7. deo

1.2K 59 2
                                    

Luka je po završetku dopisivanja sa Helenom,pozvao svog tatu.

- Tata,jesi li u kancelariji? Moram sa tobom hitno da razgovaram. - rekao je Luka.

Igor Popov,Lukin tata,čovek visokog morala i čvrstog karaktera,strog ali pravičan. Po zanimanju je doktor,kardiolog,trenutno je direktor privatne klinike 'Popov Medic' čiji je i vlasnik. Iz ovoga se može videti od koga je Luka nasledio ljubav prema medicini.

- Da,jesam. Šta je bilo sine? - uplašeno upita Igor.

- Ne mogu preko telefona,tamo sam za 15-20 munuta. - odgovorio je Luka.

- Dobro,čekaću te. - odgovori Igor.

Ubrzo je Luka stigao u kancelariju svog oca. Pokucao je na vrata i ušao. Smestivši se u stolicu preko puta oca,rekao je zbog čega je došao.

- Vidi tata,meni treba posao. - brzo je izgovorio Luka.

- Ti znaš da ovde možeš raditi čim završiš fakultet,ne znam kako bih ti sad pomogao. - ozbiljno će Igor.

- Ne tata,nisi me razumeo. Ne tražim ti da radim u medicinskoj struci. Zaposli me na bilo kakvo radno mesto. Evo,biću higijeničar. - rekao je Luka.

- Luka ti se šališ? Kako bi ti mogao da budeš higijeničar? Pa ti si moj sin. Kako sin doktora Popova da bude higijeničar? I zašto bi ti da radiš? Zar nemaš dobar život? - rekao je Igor.

- Tata nemoj molim te,ti nisi mama. Otkud ti gledaš to na tvoj način? Ja znam da si ti poznat i da uživaš ugled u društvu. Ali zašto je ružno raditi kao higijeničar? I to je posao,zar ne? - malo iznervirano reče Luka.

- Naravno da je posao ali ti ideš na fakultet,bićeš doktor. - izuzetno mirno reče Igor.

- Da,biću. A šta da radim ove 3 godine dok ne završim fakultet? - reče Luka mrzovoljno.

- Do tad ću te ja izdržavati kao i do sad. Ne vidim u čemu je problem. - reče Igor.

- Tata,ja sam uvek bio otvoren prema tebi pa ću i sad. Upoznao sam jednu devojku. Ona je sad brucoš. Ona nije odavde,iz jednog manjeg mesta je. Živi dosta skromno,mnogo skromnije od nas. Ja sam osetio nešto posebno kad sam je video,drugačija je od svih devojaka koje sam ikad upoznao. Tako je mila i pametna,sigurno će se dobro rangirati na listi,osećam to. Našao sam je na Facebooku. Rekla je da kažem nešto više o sebi. Kad je čula da sam iz bogate porodice,rekla je da ne želi komunikaciju sa mnom,  da smo dva sveta. Ja sam joj obećao kad počne fakultet da ću joj se javiti,pokazati gde radim i da nisam razmaženi bogataš. - završio je Luka svoje malo izlaganje.
Igor ga je posmatrao sa smeškom na licu.

Isti je on. Kako da mu kaže ne kad je prošao kroz isto? I on se jednom,pre 22 godine zaljubio u Elenoru,devojku koja je čuvala njegovu baku. Sada je 22 godine sa njom u,pa može se reći,srećnom braku i imaju ovog predivnog momka za sina.

- Razumem te Luka. Tvrdoglav si na majku a osećajan na mene. Nećeš biti higijeničar. Možeš raditi na nekom odeljenju kao pomoćno medicinsko osoblje,ipak si išao u srednju medicinsku školu. Imaš neko znanje,zar ne? - upitao je Igor.

- Naravno. Hvala ti puno tata. Nećeš se pokajati za ovu odluku. Mogu li sutra da počnem? - uzbuđeno je pitao Luka.

- Možeš. Sad ćemo otići da vidimo gde bi mogao da radiš. - rekao je Igor.

Bogatstvo nije novac (Završena)Where stories live. Discover now