-

11.6K 454 75
                                    


Burayı okumadan bölüme geçmeyin lütfen. Çünkü bölüm yok.

Son birkaç gündür üst üste hiç hoş olmayan birkaç tavırla muhatap olmak zorunda kaldım.

Öncelikle, hikayenin cinsel içerik barındırıyor olması, yorumda olsun mesajda olsun üslupsuz bir şekilde konuşabileceğiniz anlamına gelmiyor. Beni bırakın, bakın mesaj kutumu geçtim, kalkıp kitaptaki karakterler hakkında dahi terbiyenizi takınmadan konuşmanız beni rahatsız eder. Bir olur, iki olur ama her satırda saygısızca sövdüğünüz yorumlar görmek istemiyorum. Yanlış anlamayın, laf arasında geçenlerden bahsetmiyorum. Konudan bağımsız olarak direkt olarak hedef alanlardan bahsediyorum.

Öyle yorumları silince, bu kez aynı hadsizlik mesaj kutusuna taşınıyor. Kaldı ki öyle çok hassas bir filtreden de geçirmiyorum. Görmek istemediklerim, gerçekten kimsenin görmek istemeyeceği çirkinlikte. Üzgünüm ama hikayede 3-5 yorum fazla gözüksün diye ne saygı ne terbiye barındıran yorumlarınıza karışmayacak değilim. Bu bir.

İkincisi, bu kitap öyle sırf bel altı muhabbeti döndürmek için baştan savma yazılan bir kitap değil. +18 yazıyor olmam, kalitesiz ve sapkınca yazıyor olduğum anlamına gelmiyor. Ortada bir kurgu var ve kurgu gereği bir kısmı cinsellik içeriyor, o kadar. Eğer mantıktan uzak, bir o üyeyle bir bu üyeyle sürtmeli ve klişelerle dolu bir cinsellik arıyorsanız, yanlış yerdesiniz.

Her şeyin belli bir saygı ve üslup çerçevesinde ilerlemesi taraftarı olan bir insanım. Eğer bu çirkin tavırlar devam ederse, +18 kısımları siler, bundan sonraki bütün geceleri de atlarım. Kurguyla ilgilenen kalır, giden gider. Benim bu hikayede güvenip dayandığım kısım cinsellik değil zira.

Son olarak, üzerinde çok fazla durmadan bir meseleye değinip geçeceğim. Dün gece bir mesaj aldım. Fazla ukala ve küçümseyici tavır içeren bir mesaj. Daha fazlasına girmeyeceğim, sadece böyle polemiklere girmekten çok uzak olduğumu bilmenizi isterim. 

Kendimi kanıtlama çabasına girecek son insan bile değilim. İlk bölümlerde hiçbir şey çakmadan, klişe düşünmeniz benim işime gelir. Save the Date'i okuyanlar, nasıl bir yazar olduğumu az çok bilir zaten.

Bildirimi bölüm sananlardan özür diliyorum. Ve bu mevzuları buraya taşıdığım için de kusuruma bakmayın lütfen. Ama bir kesimin, neyin ne olduğunu bilmesi gerektiğini düşündüm. Okuyucularla samimi tavırlar içinde olmayı seven bir insanım ve bunu değiştirmeyeceğim de. Bir iki kişinin hadsizliği yüzünden kendimi soyutlayamam. Ama iş saygısızlık boyutuna taşındığında, bir dur diyeceğim konusunda da şüpheniz olmasın. 

Saygı olmadan bir şeyler yürümez. 

Bunları buraya taşıdığım için tekrar tekrar özür diliyorum. Tavrımı da yanlış anlamayın lütfen. Bu raddeye kolay kolay gelmeyeceğimi bilmenizi istiyorum.

Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Görüşmek üzere. 














Whispers in the DarkWhere stories live. Discover now