ŠESTO POGLAVLJE

119 7 0
                                    



"Ludost. Nora, počinješ da gubiš razum. Znaš da je..", u pola rečenice se zaustavi Jacksonov glas, poprilično zabrinut za Norino stanje. Bledo ga je gledala, dok je izbezumljeno pokušavala da ga ubedi u sulude teorije koje je otkrila sa Vilijamom.

"Ne, ne! Kažem ti, Jack. Zadnja dojava na vestima je bila da je nadjena kraj jezera. Smrskani porshe, neobjašnjiv požar. Sve ukazuje na laž. Zadnji put je vidjena u Brooklinu.", doda ridjokosa devojka, te podje da vadi papire iz torbe. Pokaže njemu i Liamu podatke koji su bili više no očigledni. Pitala se, što je policija prikrila te tragove. Zašto je lagala, zašto je zataškala njen nestanak. Zašto su Lidiju Martin pronašli mrtvom.

"Moramo da se obratimo policiji. Ako postoji šansa.. Bilo koja šansa da je živa..", oglasi se zabrinuti Liam, dok je Jack nervozno stezao ruke, tako da su mu tu i tamo vene iskočile od besa. Ridjokosa odmahne glavom.

"Ne. Razgovarala sam sa Vilijamom. Policija je svih godina prikrivala tragove.", obrati mu se, te nervozno vrati papire u torbu.

"Ko je dodjavola Vilijam, Nora?! Odakle ti uopšte ovi papiri?!", Jackson se prodere, dok su svi pogledi djaka bili uprti ka troje tinejdzera. Bila je apsolutna tišina, s' obzirom da su se nalazili u biblioteci.

"Upoznala sam ga usput. Policajac je, Jack. Pomoćiće nam da pronadjemo Lidiju.", kaže tiho, ujedno i veoma odsečno. Liam se nije protivio. Već na samu Norinu reč, bez pokazanog dokaza, pristao je. Dok je Jackson.. Bio drugačiji. Plašio se. Plašio se njenog, ako je u kojem slučaju pronadje prizora. Plašio se da, ili će je pronaći živu, što bi mu donelo i to malo svetlosti u životu, ili.. Pronašao bi je mrtvu. Što bi ga dodatno slomilo.

"Moramo da obavestimo Ariu. Trebaće nam njena pomoć.", na sam spomen Arie, Nori prodje struja telom. Oduvek je imala čudan osećaj što se nje tiče. Nije joj verovala. Znala je da nešto ne štima u vezi nje, samo, nije shvatala šta.

"Ne možemo da verujemo nikome, Liam. Neko iz škole je prenosio podatke o Lidiji policiji. Neko im je pomogao u prikrivanju tragova. Neko iz ove škole."

"Znaš da nam je Aria pomogla da okačimo Lidijine postere, zašto sumljaš u nju?", Liam upita, na šta ridjokosa slegne ramenima, nemajući adekvatan odgovor za njega. Čak i da je htela, nije mogla da objasni sumnju koju je posedovala u sebi. Jackson skupi stvari i podje da ide ka izlazu, po poslednji put pogledavši u Noru i Liama.

"Javi gde i kada.", obrati im se, te nestane iz njihovog vidokruga, ostavivši ih prijatno iznenadjene. Ridjokosa je bila srećna što je Jackson uz njih. Sada su svi na okupu. Sada imaju šanse da pronadju nestalu prijateljicu. Da ponovo otvore slučaj 'Nestanak Lidije Martin'.

𝙃𝙚𝙟𝙟, 𝙙𝙧𝙪𝙜𝙖𝙧𝙞 ! 𝙕𝙣𝙖𝙢 𝙙𝙖 𝙢𝙚 𝙙𝙪𝙜𝙤 𝙣𝙞𝙟𝙚 𝙗𝙞𝙡𝙤 𝙞 𝙞𝙯𝙫𝙞𝙣𝙟𝙖𝙫𝙖𝙢 𝙨𝙚 𝙣𝙖 𝙩𝙤𝙢𝙚, 𝙣𝙤, 𝙤𝙙 𝙨𝙖𝙙𝙖 𝙣𝙖𝙨𝙩𝙖𝙫𝙡𝙟𝙖𝙢 𝙨𝙖 𝙤𝙫𝙤𝙢 𝙠𝙣𝙟𝙞𝙜𝙤𝙢. 𝙄𝙯𝙗𝙖𝙘𝙞𝙡𝙖 𝙨𝙖𝙢 𝙣𝙤𝙫𝙞 𝙨𝙚𝙧𝙞𝙟𝙖𝙡, "𝙙𝙤𝙙𝙞𝙧", 𝙩𝙖𝙠𝙤 𝙙𝙖 𝙗𝙖𝙘𝙞𝙩𝙚 𝙥𝙤𝙜𝙡𝙚𝙙 𝙞 𝙣𝙖 𝙩𝙪 𝙠𝙣𝙟𝙞𝙜𝙪. 𝙊𝙨𝙩𝙖𝙫𝙞𝙩𝙚 𝙠𝙤𝙟𝙞 𝙫𝙤𝙩𝙚 𝙞 𝙪𝙯̌𝙞𝙫𝙖𝙟𝙩𝙚 𝙪 𝙣𝙚𝙙𝙚𝙡𝙟𝙞 ✔︎

Nestanak Lidije MartinWhere stories live. Discover now