ODHALENÍ, část první

55 8 3
                                    




Gaynorro, ošetřovna, současnost

     Rejdař čekal, až se Střelka, Dev a Rung objeví. Přístroje a lůžko měl nachystané, v hlavě otázku:

     Co se, u všech jisker, Devovi stalo?!

     Když zachytil ve velínu Rungovo volání o pomoc, vystřídal ho Obchvat a on běžel zařídit, co bylo třeba.


     Letka a Záblesk byli už týden pryč; měli volno. Letěli spolu na Cybertron navštívit iaconský archiv. Ještě, že se zde zrovna stavěla Střelka.... Zajímalo ji totiž, jak dopadne Rungovo sezení s Devem po tak dlouhé době. Ale tohle jistě nečekala.

,,Radare!" Vykřikla Střelka, když se s oběma mechy teleportovala na ošetřovnu.

     Musel být připraven, protože hned nato se otevřely dveře a Radar přispěchal. Spolu s Rejdařem zvedli Deva, položili ho na lůžko a odešli. Nechali Střelku s Rungem samotnou.


     Oba lékaři spolupracovali, takže za chvilku monitory ukazovaly Devovy hodnoty. Kolísaly...

,,Těžký šok," zkonstatovala Střelka. Podívala se na Runga s otázkou v očích. ,,Co se stalo?"

,,To kdybych věděl." Odpověděl jí. Obočí se mu starostlivě nakrčilo, když sundal brýle, a zatímco pozoroval Deva, Střelce vyprávěl, co od něho slyšel, včetně poslední věty, po které ho opustilo vědomí. Udiveně zavrtěla hlavou. ,,Ach, opravdu měl tedy rodinu... Pamatuji se vlastně na na tu femme. Proč by si měl myslet, že je zabil?"

     Rung pokrčil rameny. ,,To nevím." Nasadil si zpět brýle. Co viděl, se mu nelíbilo. Devova jiskra příliš kolísala; potřeboval to napravit a naopak nepotřeboval, aby Střelka zjistila, jak to udělal. Jeho žačka sice byla schopná, ale na tohle ještě nestačila.... Dev s tím měl problémy už dříve, psychický stav velice ovlivňoval funkci tohoto důležitého orgánu, jak teď Rung zjistil, když nahlédl do jeho paměti; a při té příležitosti si všiml zásahu, jaký mohl provést jen velice znalý mnemochirurg. Zůstal však zticha, jen Střelku poprosil, jestli by ho chvíli nenechala s Devem samotného.

     Ta přikývla a odešla.

,,Tak, hochu, pěkně se mi vrať..." šeptal Rung. Brýle si odložil na stolek. Soustředil se; z dlaní mu začala vycházet modrá záře. Přejel jimi nad mládencovou hrudí. Pečlivě sledoval monitory; dlaně odtáhl, když se rytmus jiskry srovnal. Pak jimi ještě přejel Devovi nad čelem.

     Mech se zachvěl a rozkašlal se.

,,Vidíš, že to jde," usmál se Rung a nasadil si brýle. Za okamžik potom se na něj upřel udivený pohled jasných oranžových očí.

,,Vítej zpátky, chlapče. Musíme si promluvit," řekl Devovi.

..........

     Za dvě hodiny na to, když se Střelka uvolila pustit mládence z ošetřovny, se sešli u Deva v pokoji Rung, Střelka a i Letka (té to dala vědět Střelka a ona se několika skoky okamžitě vrátila domů. Navíc s sebou vzala Ren'daru; Dev potřeboval výcvik, co se týkalo schopností Hlavy Rodu. Ren ale zatím čekala venku.)

     Dev seděl na sedátku u počítače a nervózně se vrtěl pod pohledy tří lékařů.

     Letka měla v ruce datapad s Devovými údaji. ,,Jak je ti?" Zeptala se ho.

,,Fyzicky dobře," šeptl. ,,Zato v hlavě mám pěkný zmatek..."

,,Vzpomněl sis," poznamenal spokojeně Rung. Dev kývl. V jeho pohledu byla znát vnitřní bolest. ,,Ano. Už vím, jak a proč to bylo.... Ale pochopit to.... To je věc druhá." Povzdechl si.

TRANSFORMERS - Křehká přáníWhere stories live. Discover now