02 | saplantılı aşklar ve kurtulma yolları

4.5K 391 963
                                    

saplantılı aşklar ve kurtulma yolları

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

saplantılı aşklar ve kurtulma yolları

. . .

Maureen ve James konuşmasından bir gün önce...

Bekar doğdum, bekar öleceğim diye geçiriyordum içimden, dört direkli karyolama uzanmışken. Yastığımı kucağıma aldığım için başım biraz aşağıda kalmış gibi hissediyordum fakat böyle, düz zemin üzerinde yatmaya alışkındım.

"Birileri yeniden depresyona girmiş anlaşılan."

Sirius'un sözlerini duyduğumda kafamı hafif kaldırdım ve ona gözlerimi kısarak baktım. Benim gibi umutsuzca yatağına uzanmak yerine, yastığını direklerden birine yaslamıştı ve birbirinin üstüne yerleştirdiği bacaklarını öylece uzatmıştı gevşek gevşek. Bir kolu başının altındaydı ve muhtemelen Remus'un olan bir çikolatayı yiyordu.

Sirius benim bakışlarıma karşılık eğlenen bir kahkaha daha attı. Sinir olmuş bir şekilde bıraktım kendimi yatağa. Gerçekten, beni böyle alaya alması oldukça sinir bozucuydu.

"Senin duyguların yok diye başkalarının duygularıyla dalga geçemezsin."

Bu sefer konuşan Remus'tu çünkü sesinden tanımıştım. Muhtemelen o da yatağına uzanıyordu ve iki üç gün önceki dolunay nedeniyle kaçırdığı derslere çalışıyordu. Nereden mi biliyordum? Lanet olasıca bütün günü, KSKS'den kaçırdığı notları sağdan soldan dilenerek geçirmişti. Bizde yoktu tabii, FYBS'lere önem veriyor olsam da, derste oturup hocanın dediklerini yazacak kadar saf biri değildim.

Tabii sonra Remus, kızlardan istemeye karar vermişti. Sınıfın en iyisi Dorcas da bizim gibi not tutmuyordu. Size ufak bir sır verirsem, kendisi üstün zekalı galiba çünkü onun kadar dersleri önemsemeyen birinin bütün karşıt büyülerde harika olmasına başka anlam veremiyorum.

Tabii, daha sonra Remus, Maureen'den mi yoksa Lily'den mi not istesem ikilemine düşmüştü. İkisinin de KSKS'si, Dorcas ve Sirius'tan sonra en iyisi denilebilirdi. Gryffindor'lar arasında gülünç bir şekilde Maureen ve Lily'nin bütün notlarının eşit olduğuna dair efsaneler kulağıma gelmişti. Doğrusu her zaman derslerde baş başa ilerledikleri bir gerçekti.

Sonuç olarak James 'Lily-sever' Potter kimliğim ile Remus'a onun için Lily'den notları isteyebileceğimi söylemiştim. Lily ile daha uzun bir konuşma yapmak için neden varsa beni orada bulabilirdiniz. Haliyle Remus da olur demişti. Şimdi düşünüyorum da, keşke bunu diyen dilimi arılar soksaydı da konuşamasaydım.

"Hadi ama Rem, bu odadaki herkes bekarlık kavramının sultanlık kavramı ile eş değer olduğunu biliyor." dedi Sirius rahat rahat. Ona bakmak için kafamı hafifçe kaldırdığımda devam etti. "Bana bak, mutlu, rahat ve hayattan zevk alan bir haldeyim. Bir de ona bak," Sirius eliyle beni işaret etti. "Umutsuz ve acınası bir halde."

aşkı harcamanın 80 yolu ‧ james potterWhere stories live. Discover now