Zehir Zemberek ✴

20K 654 24
                                    


✴✴

Ağlayışlarımızın ardından gelen sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri ile yapılabilecek şeyler yapılırken gözlerim bir umut Ebru abla ' yı beklemeye başladı .

' İçeride bir yaralı var . ' Yıkık dökük evin içerisinde giden bütün sağlık ekipleri ile bende gitmek için bir adım atarken kolumdan tutan Vedat ile yavaşça duraksadım. 

Bir kaç dakikanın ardından sedye üzerinde çıkarılan bedene gözlerim umutla kayarken attığım adım ile sevinçle yanına gittim . ' Maalesef hayatını kaybetmiş . '

Sevincimi kursağımda bırakan sağlık çalışanına acı ile bakarken yanımdan uzaklaşmaları ile çaresizce arkalarından baktım . ' Ö-ölmüş . ' Yanıma yaklaşan Vedat kollarına alarak sarılmaya başladı .

' Dila yapma ne olur ' Beni sıkıca saran Vedat kollarım kalkmazken ayrılması üzerine kenara çekilerek peşlerinden gitmeye başladım . ' Beni de bekleyin ! '

Var gücümle giden ambulansa yetişmeye çalışırken beni durdurmaya çalışan Vedat ' ı itmeye çalıştım . ' Bırak gideceğim . ' Ağlayarak yüzüne bakarken bir yandan da itmeye başladım . ' Bırak . '

Başını olumsuz anlamda sallamaya çalışsada umursamadan adım atmaya çalıştım . ' Ben Dila ' yı götürürüm Vedat . ' Gözlerim yavaşça arkamda duran abime kayarken hızlıca yanına gittim . ' Hadi gidelim abi . '

Vedat ile başlarını salladıktan sonra hızla arabaya giderek bindim . Ardından araba çalışarak giden ambulansa yetişmeye çalıştık .

Bir kaç ara sokaktan sonra bulduğumuz ambulans ile arkalarına geçerek hızla ilerledik .

Elim karnıma giderek yavaşça derin bir nefes aldım . Elimde olmadan gözlerim dolmaya başlarken sessimin yüksekliğini umursamadan ağlamaya başladım .

' Allahım ne olur ölmesin . ' Hâlâ ısrarla ölmedigini düşünerek ağlarken hastanenin önüne gelmiştik . Hızlıca inerek ambulansın önüne yürüdüm .

Yanıma gelen abim kollarımdan hafifçe tutmaya başladı . Sedye üzerinde ilerleyen ölü kadın içeriye götürülürken peşlerinden gitmeye başladık .

Gözlerim yoğun bakıma götürülmesini beklerken farklı bir yere gitmeleri ile kaşlarimi çattım.  ' Nereye götürüyorsunuz . Burası yoğun bakım değil ki . ' Şaşkınlık ile yüzüme dönen hemşireler bir kaç dakika sonra kaşlarını çattılar.  ' Hanımefendi vefat etmiş efendim . Yıkamasına siz mi gireceksiniz ? . '

Sordukları soru ile gözlerim Ebru ablaya kaymıştı.  Hafif siyah olan yüzü ve kıyafetleri ile yanına yaklaştım.  Kapalı gözleri ve nefes almayan bedeni ile gözlerim acı ile kapanmıştı .

GULNİŞÂN ( TAMAMLANDI ) Where stories live. Discover now