Ťuk, ťuk bubák tam

5 0 0
                                    

Každý máme, nebo známe někoho , kdo má sourozence. Starší si stěžují na mladší a mladší zas na staršího. Pouze vzácně se objeví ideální vztah sourozenců. Co se takhle podívat na jeden sesterský vztah za Halloweenu.

V našem příběhu se objevuje Kelly a Lucynda. Kelly se nedávno dostala do puberty. Nachází se ve stádiu, kdy odstrkuje svou mladší sestru a raději probírá kluky nebo oblečení. Malá Lucy si stále jen pamatuje svou sestru, jako tu co si s ní hraje a ochraňuje ji. Jednoho dne měla Kelly zrovna dobrou náladu, tak se nad Lucy slitovala a hrála si sní. To se jí, ale brzo vymstilo. Jiný den téhož týdne si starší sestra domů přivedla kamarádky. Asi hodinu co tam byli do pokoje vtrhla Lucy. Bez okolku na Kelly se Lucy začala bavit s jejíma kámoškami. Začala jim vyprávět, jak si s Kelly nedávno, tak krásně hráli. Pozvala je jestli by příště taky nechtěli. Kelly se v tu chvíli tak moc styděla. Ze strachu, co všechno by její mladší ukecaná sestra mohla ještě říct, ji hrubě vyhodila z pokoje. Hodně se svým kamarádkám omlouvala. Ty jí však tvrdily, že to nevadí i ony totiž mají sourozence, a tak měli pochopení. Kelly se na sestru naštvala tak moc, až rozhodla,že normální sprdnutí a stěžování mamce stačit nebude. Užila blížícího Halloweenu, aby svou sestru děsila. Vyprávěla jí o Krvavé Mery, bubácích, kteří vylézají z pod postelí, skříní, komor, závěsů a dokonce i z lednice. Každý večer, až do Halloweenu ji Kelly strašila, aby jí Lucy dala, už navždy pokoj. Lucy všechny noci trávila v posteli pod peřinou, klepala se celá strachy a vždy se bála usnout, aby ji náhodou nějaký bubák nic neudělal. Jak se pomalu blížil Halloween, tak Lucy vyděšeně počítá sekundy, než nastane ona hrůzná noc, protože podle Kelly se všchny příšery objeví za Hallloweenu.

Slunce již pomalu zapadlo. Malé děti si dochtávají kostými. Starší mládež doopravuje make-up. Po celých ulicích září ozdoby a všichni se radují, že hrůzná noc je konečně zde, ale jediná holčička se klepe strachy pod peřinou.

  ,,Lucy, už půjdem, pojď dolů," vyzvala matka svou mladší dceru.

  ,,Hezky si to užíjte," popřála rodičům starší sestra.

  ,,O to se bát nemusíš," ujistil ji otec.

  ,,Lucy, no tak pojď dolů," přemlouvala stále matka Lucy.

  ,,Mami, nech toho srábotku a radši už běž s tátou na tu večeři," doporučila starší dcera.

  ,,Kelly nemluv takhle o své sestře. Jednou budeš ráda, že ji máš," tloukla Kelly svá moudra do hlavy.

  ,,Jo leda tak až budu v hrobě, aby byl kostel víc plný," pomyslela si Kelly.

  ,,Miláčku, počkej tu. Já se skočím podívat na Lucyndu," pošeptala manželovi a šla po schodech nahoru. Lehce zaklepala na dveře. ,,Lucy, můžu dál." Odpovědí bylo jen hrobové ticho. Žena opatrně vešla do místnosti. Naskytl se jí pohled na postel s růžovými nebesy, která byla zatažená. Dále bylo vidět opevnění z dek a polštářů. Místnost trochu připomínala jednu velkou žárovka, protože byla rozsvícena všechna světla. Matka si lehce povzdechla, když zahlédla pomalé odkrytí peřiny a následné rychlé zakrytí. Matka roztáhla nebesa. Nadzvedla peřinu. Pohled jí padl na malou holčičku s blonďatými copánky se smaragdovýma očima, jenž byla vytřeštěná hrůzou.

  ,,Lucy, proč se nechystáš ven?"

  ,,Protože musím zůstat tady v bezpečné zóně a být ostražitá. Bubáci dnes budou na každém kroku."

  ,,Co blazníš, Lucy? Vždyť to jsou jen děti v maskách. To přeci víš ne?"

  ,,Jasně že jo, ale dnes vylezou skuteční dokonce i krvavá Mery."

PovídkyKde žijí příběhy. Začni objevovat