flop got7 ft. mal jyp ve twice aşklarım

32 1 8
                                    

evet arkadaşlar, bu yıl en flop grubu ödülü got7'a gidiyor. got7, exo'nun yıllardır süren istikrarını kırarak bu yıl ödülü aldı.

gerçekten got7'nın bu kadar satmasına, şirkette bu kadar önemli bir yer olmasına rağmen bir gram promo aldığına inanamıyorum.

izlenmeleri düşük, evet. ama yıl sonu ödül törenlerinde ve gelir, kazanç işlerinde önemli olan albüm satışı. izlenmenin az olması flop olduğu anlamına gelmez.

mesela 2016 da jyp'nin en çok gelir getiren grupları arasında got7 3, twice 4. sıradaydı. hadi gelin bir de o seneki cblerinin izlenmelerine bakalım. ya da durun bir bakıp geleyim. cheer up 395m, tt 529m, hard carry 101m, fly 81m. bunlar şu anki izlenmeler ama o zamanda aralarındaki fark pek farklı değildir bence çünkü biz hard carry'i bu sene 100m yaptık.

yani gördüğünüz gibi. ayrıca burada twice bebeklerime laf atmıyorum. hepdi -özellikle jeongyeon- benim -özellikle jeongyeon- aşkım -özellikle jeongyeon- bebeğim -özellikle jeongyeon- her şeyimdir.

ayrıca yurtdışında kore'ye göre daha popüler olan gruplar denince akla ilk gelenler got7 ve kard.

kore'de çok popüler olmamalarının nedenini promo azlığından neden olduğunu düşünüyorum. çünkü koreli fanların gözüne kimi sokarsan onu stanler.

3 yabancı üyemizin de yurtdışında daha popüler olmamızı etkiliyor tabii ki. en büyük örneği bambam ve tayland.

3 yabancı üyeleri var zaten ne bekliyordunuz zaten diyenler de var. bu orada yaptıkları bireysel aktivitelerden kaynaklanıyor. ama emin olun daha iyi promo alsalardı kore'de daha popüler olurlardı.

hep promo promo deyip duruyorsun demeyin. promo, tanıtım demek. tanıtılmayan grubu kim bilsin, kim sevsin?
promo=popülerlik

dipnot: izlenmeler farklı olabilir. önceden yazmıştım bunu.

my unpopular kpop opinionsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum