16

2K 266 113
                                    

BTS - ON

Meredith tarafından gönderilmiş robotun attığı kurşun, Rose'nin kolunu teğet geçtiğinde genç kız istemsizce bir çığlık atmıştı. Kurşun, öyle güçlü ve garip bir maddeden yapılmıştı ki Rose daha önce böyle bir şey görmediğinin hatta hayal bile edemeyeceğinin farkındaydı. Kurşun dik konumda ilerleyerek açılmış, sonunda birkaç farklı ok şekline dönüşerek duvarın farklı yerlerine saplanıp kalmıştı. Duvarın dış yüzündeki boyayı, alçıyı ve en sonunda tuğlaları delip geçerek binanın temelindeki demire kadar saplanmıştı. Nefesini tuttu ve anın getirdiği dehşetle beraber olduğu yerde öylece kaldı. İçinden bir ses koşmasını, ne tarafa olduğu fark etmeksizin arkasına bakmadan kaçmasını istiyordu ama Rose beynini kontrol edemiyormuş gibi hissediyordu. Korkuyu, ilk defa tüm iliklerine kadar hissediyordu ve kalp atışlarının hızı çoktan haddini aşmış durumdaydı. Eğer, robot bir kurşun daha gönderirse yaşama şansı yoktu.

Kulakları uğuldamaya başlarken elleri buz gibi olmuş, dahası dizleri titremeye başlamıştı. Robot ise onlarla oynamak istermiş gibi yaklaşık bir dakika kıpırdamadan durmuştu. Sanki, bu robotu gönderen her kimse Rose'nin olayları kavramasını bekliyor, belki de Meredith tarafından gönderilen bu robotun onu öldüreceğini iyice kavramasını istiyordu. Onun müthiş bir korkuyla ölmesini arzu ediyordu.

"Roseanne!" diye bağırdı Jungkook, genç kızın kolundan tutup kendine çekerek. Saniyeler içinde onu arkasına almıştı. Taehyung da vakit kaybetmeden yanlarına geldiğinde Meredith'in genç varisi kim olduğunu henüz anlayamadığı bu aptal robotun ne cüretle eşine silah doğrulttuğunu anlamaya çalışıyordu. "Ben Meredith'in varisi, yönetici Jeon Jaehyeon'un oğluyum. Sistemini kapatmak için sadece iki saniyen var. Eğer kapatmazsan sonsuza dek.." Cümlesini tamamlayamadan robot tekrar kollarına yerleştirilmiş, vücudunun bir parçası gibi görünen, silahı doğrultmuş ve yine isabet ettirmek istemiyormuş gibi onları teğet geçecek şekilde ayarlamıştı. Bu sefer kurşun, Jungkook ve Taehyung'un arasından geçmişti. Taehyung, şaşkınlıkla neler olduğunu anlamak için gayret gösteriyor fakat başaramıyordu. Meredith'in soylu ailesinin herhangi bir üyesine saldırmanın cezası ölümdü. Üstelik, robotun kullanıyor olduğu bu üst düzey silah herkesin ulaşamayacağı kadar değerli ve az sayıdaydı.

"Kaçmanın bir yolunu bul, en azından ben gelesiye kadar." diye fısıldadı hemen yanından duran Jungkook'a. "Kasklarımıza ulaşmak zorundayım."

"Üç dediğimde.." dedi Jungkook, kafasını aşağı yukarı sallayarak arkadaşını onayladığında. "Bir, iki.. Üç!" Jungkook, Rose'nin elini sertçe kavrayarak sağ tarafa doğru koşmaya başladığında Taehyung da tam tersi yöne yani sol tarafa doğru koşmaya başlamıştı. Ve tam da düşündükleri gibi robot Taehyung'u boşvererek, Jungkook ve Rose'ye odaklanmıştı. Genç adam, elini sıkıca tuttuğu kızla beraber ilk gördüğü duvarın arkasına atmıştı kendini. Normal şartlarda duvarlar, kurşunlardan kaçmak için yeterli olabilse de konu meredith'in güçlü silahlarından birine geldiğinde duvar bile ince bir kağıttan farksız kalıyordu. Fakat başka çareleri yoktu. Duvarın arkasında durup, Rose'nin korkmamasını sağlayarak Taehyung'un kaskları getirmesini beklemekten başka çaresi yoktu. Kaskı kafasında olmadığı zaman sisteme yeterince erişemezdi. Kask geldiğinde ise yapacakları oldukça basitti. Robota durmasını söyleyecek, eğer tekrar durmazsa kafatasının arkasındaki bir noktaya ateş ederek sistemini sonsuza dek kapatacaktı. Evet, bunu çoktan hak etmişti.

Roseanne, istemsizce durduğu yerde titriyor onu korumak isteyerek sıkıca saran kollara beceriksizce tutunuyordu. Jungkook, sürekli olarak robotu kontrol ediyordu ve ara sıra kulağına biraz sonra her şeyin geçeceğini fısıldıyordu. Taehyung'un, yan taraftaki ara sokaktan koşarak geldiğini fark ettiğinde rahatlayarak derin bir nefes almıştı. "Burada kal." demişti istemeyerek de olsa genç kızı bırakırken. "Sakın buradan bir yere ayrılma tamam mı?" Bir çocuğu tembihliyormuş gibi kaşlarını çatarak Rose'nin saçlarını hafifçe okşamıştı. Biraz sonra gidecek ve her şeyi bitirecekti. Meredith yönetim üyelerinin varislerinin genç eşini beklediğinin ve uyarı maksadıyla bu robotu gönderdiklerinin farkındaydı ancak hadlerini aşmışlardı. Babası buna nasıl izin vermişti? Roseanne zarar görebilirdi veya anlık şoktan vücudu değişik tepkiler gösterebilirdi. Bayılabilirdi ya da kalbi sıkışabilirdi. Edith insanları bu tür durumlara alışık değildiler, bunu bilmiyorlar mıydı?

meredith the robotic ❅ rosékookWhere stories live. Discover now