10.Želim jedno a dešava se drugo....

816 51 8
                                    


JANA

Darko me je danas dovezao do fakulteta i čeka me u kafiću. Završavam šta treba od prijava za diplomski i uzimam temu.Dok se muvam po fakultetu zove me Milena i kaže da se vidimo. Kažem joj da je čekam u našem kafeu. Dok tumaram po dekanatu, i odgovaram na  razna blesava pitanja profesora, koji čudom ne mogu da se na čude da  hodam, kao da ne znaju koliko sam se borila, tri proklete operacije... Da od juče  sam bez kolica.Dosta je bilo, 24 godine, vreme je da ih pošaljem u prošlost.Bane danas nije sa mnom, zato  je tu moj bata.

Ali sve to me ne dotiče, idem, ali  pamet mi je negde drugde, tačnije, pamet mi je ostala u trenu zarobljena od prošle večeri,  kad me je pogodila munja. Moja  neslana šala sa kafom oduzela mi je pamet svojim povratnim udarom.Tokom godina bilo je par pokušaja poljubaca, ali ništa što bi ostavilo trag. to su bili poljupci  momčića poput mene, osoba  kao ja što sam bila, zdrave psihe ali fizičke ograničenosti..Jedini  da kažem, muški poljubac je bio onaj glumljeni sa Stefanom, kad je nervirao Milana, ako se može nazvati poljubac muškarca. Ali to nije bilo ništa slično onome što sam sinoć osetila.Milanov poljubac je bio razarajući. Ma ni sama ne znam kako da opišem.Znam da sam dugo ostala naslonjena na zid, plašila sam se da će me noge izdati.Nikad nisam ovako nešto osetila.

Sva  još podrhtavam kad se setim  tih leptirića u stomaku, pihtijastih nogu, ma svega onog što sam čitala u knjigama i romanima. Uvek sam mislila da je to samo  fikcija frustriranih ćena.Ali sinoć sam se uverila da nije tako..

- Hej, mačko, gde ti misli lutaju pa ne vidiš nikoga pred sobom? - u trenutku se  zalepim za nečije grudi i snažne ruke me zadrže od pada.Podignem pogled i vidim mog omiljenog prijatelja Stefana.

- Hej, Stefi zdravo! Ma ništa, onako -  kažem zbunjena.

Zar sam tako zamišljena da ga nisam videla.On nije  od onih neupadljivih. Izgleda jako dobro, dobro ne kao Milan, ali devojke ga primećuju, ma i on njih, odavno  mi je čudan taj njegov stav , da je gej.Odavno sam primetila da da baca pogled ka Mariji, našoj prijateljici.To mi je bilo čudno ako je gej.

- Aha! Šta je majmun sad uradio? - pita dok me pronicljivo gleda.

- Uh, kako da kažem? Poljubio me sinoć - kažem i težak uzdah mi se ote.

- Opa, Milanče krenulo u osvajanje, i kako vidim dobro mu ide.

Gledam kako se  ceri a u očima vidim da je zaista srećan.Nasmejem se  u znak potvrde.Polako se izvučem iz njegovog naručja.

- Stefi , ne zezaj me.Ma kakvi krenuo, ja sam ga izazvala.

- Kako?Daaaaj, nemoj kleštima da ti izvlačim reči - nestrpljivo me  pogura ka izlazu.

- Paaaa, juče je bilo ludilo sa njegovim stricem i pojavio se njegov otac - krenem.

- Šta? Pa zar njegov otac nije bio mrtav? - pita začuđeno.Uzdahnem i krenem sa pričom dok izlazimo iz dekanata.Polako krenemo ulicom ka  kafiću. Pričam mu o čika Damiru i svemu što se dešavalo juče, još kažem kako sam mu skuvala kafu sa dodatkom, smeje se ko lud.I na kraju kažem kako mi je naplatio slanu kafu...

- Mila majko moja, pa je li bar pokazao  mimikom da mu kafa ne prija?- pita budala.

- Ma jok, popio kafu ko da je najukusnija ni reč zucnuo nije.Kako je  mogao nije mi jasno?

- Ma nisi ti to njemu dobro zasolila- konstatuje budala kezeći se.

- Ma kako nisam, sipala sam punu kafenu kašičicu na šolju, probala, očajna je.

- Draga moja  nema ništa od tvoje  osvete. Smotaće te ko ciga cigaru.E jebiga, evo veštice...- gleda ka kafiću i stvarno na ulazu vidimo Mlađu kako se prepire sa Ljiljanom.Ulazim i  naređujem Mlađi da izbacije  napolje, pa valjda sam neki vlasnik. Ona se naravno buni  i pita kosam ja da je izbacujem.Taman  sam zaustila da joj odgovorim kad se iza nje  začuje  Milan koji je ostavlja bez teksta. Ma hajde što ona osta ali ja...Ladno dasa izjavi da sam njegova verenica.Pa me još zgrabi  oko struka i ne pušta. ma i zavali mi poljubac samo tako, uh dobro mi došlo što me drži jer odjednom imam osećaj  da nemam noge a tek se privikla na njih.Vodi me ka stolu.Vidim da Darko seva očima ali čuti. Smesti me do sebe ali ne pušta.Besno i ljutito ga  pitam.

Jutarnje svetlo moje tameWhere stories live. Discover now