5.

82 2 0
                                    

Efter Fox hade landat, och givit klartecken hoppade först Killian och sen resten av dem. Peter tittade sig omkring, och såg den väntade miljön. En stenstrand som sträckte sig kilometer, åt både höger och vänster och cirka femtio meter framför dom, stod enorma träd som förmodligen bildade en gigantisk skog.

Det tog några minuter att suga upp allt, innan de började röra sig mot den. Peter och Fox gick i täten medan resten gick några meter bakom.

Trots Fox mod, kunde Peter inte undgå att se rädslan i både ögonen och hans skakande händer. Fox brukade alltid, vara den som var modigast, eller den som alltid döljde sin rädsla. Det märktes så väl att det var något med denna skogen, och denna ön.

Nu var de bara några meter framför skogen när de stannade.
"Låt bli allt nytt, fattar ni." Sa Fox, efter han hade ställt sig vänd mot dem andra. "Det kan vara giftigt, eller ännu farligare."
"Men om vi blir tvungna att röra något nytt, då?" Killian stod som vanligt med armarna i kors, och tittade mellan Fox och Peter.
"Då rör du det inte." Sa Fox till slut, sen tog han ett djupt andetag, och vände sig mot skogen igen.
Peter sneglade på honom, och denna gången såg han inte rädd ut längre, någonting hade fått honom att känna sig tryggare.

Peter skulle precis ta första steget in i skogen när Fox lade handen på hans axel. Peter stannade, och tittade neutralt på honom.
"Om vi inte klarar oss, så vill jag bara berätta att du varit den broder..." Peter hejdade honom och sa sedan.
"Jag vet, du med." De båda log lite lätt mot varandra och vände sedan blicken till skogen igen.

Peter suckade och gick sedan in i skogen. Fox gick någon meter bakom och sedan kom resten. Killian rullade ögonen och gick sedan sist in i skogen.

Träden var enorma när de gick i skogen, visst dom såg enorma ut innan, men nu när man bara kunde titta rakt upp i trädkronorna, var de enorma på riktigt. Stammen var lika tjock som ett hus, och det sträckte sig så högt upp att Peter inte kunde lista ut höjden. Han tittade på nästan varenda ett av dom, nerifrån och upp.

De fortsatte gå i flera timmar, kändes det som iallafall. De kom djupare in i den okända skogen, men inget förändrades. Det ända liv de hade sett var två fåglar, som flög uppe vid trädtopparna. Peter beordrade till sist alla att stanna, för att äta och dricka.

Peter mumsade i sig av ett äpple, medan han studerade naturen. Man kunde knappt se solen mellan träden, fast ljuset var som starkast framför dom. Han tog upp en kompass ur fickan -som han haft där hela resan, och höll upp den och riktade den mot solen. Väst. Den var påväg ner.
"Okej hörni! Solen är på väg ner, och vi måste förbereda oss för natten. Vi går en stund till och sen slår vi upp en eld! Har alla förstått?"
Dom flesta i den lilla gruppen nickade bara, men Killian stod såklart med armarna i kors, och tjurade förmodligen.

De började gå igen, efter några minuter och himmeln förvandlades snabbt till en purpur lila färg och man kunde nästan se solen helt och hållet. Fox joggade fram till Peter. "Solen går ner ovanligt fort vet du va?" Peter nickade och fortsatte ha blicken mot horisonten.
"Vi måste snart slå läger, och då menar jag väldigt snart." Peter bara nickade lite lätt på huvudet. "Jag vet, men jag tänkte bara att vi måste snart komma någon annanstans än det här, vi vet aldrig om vad som kan dyka upp här på nätterna."

Motvilligt, stannade till sist Peter gruppen, och delade snart ut sysslor till var och en. Fox och Brodie, skulle leta upp någon slags av ved, Killian skulle förbereda sig för första vakten och Thomas och Peter skulle titta igenom väskorna efter något, som kunde bli ett skydd, eller underlag.

Efter ungefär en halv timme, var allt utom elden klar för natten. Thomas hade hittat ett skynke, som kunde bli ett under lag att ligga på. Brodie och Fox hade hittat ved och, Killian hade en pistol i beredskap.

Fox satte sig på knä, på skynket och började göra iordning eldstaden och det dröjde inte länge förens de första gnistorna kastades. Han satt kvar där en stund för att bevaka eldens start.

De Andra i gruppen hade redan lagt sig ner på lakanet och gjort det bekvämt för sig när en skottlossning hördes.
"Vadå?!?" Peter och de andra stirrade de på Killian som stod med händerna i luften, som om han blivit arresterad. "Måste ju testa det." Sa han fast alla visste att han hade fumlat med pistolen, fascinerad av att han fick möjligheten att kontrollera ett så kungligt vapen. Det var bara sådana som Peter och hans farbror som hade sådana, för Killian hade det förmodligen varit ett slitet gevär, med jobbig laddning.

"Du måste skoja." Så fox bara innan han lade sig med ryggen emot. Peter höll fortfarande en dödlig blick på Killian, men sneglade lite på Brodie -som var bredvid honom, och lade sig ner för att sova.
"Väck mig, när jag ska ta vakten." Sa han kortfattat innan han också sänkte ryggen mot lakanet och försökte sova.

AnnorlundaWhere stories live. Discover now