33.KAPITOLA

174 14 0
                                    

Z pohledu Shawna

,,Ježiš konečně je konec hodiny, už jsem myslel, že umřu nudou" řeknu a s Clarke se zasmějeme.
,,Tak jdem na další, pojď" řekne a vyjdeme ze třídy. Jsem sotva ve dveřích, když Clarke se mnou cukne a zastaví mě.
,,Co děláš?" Zeptám se. Ona se na mě ani nepodívá, jenom mi ukáže směrem, kterým se kouká. Já se tam kouknu a zjistím, co jí tak zarazilo. Stojí tam Cole a Courtney a Cole ji objímá. Překvapením otevřu pusu a zůstaneme s Clarke stát jak dřeva.
,,To si dělá prdel, já ho zabiju" nervuje se Clarke.
,,Ale proč? Vždyť je to hezký, třeba ho přecejen někdo dokáže změnit. On se zásadně neobjímá"
,,No právě, chce, aby se do něj zamilovala a pak ji odkopne"
,,Notak Clarke, je to můj bratr. Dej mu šanci, on občas není tak zlej. Čím dál častěji mi připomíná mého bráchu"

,,Jo, tvůj bratr, ale moje nejlepší kámoška. I když asi máš pravdu, že poslední dobou se chová o dost líp i ke mně. Třeba když jsme byli u vás"
,,Co když jsme byli u nás? Stalo se něco?" řeknu jako Eminem na jeden dech, Clarke se na mě jenom nechápavě kouká. Já se poškrábu na zátylku.
,,Ne, jen mi chvíli připadalo, že jsme se bavili jako kámoši. Navíc mi poradil s jednou věcí ohledně jednoho kluka" tohle mě docela zarazí. Zaprvé proč se nezeptala mě? Já jsem přece její kamarád. A zadruhé mě to docela zklame, protože náš vztah asi skončí přátelstvím. V pátek na té přednášce jsem řekl, že nikoho nemiluju jenom pro ni, protože vím, že mě nechce a tak jsem jí nechtěl zmást a plést jí hlavu, aby mohla jít dál. Ale není to pravda, stále ji miluju. Ale Cole měl asi pravdu, projednou, měl bych ji někam vzít, pouze jako kamarádku, nic víc prostě nechtít a když k něčemu dojde, tak dojde a když ne, tak jsme stále super kamarádi.

,,A proč jsi se nezeptala mě? Jsme kamarádi, ne? Já bych ti poradil" řeknu a ona se trochu zarazí.
,,No jo, ale toho neznáš" řekne a já jen kývnu. Stále sledujeme Cola a Courtney, v tom se Clarke rozjede k nim. Já rychle vykročím za ní.
,,Ahoj Courtney, Cole" řekne a spraží ho pohledem. Oni se od sebe rychle odtrhnou a Courtney se podívá na špičky, Cole si odkašle.
,,Doufám, že neruším" řekne Clarke mile, ale myslím, že právě to chtěla.
,,Ne, jasně. My jsme se domlouvali na doučování, takže dneska hned po škole?" řekne Cole a Courtney jen kývne.
,,Jo jasně. To jsem viděla. No nic, jdete do třídy?" řekne Clarke a my kývneme.
,,Hele Mendes, nebavíš se s těmahle podprůměrama, že ne? Jediná dobrá je Clark, tu bych si dal" řekne jeden kluk s té jeho party, nejsem si jistý, myslím, že se jmenuje Austin.

Nebudu lhát, tohle mě dokáže docela naštvat. I kdybych nechtěl Clarke, takhle se chovat k holkám je hrozný.
,,Nech si zajít chuť, Austine. To už bych radši spala i s Colem" řekne a zbytek té party udělá "uuu". Takové to co se dělá, když někoho setřete.
,,No jo, protože vypadá stejně jako ten tvůj Shawn. Stejně máš na víc, máš na mě" řekne Austin a mrkne na ni.
,,Fuj, to bych radši byla navždy sama" řekne a on k ní přistoupí blízko.
,,Nech ji bejt" řeknu a on mě spraží pohledem.
,,Ty drž hubu debile"
,,Hele Austine dej si zpátečku. Je to můj brácha a tohle si na něj dovolovat nebudeš, tak mu můžu říkat jen já" řekne a mě to docela překvapí, ale mile mě to překvapí.

Jak Cole řekl, tak Austin udělal.
,,Ptal jsi se mě, tak je nech bejt. A tobě není nic do toho, s kým se bavím, takže se klidni. Nebo jsi zapomněl, kdo tady velí?" řekne a Austin dá ruce do obranného gesta. Pak společně všichni odejdeme na další hodinu. Že by ho přecejen Courtney alespoň maličko změnila? No rozhodně není tak strašnej, jako dřív. Zastal se mě naposledy ještě na základce. Dojdeme do třídy a posadíme se. Na tuhle hodinu, čili matiku, sedím s Clarke. Panuje mezi námi ticho které pak prolomí Clarke.
,,Hele nechtěl by jsi dneska k nám? Mamka tě chce poznat. Asi stokrát jsem jí řekla, že jsme kamarádi, ale stejně tě chce poznat" řekne a protočí oči, pak se na mě usměje.
,,No jasně, rád" řeknu a úsměv jí oplatím.
,,No tak fajn, po škole?"
,,Jasně, ať je neruším při doučování. Teď už doopravdy" řeknu a oba se zasmějeme. Pak přijde do třídy učitelka a začne jeden z nejhorších předmětů, matematika.

My Annoying Brother Kde žijí příběhy. Začni objevovat