel bližšie ku mne. 

"Všetko ti vysvetlím. Všetko, čo chceš vedieť len nikam nechoď, Rose." pošepkal a oprel si čelo o to moje. Povzdychla som si a ťahla hosmerokku mne domov. 

"Tak hovor." vyzvala som ho po minúte trápneho ticha. 

Povedal mi všetko. To ako narazil do Jacea keď sa vracal domov zo zápasu. To ako mu Jace vravel svoje plány, povedal mi dokonca aj pravú verziu toho, čo mi kedysi povedal aj Tyler. Teraz som už vedela kto je to dievča, menom Carol. Podľavšetkého je ešte väčšia mrcha ako Sara. A to už je o čom hovoriť. A Justin mi povedal aj to, ako súhlasil s jeho nápadom. 

"Ako si mohol? Ako si mohol súhlasiť?! To ma skutočne nenávidíš?!" rozkričala somsa na celú ulicu ale momentálne teraz ma to vôbec netrápilo. "Rose, on ma vydieral. Áno, priznávam....najprv som to chcel spraviť. Ale potom som si povedal, že mi to za to stáť nebude. Chcel som aby ti to všetko Jace povedal. Ale nakoniec...to vyšlo tak, že ani nemusí. Pochopímak ma nebudeš chcieť nikdy vidieť, Rose." 

"Nechápem ako si si mohol myslieť, žeby som ťa nenávidela. Teda....je pravda, že to všetko, čo si v minulosti urobil nebolo pekné. Ale to ešte neznamená aby som ťa za to nenávidela. veď sám si mi povedal, že ju udrel Jace a nie ty." pokrčila som ramenami a kráčala ďalej. 

"Áno ale...aj tak to nebolo pekné." prikývla som. 

Akurát sme zastali pred mojim domom. "Justin....ak máme fungovať, musíme si hovoriť pravdu. je jedno aká bude len nech to vieme, okey?" pozrela som sa na neho...dá sa povedať, že so psím pohľadom, ktorý u neho zaberá dosť často. 

"Okey."

Takže....nová časť je hotová! Chcela by som vám oznámiť, že časti budem pridávať teraz každý víkend buď v sobotu alebo v nedeľu. Ak by sa mi podarilo tak by mohli byť aj v piatok večer...uvidím. A teraz....čo si myslíte o tejto časti? Prekoná to Rose s Justinom? A čo Jaceov plán? Nebojte sa, nezabudne sa na to. Ešte sa to celé pekne zamotá! :) a ospravedlňujem sa za chyby...

Na boku máte Rose :)

Mrs. famous and Me!Where stories live. Discover now