Buz Kırağı / Perde Arkası |6

918 67 13
                                    

Masanın başında dikilmekten yorulmasam daha fazla yazar ve gece üçte yayımlardım sanırım ndgnvgtcbn Bu da fena olmadı sanki? :) Buyurunuz bakalım...


📖


O gün yağmur dinene kadar yürüdük. Bile isteye hızlanmadan, koşturmadan, telaşsız ve halinden gayet memnun bir şekilde ıslandık. Hayat bazen böyledir işte... Annenizden terlik yiyeceğinizi bile bile ıslatırsınız üstünüzü başınızı. 


***


Eve döndüğümüzden beri doğru dürüst buluşamamıştık bizimkilerle. Normal hayatlarımıza dönüşümüzün şerefine hep beraber bir şeyler yapmayı düşündük. Atakan'ın ortaya attığı fikirle yeşillik bir alanda piknik yapmaya karar verdik. Daha sonra Atakan: ''Bu benim fikrimdi. O yüzden beni de götüreceksiniz!'' deyince oy birliğiyle ''Gelsin bari, gariban.'' dendi.

Uçaktaki performansından sonra onunla bir yere gitmeniz bir mucize!

Sahi... Ne gündü ama...


Bir Ay Önce

Uçak kontrollerini geçtikten sonra biletlerimizdeki koltuk numaralarına göre oturduk. Uçağın kalkmasına henüz vardı. Sıkılmamak için bizimkilerle muhabbete başladık. Annemin: 

''Çocuklar, bir sorun yok değil mi? Uçak kalkmadan halledelim yoksa.'' dediğinde başımızı olumsuz anlamda salladık. Tamam, dercesine kafa sallayıp mırıldandığında gözü üzerimizde gezdi. Sonra kaşları çatıldı ve:

''Atakan nerde kızım? Siz gördünüz mü?'' dediğinde hepimiz birbirimize baktık. Sahiden de neredeydi bu? 

Kesin tuvaletin deliğine düşmüştür. Gidin çıkarın hadi...

Feride teyze tuvaleti kontrol edin dediğinde, Aras yanına Rüzgar'ı da alıp tuvalete bakmaya gitti. Giderken de: ''İyi de kalkışa az kaldı, tuvalete gidilmez ki.'' diye söylendi. 

Onlar gittikten sonra yanımızdan iki tane hostes bir yandan yolcularla ilgilenip bir yandan da kendi aralarında konuşarak geçiyordu. 

Dedikodu olma ihtimali %99.

Kısa boylu esmer kadın, diğerine: ''Melda yine bir yolcuyla ayaküstü flört ediyor. Çocuktu diyebilirim, en fazla yirmi ya da yirmi bir yaşındadır. Bu kız ne zaman uslanacak?!'' diye hayıflanırken diğeri:

''Sempatik bir çocuktu ama. Sarışın, mavi gözlü falan. Hem ne var canım kendinden küçükse?..''

Tamam, Atakan'ın nerde olduğu anlaşıldı... 

Kadınlar yanımızdan uzaklaşırken ağzım '0' şeklini aldı. Hastanedeki hemşireden ümidi kesen Atakan, şimdi de şansını hostes hanım abla da deniyordu sanırım.


Günümüz

Yarın yapmaya karar verdiğimiz pikniğin hazırlıklarını tartışmak için gruba girdim. 

''BAAYRAK'' 

Şu grubun ismi artık değişsin!

 Yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk yıl önce Bade'nin sürpriz doğum günü için açılmıştı. O gün bugündür isim değiştirme kimsenin aklına gelmedi. 

Grup ismini ''Piknik Aşkına!'' olarak değiştirdiniz...

''Kumsal'' kişisini eklediniz...

BUZ KIRAĞI 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin