132

17 3 0
                                    

Aç Gözlerini, Ölmedin Daha

Kalk ayağa sor kendine, nasıl tükettin bunca şeyi. Korkma, kalk ayağa bak kendine aynadan, nasıl görmezden geldin acılarını!

Kalk ayağa, durma öyle. Yara izlerine çektiğin geceleri kaldır, aç ışıkları, sabah olsun karanlık yanlarında.

Anlat, neden böyle sustun bunca acı varken her santiminde? Kıvılcım, barut, isyan, öfke… hepsi senin susturduğun yanların, nasıl böyle doldun?

Aç gözlerini, ölmedin sen. Yaşıyorsun. Biraz yaralandın sadece. Kırıkların var, koşarken düştün ve kanadı diz kapakların. Bileklerin çatladı, parmakların kırıldı, kalbin ağrıyor; hissediyorum. Fakat ölmedin sen, yaşıyorsun. Bak gözlerime, dolu dolu bak. Öfkeni sil, gözyaşlarını saklama, aksın.

İnsansın sen, ağlayacaksın mutlaka. Ağladığın kadar güleceksin sonra, belki yanımda güleceksin. Belki yanımda hiç gülmeyeceksin. Kalk ayağa, silme gözyaşlarını, sen eksiklerinle ve fazlalarınla bir bütünsün.

En güzel kadınsın sen, gözyaşların var, çiziklerle dolu bir kalbin ve sadakatin tek harfini bilmeyen bunca insana rağmen sadakatin var. en güzel kadın sensin bastığın topraklarda, en temiz yanın yanakların, en arınmış noktan dudakların. Gözyaşlarınla yıkadın yüzünün her zerresini, en yürekli kadınsın sen.

Avcunu aç, bak avuçlarına, nasılda sen kokuyor her yanı! Diri diri yanmayı göze aldın ve tek başına kalktın her şeyin altından. Yandın, yandıkça kavruldun ve kavruldukça yaşamayı öğrendin. En güçlü kadın sensin şimdi, ayaklarının adım attığı kaldırımlar titreyecek, yumruğunu vurduğun masalar kırılacak.

En sevdiğin elbiseyi giy, en güzel rujunu sür, en gösterişli gözlüğünü tak, sen her şeyin en güzelini hak ettin. en cesur kadın sensin artık, dünya başının üzerine çöktü ve sen ölmedin. Kırıldın, yaralandın, dizlerin kanadı, boğazın kördüğüm oldu ve bir yudum su içemedin. Hissediyorum, ölmek bir yana yok olmak istediğin zamanlar oldu arkanda bıraktığın geçmişte… Kalk ayağa, kendine bak, hayattasın sen. Ölmedin, yaşıyorsun.

Çiziklerin, kırıkların ve ezilen yanların… hepsi senin bir parçan şimdi. Eksiklerin ve fazlaların, korkma hiçbirinden. Her şeyini sahiplen, böyle güzelsin sen.

Kelimelerin Fısıltısı-2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin