Επίλογος

96 6 5
                                    

                                      

                                    Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

                                       05:29 π.μ.


Οι σειρήνες του ασθενοφόρου ξύπνησαν για τα καλά τους κατοίκους της περιοχής. Όλοι τους είχαν βγει στα μπαλκόνια, στις αυλές και στον δρόμο για δουν τι είχε συμβεί. 

Οι φίλοι του Αχιλλέα, μπόρεσαν και τον έβγαλαν από το γήπεδο για να διευκολύνουν τη δουλειά των τραυματιοφορέων και για κερδίσουν χρόνο. Ήταν όλοι εκεί.

Αυτός όμως ήταν σε ένα στάδιο, κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν αντιλαμβανόταν τίποτα. 

Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα, δεδομένου τη μηδενική κίνηση στους δρόμους τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τον έβαλαν στο φορείο, τοποθέτησαν μία ρινική μάσκα για να διευκολυνθεί η αναπνοή του και τον έβαλαν μέσα στο ασθενοφόρο. Μέσα μαζί του μπήκαν η Isis και ο Παύλος, ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν στο αμάξι του Γιάννη.

Λίγο πριν φτάσουν στην Άγκυρα, το ασθενοφόρο έστριψε αριστερά και κατευθύνθηκε προς μία εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την αναμενόμενη. Το ασθενοφόρο δεν πήγαινε στο νοσοκομείο. Το ασθενοφόρο πήγαινε στη παραλία.

      

             05:49 π.μ.


Στον ορίζοντα, η χρωματική παλέτα του ουρανού είχε πει να αυτοσχεδιάσει. Από τη μία, το μαύρο της νύχτας και το φωτεινό κίτρινο των αστεριών άρχισε να σβήνει και ο αιώνιος εχθρός και εραστής της, ο ήλιος, άρχισε να πετάει σαν σφαίρες τις ηλιαχτίδες του, επιτρέποντας στους ανθρώπους να χαθούν στο μαγικό αυτό θέαμα. 

Αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του Αχιλλέα. Να αφήσει τη ψυχή του να δραπετεύσει από το σώμα του, κοιτώντας αυτή τη φαντασμαγορία της φύσης και του θεού.

Όλοι τον κατέβασαν με φροντίδα στην παραλία της Βελανίδας. Δεν ήταν καλύτερα, αλλά έστω μπορούσε να αντιληφθεί που βρισκόταν. Με το που είδε την ανατολή, στο πρόσωπο του μπορούσες να διακρίνεις μια ηρεμία, μια ευχαρίστηση.

Όλοι οι φίλοι του κάθισαν δίπλα του. Η Isis του κρατούσε το χέρι. 

Isis: "Εδώ είμαστε όλοι, ακούς;", του είπε φιλώντας του το χέρι και κλαίγοντας.

Εκείνος έγνεψε καταφατικά και με όση δύναμη είχε, έτριψε το χέρι της με τον αντίχειρα του.

Κύμα Τριών ΜηνώνWhere stories live. Discover now