Epilog

16.7K 794 70
                                    

- Je li to sve? – pitam Dejmona, mog advokata.

- Da, zvanično novac tvog oca je čist, sakriven i biće prebačen na ime tvoje dece nakon tvoje smrti, kad god se to dogodi.

- On ga sigurno neće pronaći? Moj suprug. Ipak radi za FBI.

- Nema šanse a i da se to dogodi novac se vodi kao tvoja ušteđevena.

- Hvala Dejmone.

- Nema na čemu.

- Čujemo se.

Ne mogu porteći da me grize savest zato što već dvadeset godina lažem svog dupruga ali naučila sam da živim sa tim. Moj otac je nakon svoje smrti prebacio sav novac na moje ime putem milion orgagizacija. To je mnogo novca ali niko ga ne traži. Teško je objasniti Edmondu zašto sam prihvatila taj novac. Nas dvoje lepo živimo, zarađujemo za sve što nam je potrebno i koliko toliko pobrinuli smo se za život svoje dece ali Dejvid studira kriminalistiku, želi da radi za FBI poput oca a Ema studira novinarstvo i obije imaju velike šanse da navuku gnev pogrešnih ljudi. Želim da uradim za svoju decu ono što je moj otac uradio za mene, želim da budem u mogućnosti da im pomognem. Moj suprug to nikad neće razumeti i zato idem linijom manjeg otpora. Sve žene lažu, pa tako i ja jer mir nema cenu a sigurnost moje dece ja najvažnija stavka za mene.

Čujem se sa Emom a nakon toga sa Dejvidom, uverim se da je sve u redu i krenem kod Edmonda u FBI, to mi je navika od kako su nam deca na fakultetu, ručamo zajedno i večeramo kod kuće.

Nakon što deca odu od kuće ponovo se zbližiš sa partnerom, uživate u zajedničkom vremenu u tišini i cenite to.

Dejvid je dobar otac i dobar muž, trudim se da i ja budem dobra žena njemu, ima dana kada nije sve idealno, različiti smo ljudi ali razgovaramo i rešimo sve. Život je dobar i nadam se da će i dalje ići istim tempom. Ali život me je neučio jednu bitnu stvar. Nikad ne reci nikad. Ni partneru, ni ocu, ni sinu. Nikad je širok pojam a život ume da bude komplikovan.

. . .
 

Srećna Nova godina i sve najbolje želim svima koji ovo čitaju. Budite zdravi, srećni i neka nam nadolazeća godina donese puno radosti.

Andrea Kingston

Cena izdajeWhere stories live. Discover now