Yol

9.5K 678 494
                                    

Asaf Ateş'in yüzünde kurnazca bir gülümseme belirmişti, neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordu ağabeyleri. Odanın içerisinde bir kaç adım atmıştı, yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Fırat ağa meraklı biraz da sinirli bir ses tonuyla: "Oğlum kendi kendine güleceğini anlatsana adam akılı" Asaf Ateş ağabeyinin seslenmesine başlamıştı anlatmaya.

"Bak ağabey Banu bunu neden yaptı"

"Sizi ayırmak için"

"Evet peki amacına ulaştı mı?"

"Fazlasıyla" yanıtını verdiğinde Asaf Ateş yüzündeki gülümseyle birlikte planın anlatmaya başlamıştı. Aşiret ağası ve Ömer oturdukları koltuklara tamamen yaslanmışlardı. Kardeşlerinin heyecanla anlattığı planı dinliyorlardı, Toprak bir yandan gelinin düşünüyordu ne kadar üzgün olduğunu ve kardeşine yerini söyleyip söylemekte karar veremiyordu. Üstelik bebek yaşıyordu ancak Asaf Ateş bunu bilmiyordu. Her şey söylemek gelmişti içinde cümleler dilinim ucunda birikmişti. Ama sonra boğazını temizlemiş çenesini güçlü parmaklarıyla ovuşturmuştu. Genç adamın sevdiğinden öğrenmesinin daha doğru olacağının kararına varmıştı nihayetinde. Asaf Ateş susmuş ve ağabeylerine bakmıştı, Ömer plandan etkilenmişti. Ancak genç adam her ihtimale karşı büyük ağabeyinin fikrini bekliyordu ve onayını.

Rüzgâr derin bir nefes bırakmıştı oda içerisine daha sonra kardeşine bakmıştı ciddi bakışlarla gözleri çakır çakır bakıyordu. Genç adam biran tedirgin olmuştu ağabeyinin beğenmediğini düşünerek. Aşiret ağası gülmeye başlamıştı ve onaylamıştı: "biran önce o kızı konuşturursan iyi olur gelinimin tekrar bu konakta görmek istiyorum" demişti kardeşine güvenerek. Ancak biliyorlardı uzun bir zaman gerekiyordu.

"Söz ağabey bir daha asla gitmesini izin vermeyeceğim Filiz'in" demişti Asaf Ateş ardından izin isteyip çalışma odasından çıkmıştı, yengesinin elinde bir kase turşu ile üçüzlerin odasına gittiğini görmüştü. En son üçüzlere hamileyken bu kadar turşu yediğini görmüştü o esnada aklına Filiz gelmişti. Eğer bebekleri onları bırakıp gitmeseydi belkide şu anda sevdiği yanında olacaktı. Yüzünde buruk bir gülümseme olmuş bir şekilde yatak odasına geçmişti.

İçeriye girdiğinde içi acımıştı geçen zamanda bu odaya hiç girmemişti. Sevdiği kadının kokusu hâlâ odanın içerisindeydi. Yavaşça yatağa uzanmış ve Filiz'in yattığı yastığın üzerine başını koymuştu. Kokusunu içine çektiğinde içi sızlamıştı, elini kot pantolonun cebine sokup cep telefonun çıkardığında ekranda sevdiği kadının gelinlikle fotoğrafına bakmıştı. Ne kadarda güzeldi. Ekranın kilit açıldığında, ayarlardan numarasını gizliye almıştı. Daha sonra rehberden genç kadının adının üzerine tıklamış ve telefon çalmaya başlamıştı. Açması için duâ ediyordu, ancak uzun uzun çalmasına rağmen açılmıyordu. Umutsuzca kapatmaya hazırlanırken açılmıştı, nefes nefese kalmıştı: "Efendim" demişti güçlükle.

Birden yatak içerisinde doğrulmuş ve oturmuştu derin bir nefes almıştı. Neden yorulmuştu bu kadar, genç kadın yanıt gelmediğinde ekrana bakmıştı gizli numaraydı. Tekrar seslenmişti kim olduğunu anlamak için: "Alo" içten içe biliyordu ama sesini duymak istiyordu. Tam kapatacakken Asaf Ateş anlamış ve kısık sesle söyleyebilmişti kendisi olduğunu.

"Benim" İkiside susmuş ve birbirlerinin nefesini dinlemişlerdi. Bir şekilde akıp gidecekti bu günler ama izi her ikisinide bırakmayacaktı. Gözlerinden usul usul yaş inerken oyun başlamıştı işte, genç adam aşkı için her şey yapacağı kesindi.

***

6 hafta

Havalar iyice güzelleşmişti, sevdiği kadın yanındaymış gibi devam ediyordu hayatına biliyordu, geçecek bu zamanda ve en kısa zamanda yanında olacaktı. Banyodan yeni çıkmıştı bedeninden süzülen yaşları havluyla kurulayıp hazırlanmaya başlamıştı büyük gün son saatleri için. Tamamen hazır olduğunda saçlarını yana doğru taramış ve aynda görünüşüne bakmıştı. Yüzünde çapkın bir gülümseme ile merdivenleri sekerek hızla inmişti, arabasına yaklaştığına başını kaldırmış ve terastan kendisine bakan ağabeyine bakmıştı elini alnına götürüp asker selamı verip arabasına binmişti. Arabayı çalıştırıp kemerini bağladığında gözlerini kapatmış derin bir iç çekmişti daha sonra gaza basarak garajdan çıkmaya koyulmuştu, açılan kapıyla birlikte konaktan çıkmıştı. Konaktan uzaklaşırken bir anda karar değiştirmişti ve kendini kalbine bırakmıştı. Gitmesi gereken yere gitmek yerine gaza basmış ve Filiz hep götürmek istediği kendini bulduğu tepeye gitmişti.

Ateş'e Sürgün - Hanzade Serisi 2 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin