3. luku - Senni Lahtisen bileet

489 39 10
                                    

Senni Lahtisen bileet

Luka

Tänään on viimeinen koulupäivä ennen koeviikkoa. Huomenna mulla ei olisi koetta, mutta perjantaina mulla on ruotsin koe johon mä olin jo kerennyt valmistautua. Odottelin Riinaa ja Onnia kuvisluokan edessä. Pian Riina käveli käytävän lasiovista sisään, mutta ei yksin. Se jutteli punahiuksiselle tytölle, joka kavereineen astelivat lähemmäs mua. Kyllä mä ne nimeltä tiesin. Senni Lahtinen, Pihla Jokela, Miro Parikka ja Eemeli Koistinen.

Yhtäkkiä mä muistin maanantaisen oudon kohtaamisen Eemelin kanssa. Se oli vaan tuijottanut mua kun mä piirsin tässä samaisessa paikassa. Nyt se vaan vilkaisi mua nopeasti ja käänsi katseensa jonnekin muualle. Mä tiesin sen isoveljen Ilmarin, joka joskus heitti jotain ihan mautonta homoläppää mulle. En mä siitä itseeni ottanut, mutta mä väkisinkin mietin, että ehkä se ajatteli samalla tavalla musta kuin sen isovelikin.

Ne kaikki kävelivät mun ohi ja Riina jättäytyi porukasta mun kohdalla. Katselin hetken tumman kiharahiuksisen pojan nahkatakin peittämää selkää kunnes käänsin katseeni Riinaan.

"Senni pitää koeviikon päätteeks bileet ja sun on pakko tulla mun kanssa sinne!" Riina hihkui innoissaan.

"En mä tienny et sä tunnet Senni Lahtisen", mä totesin sivuuttaen tytön kutsun.

"Se ja Pihla oli meidän kanssa samalla yläasteella", brunette naurahti.

"Ai, en mä muistanu", tunnustin vähän nolona. Ne olivat molemmat muuttuneet ulkonäöllisesti yläasteen jälkeen aika paljon, että ei ihme etten heti muistanut.

"Mutta siis, bileet ens viikon perjantaina!" se sanoi innoissaan.

"Missä on bileet?" Onni kysyi ilmestyessään meidän luokse.

"Sennillä", brunette kertoi viereensä pysähtyneelle pojalle. "Tottakai sä lähdet!" se aneli multa huulet mutrussa ja se laski kätensä mun olkapäille.

"Ääh, kai se sit on pakko", alistuin Riinan aneluille ja se hihkaisi innoissaan. "Mut vaan sillä ehdolla, ettet sit katoo minnekkään ja jätä mua yksin."

"Jes, jes, jes! Meil varmasti tulee olee siellä tosi hauskaa!!" tyttö innostui vaan entistä enemmän.

"Tuleekohan Eerikakin sinne?" Onni kyseli uteliaana.

"Luulisin", Riina sanoi. "Isket sen siellä!" tyttö virnisti ja pukkasi nyrkillä Onnin olkavarteen.

Onni oli katsellut Ilmarin kaksoissiskoa Eerikaa jo pari viikkoa kun se oli kerran puuttunut Ilmarin huulenheittoihin ja pyydellyt meiltä anteeksi veljensä puolesta. Olihan se ihan vetävän näköinen tyttö, jos mä vaan tytöistä tykkäisin.

"Todellakin!" Onni innostui ja mä pyöräytin silmiäni kavereideni intoiluille joistain bileistä. Kai mä tosiaan voisin tällä kertaa lähteä mukaan, mutta vaan Riinan seuraksi. Ei Riina koskaan ollut saanut mua mukaansa.

Meidän kuviksen opettaja Thea Lindén viimein tulee avaamaan meille luokan oven ja päästää meidät luokkaan. Istumme meidän vakkaripaikoille luokan reunaan.

"Hei lähettekö huomenna mun seuraks kaupungille? Haluun käydä ottaa kuvii ja jos käytäis vaikka kahvilla", Riina kysyi ennen kun opettaja kerkesi aloittaa tunnin.

"Mul on psykan koe nii en pääse", Onni sanoi ja brunette tyttö kääntyi mun suuntaan.

"No kai mä pääsen ku ei oo koetta ja oon lukenu jo ihan hyvin perjantain ruotsin kokeeseen", lupauduin lähteä Riinan seuraksi ja kyllä päivä kaupungilla ennen rankkaa koeviikkoa kuulosti ihan tervetulleelta. Joutuisin muutenkin viikonlopuksi Vantaalle isän luo, joten miksipä ei.

The Colors of LoveWhere stories live. Discover now