<| 38. |>

26 8 0
                                    

„Si šikovná, že sa nepriečiš...máme to obaja jednoduchšie. Tak, posaď sa." ukáže jej na kožené kreslo v jeho pracovni. Briala sa posadí a mlčí.

„Nemáš žiadne otázky? Hmm...zvláštne. Každý by sa určite opýtal aspoň tú základnú, a to, Kto som?"

„Nepotrebujem to. Jediné čo je pre mňa dôležité, je to, Odkiaľ poznáte Kaia? Ak ovšem hovoríme o tom istom..."

Frederic si sadol do kresla za pracovným stolom a preložil si nohy, „Kai Koc, hľadaný špión a výtržník konajúci proti režimu. No, celkom som si istý, že meno Kai Koc nie je také rozšírené v tomto štáte...takže, hovoríme o tom istom, slečna Briala Kamińskia."

Briala sa zamračila.

Takže ide po ňom...Kai teda musí utekať ak teda vie že ide po ňom. Určite by sa nestaral o to ako sa mám ja. To znamená, že sen klamal. Je to pasca. Hnusná pasca.

„Kai Koc, je akurát zatknutý a bude mať súd, ak si správne pamätám, je to vo Warszave. Mám konexie ktoré by vedeli pohnúť s rozsudkom, no všetko záleží len a len na tebe." usmeje sa bodlo a poklepkáva prstami po stole.

„Ako to záleží na mne?"

„Podľa toho, ako sa zachováš. Jednoducho. Potrebujem reprezentanta po mojom boku, usmievavé dievča ktoré bude hovoriť naučené hlášky a bude po mojom boku deň a noc. Nič ťažké, nie je to ani náročné."

O čom to sakra hovoríš? Ja nechcem, nechcem nič z toho! Ale...čo ak...ak to Kaiovi pomôže? Neurobil by to isté aj on pre mňa?

„Blafuješ?" chladne poznamená Briala pozerajúc mu do očí.

„Nie, ani o kúsoček. Skôr sa v tom vyžívam." pousmial sa naozaj otrasným zákerným úsmevom. Pozerali na seba priamo do očí, ani jeden neuhol pohľadom.

Znamená to že blafuješ ale ja sa aj tak musím presvedčiť o tom, že to tak nie je.

„Budem s tým súhlasiť, pokiaľ pôjdem do Warszavy a uvidím ho aj keby bol v base..." podala mu ruku a čakala, aby podal aj tú jeho spečatili jej dohodu.

Frederica neprekvapilo, že sa takto zachovala. Skôr to predpokladal.

„Platí." podajú si ruky a nato Frederic zakričí, „Donetski! Choď za Pani Pawlou, a povedz jej, že slečna Briala bude pod mojou ochranou. Díky."

A tu Briala vedela, že si podpísala slučku okolo krku ktorá sa bude deň za dňom tlačiť k jej krku až ju to nepripraví o život...

Dievča s mladým srdcom ✔Место, где живут истории. Откройте их для себя