Hatodik fejezet - Szarvas

34 4 6
                                    


            – Megölted Luhant – jelenti ki, a lehető legnagyobb nyugalommal, bár erősen kételkedem benne, hogy nem csak a sokk tartja nyugton a helyén. – És most meg akarod ölni Taehyungot is.

– Pontosan – igazolom az állításait halálos ridegséggel. Minden egyes mozzanatát figyelem, de semmi nem utal menekülésre. Mintha odafagyott volna a kanapéhoz, szinte látom magam előtt, ahogy egymást követik a gondolatok a fejében.

– És azt akarod, hogy én is részt vegyek benne. Különben engem is megölsz.

– Valahogy így – vonok vállat hetykén.

− Szóval nincs választásom, nem igaz?

Ez a srác egy zseni! Ilyen gyorsan kikövetkeztetni dolgokat... − a hihetetlen fokú szarkazmus a belső énem hangjából egyszerűen csak úgy éget. De ahelyett, hogy én is hasonlóképpen válaszolnék, inkább nyugodtan felelek a kérdésére.

− Igen, így is mondhatjuk.

Kikerekedett szemekkel, pislogás nélkül mered rám. Én érzelemmentesen állom a pillantását, és várom, hogy megszólaljon végre.

− De te nem akarsz megölni – jelenti ki végül magabiztosan, továbbra sem szakítva meg a szemkontaktust. – Ha meg akarnál, már rég megtetted volna. Talán azért, mert a barátodnak tekintesz, talán azért, mert úgy gondolod, több hasznom van élve, mint holtan, nem tudom. De életben akarsz tudni.

− Nehogy azt hidd – szólal meg Taehyung rekedtes hangon a nappali közepén lévő székből. Hogy kelt fel ilyen gyorsan? Még egy darabig ájultnak kéne lennie. – Csak az érdekli, ami neki jó, és kiiktatja azokat a tényezőket, amik neki kárt okozhatnak. És te egy ilyen tényező vagy, Minseok. Egyébként, kíváncsi vagy, hogy jöttem rá, hogy te voltál, Jongdae? – villant felém egy éles mosolyt, mire az arcom teljesen bezárkózik. Fogalmam sincs, mégis milyen nyomot hagyhattam magam után. – Megtalálták Luhant, te pedig elég árulkodóan elszóltad magad az újságárusnál. Ezután elmentem Luhan lakásához, és megkérdeztem, hogy mikor látta őt utoljára. Kellett ugyan egy kis ösztönzés a memóriájának, de aztán elmondta: Az a híres író vitte haza, akinek olyan sok könyve megjelent az elmúlt pár évben. Innentől már egyszerű volt összerakni a képet – vigyorog teli szájjal, mint aki olyan kicseszettül okosnak hiszi magát. – Ne aggódj, Minseok, előbb-utóbb ugyanúgy elpusztulsz, ahogy Luhan tette, ahogy én fogok, és ahogy az utánam következők, amíg el nem kapja valaki végre ezt a vadállatot – köp felém, miközben szinte vicsorítva formálja a szavakat. Felvont szemöldökkel pillantok Xiura, akinek az arca erre a pillanatra már teljesen közömbössé vált, és úgy tesz, mintha az égvilágon semmi sem érdekelné.

­­ – Tudod, Taehyung... – kezdenék bele az állítása cáfolásába, de kedves lakótársam leint. Közelebb lép a megkötözött sráchoz, és szinte belehajol az arcába, majd elmosolyodik.

– Tae-Tae... – villant kedvesnek tűnő mosolyt, de átlátok az álcáján. Szemeiből olyan gyilkos indulat árad, amit talán még elképzelni sem tudtam soha, amilyen talán belőlem sem süt így, amikor elkap a vágy az ölésre. – Nekem már az bőven elég, hogy nem kell veled egy levegőt szívnom a világban. Hogy ez veszélyezteti-e az én épségem? Éppenséggel pont leszarom.

A kijelentése után mögé lép, és egészen egyszerűen, egy stílusos mozdulattal elszorítja a torkát. Taehyung hirtelen levegő után kezd kapkodni, de nem sikerül neki, egyszerűen, szépen lassan elernyed Xiu kezei közt, tekintete merevvé válik, majd soha többé nem vesz újabb lélegzetet.

FarkasálomWhere stories live. Discover now