Bölüm 17

112K 5.6K 944
                                    

Turan yorgun bir şekilde arabada bekliyordu

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Turan yorgun bir şekilde arabada bekliyordu. İşten çıkar çıkmaz eve gelmişti. Güzel bir duş aldıktan sonra nişanlısı ile sözleştiği gibi dışarıda alışveriş yapmak için hazırlanmışlardı.

Canan'ın inmesini bekliyordu. Radyoda çalan müziğin sesini birazcık daha açan genç adam az sonra güzeller güzelinin apartmandan çıktığını gördü. Sarı saçlarını maşalayan Canan çok ama çok nefes kesici görünüyordu.

Genç adamın hormonları hareketlenmeye başlamıştı. Kendine kendine kızarken Canan arabaya bindi. Hava kararmak üzereydi.
Turan camdan bakan Emel annesine el sallayarak gülümsedi.

"Annem yine bakıyor değil mi?" dedi Canan.

"Evet."

Nişanlanalı bir ay olmuştu. Ve çoktan üç ay sonrası için nikah tarihi almışlardı. Resmen üç ay sonra evli olacaklardı. Aynı gün için düğün salonu da kiralamışlardı. Bu aralar sıklıkla buluşsalar da bu buluşmalar genelde düğün alışverişiyle geçiyordu. Turan'ın evinin eksikliklerini birlikte alıyorlardı. Bir kere Canan perdeleri değiştirmek istiyordu. Aynı zamanda nevresim takımı da değişmeliydi. Yeni tabak setlerine ihtiyacı vardı. Turan'ın birçok elektronik aleti zaten vardı. Bu yüzden alışveriş çokta uzun sürmeyecek gibiydi.

Turan arabayı yavaşça kenara yanaştırıp arabayı durdurdu. Birlikte inen çift el ele tutuştu. Büyük avmde ilerlemeye başladılar.

Canan öncelikle mutfak için gerekli olanları almak istiyordu. Bu yüzden ilk önce istediği markanın mağazasına girdi.

Setlerin desenlerini incelerken Turan da onu inceliyordu. Sırıtmadan edemedi. Kadın o kadar dikkatli bakıyordu ki. En sonunda beğendiği takımı adama gösteren Canan, Turan'ın da onaylamasıyla istediği seti   aldı. Oldukça ağır olan takımı Ahmet Turan arabaya götürüp bıraktı. O sırada Canan da atıştırmalık bir şeyler aldı.

Nişanlısı geri geldiğinde Canan adamı çekiştirerek perdeciye götürdü. "Nasıl bir şey istersiniz?"

Canan son modaya uygun perdelere bakarken Turan yine onu izledi. Kadın bir şeyler anlatsa da anlamıyordu. Perde perdeydi işte. Ona göre fark etmiyordu. Turan'ın not ettiği ölçüleri beş oda için beş ayrı perde sipariş verdiler.

"Turan canın mı sıkılıyor senin?" dedi Canan.

"Alışveriş yapmayı sevdiğim söylenemez."

"Zaten pek bir şey kalmadı. Bugünlük bu kadar yeter. Hadi terasa çıkalım. Sana tüm Ankara'yı göstermek istiyorum." dedi Canan.

Turan kadının beline elini koyup gülümsedi. Asansöre binip en üat kata çıktıktan sonra Turan kadına bir şeyler anlatmaya başladı.

"Annemler bir ay önce gelecekler. Balayı için nereyi istediğini hala söylemedin Canan."

"İznini ayarlayabileceğine emin misin?"

İsimsiz ArzularOù les histoires vivent. Découvrez maintenant