<1>

129 5 0
                                    


Harry Potter. Chlapec který přežil, co v prvním ročníku prošel až ke kameni mudrců, v druhém bojoval s baziliškem a Tomem Raddlem, ve třetím vyčaroval patrona a zahnal asi tři sta mozkomorů a ve čtvrtém vyhrál turnaj tří kouzelnických škol, tváří v tvář stál vy-víte-komu a čelil smrti Cedrika. A, to málo kdo ví, byl bezhlavě zamilovaný do Cho Changové.

A pak je tady Eleanor. Dívka s kaštanově hnědými vlasy, smaragdově zelenýma očima a nadpozemským úsměvem. Celé čtyři roky zamilovaná do Harryho.

A on si jí konečně všiml. Byla členka Brumbálovy armády, zastávala se Harryho před Umbridgeovou a byla tu pro něj, když Sirius zemřel.

Uklidňovala ho, když ho provokoval Malfoy a její nenávist vůči blonďatému chlapci se ještě prohloubila.

Nejroztomilejší pár v Bradavicích.

Prošli společně i pátým ročníkem. Avšak ten se této mladé dvojici stal osudným. A i přes veškerou snahu, se obě mladé duše rozešly jinou cestou.

Eleanor podlehla nátlaku a Harry ji miloval příliš prudce.

Přes prázdniny se Eleanor začala věnovat čím dál více škole.

Harry s Albusem hledají viteály. Pořád se mu zdají ty strašlivé sny. Bez Eleanor je to ještě horší.

Draco se snaží vypořádat se svým posláním. Celé léto nemyslí na nic jiného.

I přes to vše se všichni tři vydávají na nádraží.

Harryho doprovázejí Weasleyovi, po boku Eleanor míří paní Scamanderová a Draca přivedla matka.

Dříve sedávala každý rok v kupé s Harrym. Cestou do vlaku zahlédne Hermionu. Projdou kolem sebe bez pozdravu. Nemá jí to za zlé, dříve se hodně kamarádily, ale stojí za svým nejlepším kamarádem.

Eleanor najde volné kupé a doufá, že neuvidí Harryho.

Otevře proto učebnici kouzelných tvorů, kterou dostala od svého dědy, když se narodila.

Prsty přejíždí po poznámkách, které k výtisku děda připsal.

Celou cestu vlakem si listuje mezi učebnicemi.

Nikdo si k ní nepřisedne. Těsně před hradem si obleče hábit. Spěšně si upraví hnědé vlasy, které jí v neposedných vlnách splývají po zádech.

Když vyjde z kupé, zrovna před ní stojí Harry s Ronem a Hermionou.

"ahoj" pozdraví ji rychle Hermiona a očima těká mezi Harrym a Eleanor. Ron se do rozhovoru radši neplete a Harry si ji nervózně prohlíží.

Vypadá jinak, ale zároveň stejně. Má zase delší vlasy, víc pih, ale oči má pořád smaragdově stejné. Je pořád stejně malá, dokonce ještě menší než Harry.

Ona zase zírá na Harryho. Vlasy má pořád stejně černé, brýle a dokonce i jizvu, jen jeho oči jsou pohaslejší.

Oba dva se rychle pozdraví a Eleanor jde radši na druhou stranu vlaku. Tam jsou obyčejně zmijozelští, ale to je teď její nejmenší starost.

Malém srazí Draca Malfoye. Zpříma se mu podívá do očí. Vždy v nich viděla odpor a pohrdání, ale jakoby se v nich něco změnilo.

Než stihne udělat další podrobnou analýzu jeho modrošedých očí, Draco ji pustí a vydává se ven z vlaku.

Před bradavickým expresem už skoro nikdo není. Hagrid už zřejmě všechny studenty prvního ročníku odvedl a zbytek žactva už zřejmě mířilo v kočářích k hradu.

Eleanor se rychle vydává k poslednímu kočáru, který stejně nestihne. Ke svému zděšení přímo před ní stojí vysoký blonďatý hoch. Jeho společností není nijak polichocena, ale myšlenka že bude muset jít k hradu sama, se jí zamlouvá ještě méně.

Draco se otočí a okamžitě spatří hnědovlasou nebelvírku. Jakoby se mu stáhl žaludek a on nebyl schopen slova. Ona se na něj jen pokradmu dívá. Dojde až k němu a společně postupují až k hradu.

Mezi oběma mladými studenty panuje vražedné ticho. Eleanor neví co říct a Draco se utápí ve svých myšlenkách.

"co tady vy dva ještě děláte?!" ozve se nepříjemně známý hlas profesora lektvarů. Blonďatý chlapec se napne a Eleanor směřuje pohledem k zemi.

"víte, co by se vám mohlo stát, nehledě na to, že už jste oba měli být ve škole" vlasy má pořád stejně mastné a hlas je pořád tak vážný.

Ani jeden se neopováží cokoliv říct. Míří proto oba i s učitelem k hradu.

Profesor kupodivu nemíří hned do velké síně. Proto se od nich odpojí a dále už kráčí jen oni dva.

Draco nakonec vstoupí jako první. meškali slavnostní zařazování a síň je proto naplněna hlasy studentů. Eleanor skloní hlavu. Chlapec už je v půli cesty ke svému stolu. Dívka míří k opačné straně síně. Neubrání se pohledům studentů, zejména z řad nebelvírských. Okamžitě zaujme místo vedle své kamarádky Rebeccy, která naneštěstí sedí skoro vedle zlatého tria.

Pozvolna začne konverzovat se svou známou o jejich prázdninách.

Přemítá, jestli má síň opustit mezi prvními, nebo má počkat.

Nakonec se rozhodne pro první variantu, protože čelit pohledům nebelvírských ve společenské místnosti bude horší, než čelit pohledům studentů v síni.

Rychle se proto zvedne a její kroky míří k nebelvírské věži. Nedává pozor na cestu, a proto opět narazí na blonďatého mladíka.

"to si zase ty" řekne Draco a na tváři mu hraje úšklebek.

"ppromiň" vykoktá Eleanor a rychle si upraví neposedný pramen vlasů. Chlapec protočí očima a míří zase ke své společenské místnosti.

Skoro u otvoru si uvědomí, že vlastně nezná heslo. Zakleje si pro sebe a doufá, že už brzy přijde Rebecca.

Jako by toho už dnes nebylo málo, další příchozí jsou Harry s Hermionou. Ron s nimi tentokrát není.

Harry spěšně řekne Buclaté dámě heslo. Hermiona ho následuje. Eleanor se vydává jako poslední.

Když dorazí do ložnic, je tam první. Rychle se převleče a ulehne do své postele. Neubrání se myšlenkám na dnešní den. Především na blonďatého chlapce a její nemotornost, při které se dvakrát srazila právě s Dracem. Její nenávist vůči němu trošičku klesla.

I on usínal s pomyšlením na hnědovlásku. Pomýšlel na divné sevření žaludku, které ale přikládal spíše k jeho úkolu od Pána Zla.

~Oba by se ani ve snu nevsadili, že budou předmětem snění pro toho druhého následujících několik měsíců.~

Royal blood ~Draco Malfoy ff~Kde žijí příběhy. Začni objevovat