<3>

99 6 2
                                    

Podzim se pomalu podepisuje nejen na počasí, ale i na společnosti v hradu. Studenti už netráví tolik času venku a vyšší ročníky dostávají více úkolů.

Eleanor měla z lektvarů u NKÚ vynikající a dnes má lektvary hned první hodinu. Letos už také nemají Snapea, který si ji často dobíral pro volbu jejího ex partnera.

Oblékne si hábit a s brašnou vyráží z věže na snídani. První úspěch dne, zatím nepotkala Protivu ani Harryho. Rebeccu na snídani nezastihne. Rychle zhltne poslední toust, aby stihla včas dojít do sklepení.

Před učebnou spatří mezi studenty Nebelvíru, Hermionu a Levanduli. Rebecca měla z lektvarů Nad očekávání, i tak ale nepokračuje.

****

Chvíli po zahájení hodiny do třídy vtrhnou Harry s Ronem.

"Co je tohle?" zeptá se Křiklan a ukáže na kotlík s vábivě vypadajícím lektvarem.

Sotva stihne doříct větu, Hermiona už jej doplňuje.

"Výborně slečno Grangerová, máte pravdu, avšak je velice silný a láskou můžete být pouze omámeni. Řadí se k těm nejnebezpečnějším lektvarům. Co kdybyste si zkusili čichnout?" podívá se po studentech a nedočkavé dívky se seřadí do řady.

Po zjištění, že Levanduli voní dřevo z košťat, Pansy nový pergamen a čokoládové žabky, Harrymu násada košťat a melasový koláč a Hermioně čerstvě posekaná tráva, přišla na řadu Eleanor.

"Teď vy, slečno Scamanderová" pokývne baculatým obličejem Křiklan a dívka se nakloní ke kotlíku.

" Tak, co cítíte?" ptá se nedočkavě profesor.

Je to mnohem těžší, než vypadá.

"Cítím mahagonové dřevo, jemný citrus s peprmintem a inkoust." Tím posledním si ale nebyla jistá, přísahala by, že cítila vůni zelených jablek, která se poté změnila v něco nepopsatelného a vyústila do vůně inkoustu.

"Zajímavé" pousmál se profesor a pokynul dalším studentům, aby se i oni podělili o své myšlenky.

"A nakonec vy, mládenče" pokývne na Draca a ten se s mírnou nechutí postaví před kotlík.

"Skořicové šneky, vůni nových knih a luční květiny" podívá se přitom na profesora a Pansy se uculí. Jestli ta voní po lučním kvítí, tak je Eleanor zvěromág.

"Slečno Scamanderová" osloví profesor dívku po hodině. "Víte, pořádám takové skromné večeře pro pár svých přátel, nechtěla byste se k nám jednou přidat?" v místnosti už jsou skoro sami.

"Jistě" přikývne. Dále si pak prohodí s Křiklanem ještě pár slov a nebelvírka se vydává ze sklepení.

****

"počkej" ozve se za Eleanor, když se vrací z poslední hodiny.

Otočí se a spatří Draca, který k ní běží s knihou v ruce.

"Tohle ti upadlo" zvedne její nejmilejší vydání Fantastických zvířat. "Děkuji" převezme si od něj knihu a hledí do země. Draco jen ironicky kývne a vydá se zase svým směrem.

Nechává Eleanor za sebou a míří na svou další hodinu. Celý den se nemůže soustředit na nic jiného, než na pomyšlení komnaty nejvyšší potřeby.

****

Po večeři se opět vydá směrem ke komnatě. Cestou mine pár studentů, ale nikdo nejeví zájem o jeho osobu. Přejde kolem komnaty, pomyslí na to, co chce vidět a přímo před ním se otevřou velké dveře.

****

Eleanor opět bloumá po hradu. Nikdy neriskovala ztrátu bodů, ale v poslední době, po rozchodu s Harrym, se snaží trávit v nebelvírské věži co nejkratší čas. Zrovna míjí chodbu, kde se nachází komnata, když v tom se před ní objeví paní Norisová. Upře na dívku své strašidelné oči o odběhne pryč, asi za Filchem.

Eleanor popadne strach a rychle míří k nebelvírské věži. V rychlosti někoho sejme k zemi. Otevře oči a mne si bolavé místo. Spatří zmijozelský hábit a v krku ji vyschne.

Draco upřeně pozoruje mladou nebelvírku. Probodává ji modrošedýma očima a ani jeden neslyší přicházející kroky.

Filch se zaraduje, že jim může udělit trest.

"Copak nejste v posteli?" Ušklíbne se a Eleanor s Dracem se po sobě podívají.

****

Filch se nezdržuje s napomenutím nebo srážkou bodů. Dokonce je neodvede ani za McGonagallovou nebo Snapem. Mají se zítra v osm sejít a Filch jim zadá práci.

"Tohle bude ještě zajímavé" proběhne oběma mladým studentům současně hlavou.

Hedwikk

Royal blood ~Draco Malfoy ff~Where stories live. Discover now