Ellerinde Doğdum

622 82 102
                                    

28 Ağustos 1989
Cuma

Sevgilim,

Senden millerce uzakta geçirdiğim kaçıncı gece olduğunu artık saymaktan uzak bir vaziyetteyim. Özlemime kattığım sevginle beni görmeye geldiğin pencere pervazında denize düşen yakamozun karanlıktan kana kana içmiş sularda dans edişini izliyorum.

Ve o an tasavvur etmek gafletine düşüyorum. Sanki olabilirmiş gibi kendimi bir parça daha dikenli sarmaşıklar ile çevrilmiş uçurumun dibine itiyorum.

Anımsar mısın sana siz dediğim vakitlerdi, erdemin hemcinsimle münasebet içinde olmaktan uzak olduğunu kendime ilke edindiğim zamanlar?

Ah öyle büyük bir gaflete düşmüştüm ki, bana uzattığın el karanlıktan çıkmam için bulunduğum kuyuya atılmış bir halattı adeta. Seninle aydınlandım.

O gece kendimle olan harbim bir hayli kanlıydı. Kaygılarım, nedenlerim ve sonuçlarım, kim olduğum, istikbalimin nereye gittiği, mahiyetim... Elini tuttuğumda hepsini dolu bir kağıdı siler gibi hırpalayarak zihnimden sildim.

Kollarında yeniden doğdum. Başka bir isimle, bir başkası olarak, ayrı bir semanın ardında: gözlerinde. Sahi o vakitler neyi seviyordum ben?

Yalnız seni olamazdı ya?

Sevgilerimle
Jeon Jungkook

Bahar Gözlüme Güz Mektupları // TaeggukOnde as histórias ganham vida. Descobre agora