Eksik Dizeler

153 48 18
                                    

30 Eylül 1989
Salı

Kokusuyla efsunlandığım,

Güzel boynunda, teninde, evimde konaklayan boyun bağın henüz birkaç gün evvel elime ulaştı ancak şunu beyan etmekten kendimi zincirleyemeyeceğim ki tekdir eder gibi bir görüntü hatta ve hatta koku ile karşı karşıyaydım keza artık kokun beni terk eden sen gibi boyun bağından da çok uzaklara savrulmuştu.

Muhayyil ettiğim tüm sanrılarım senin olduğun yerdeymiş meğer, hiçbir şilte bunu bana ulaştıracak kudrete sahip değilmiş, bir tokat misali tüm benliğimde zelzeleler yaratan bu hakikat ile daha ne kadar yaşarım, Tanrı bilir.

Seni ve beni bu ataletten kurtaracak olan tek şeyin kavuşmak olduğunun da bilincindeyim. Bu yüzden mukaddes olan her husus adına Tanrı'ya dua ediyorum.

Ne kadar nüktedar değil mi? Tanrı'nın dergahından şehvet uğruna kovulan aciz bir kul yine şehvetlendiği adama erişebilmek için riyakar bir hırsız gibi Tanrı'nın kapısında konaklıyor?

Ama gidecek ondan ve senden başka kimim var ki?

Sana gelemiyorum, gel diyemiyorum. Bunu yalnızca beni kınamayacak yahut kınasa dahi saman altından, sezindirmeden yapacak olan yaratıcımdan istiyor, ondan dileniyorum.

Ellerimi açmış seni dileniyorum.

Ruhum bir parça kağıt olsa siler yine seni yazardım. Gölde bir balık olsam, sana ulaşmak uğruna suyun altında soluklanma kabiliyetimden feragat eder, sana koşardım. Bir gül olsam dikenlerimi yapraklarımla mukabil keser atardım ve yine senin bahar gözlün isem: bu gözler zatını görmek için kara kışlara gebe kalmaya da razı.

Her dizem biraz eksik, her satırım biraz yalan keza benliğim daha fazlası ile kavrulmakta.

Sen beklenen en güzel mükafaatsın. Seni ömrümün son gününü değin beklerim ama acele et olur mu?

Şayet bu hisler ipi boynuma dolamak üzere, daha ne kadar çırpınabilirim bilmiyorum.

Sevgilerim ve özlemlerim, en sıcak öpüşlerimle
Jeon Jungkook

Bahar Gözlüme Güz Mektupları // TaeggukWhere stories live. Discover now