I. Începutul unei noi aventuri

330 33 38
                                    

lectura plăcută, harleyheads

la media aveți o poza cu frumoasa noastră Hope♥️

vă aștept cu comentarii și voturi♥️

Hope s-a trezit brusc când a auzit bătaia în ușă. A scos un sunet firav, întorcându-se pe cealaltă parte a patului. Bătaia a încetat. Adolescenta a oftat ușurată, apoi și-a băgat mâinile sub pernă, adormind la loc. Câteva suvițe de foc i-au căzut peste nas, iar ochii albastri i s-au închis.

Peste câteva momente, bătaia s-a auzit iar. Hope s-a ridicat în capul oaselor, încruntându-se obosită spre ușă. A stat câteva secunde nemișcată și a ascultat pașii care se auzeau în fața camerei. Și-a dat ochii scânteietori peste cap și a oftat exasperată. S-a întins spre noptieră, scoțându-și ceasul dintr-un sertar - când a văzut ce  ora era, ochii mari i s-au bulbucat și mai mult!

- Hope, știu că ești trează! Vrei să dărâm ușa? s-a auzit o voce dojenitoare din spatele ușii.

- E opt dimineața, mamă! a strigat ea înapoi, dându-și șuvițele roșii de pe obraji.

Hope a auzit o altă voce de pe cealaltă parte a ușii, o voce de bărbat. A oftat din nou, sărind de data asta jos din pat. A mers ușor spre ușă, strângând halatul negru în jurul ei. A deschis încuietoarea ușii și a tras puternic de clanță.

Când ușa s-a deschis, Hope s-a trezit față-n față cu părinții săi. Harley o privea cu o expresie dojenitoare, iar Fred zâmbea. Roșcata s-a sprijinit de tocul ușii și s-a frecat la ochi.

- Pot să vă ajut cu ceva la... opt dimineața? Să ridic ziarul?

- Iubito, nu ne lua cu sarcasmul așa de devreme! a spus Fred, punându-și mâinile în șold. Ai uitat ce zi e azi?

- Da, ziua de dormit după ora opt dimineața! a zâmbit Hope și a dat să închidă ușa.

Harley a pus palma pe ușă și Hope a scăpat clanța. A intrat în cameră, în timp ce Hope ofta obosită. Harley a mers până la noptiera fetei, de unde a scos un calendar de buzunar. A frunzărit paginile și a aruncat calendarul spre Hope. Aceasta l-a prins, înclinând ușor capul.

- Ce e cu ăsta? s-a încruntat ea.

- Ia uită-te pe el! a zâmbit Harley, iar ochii verzi i-au strălucit. Vezi ce scrie sub întâi septembrie.

Hope n-a mai reacționat sarcastic - a deschis calendarul și a citit pentru câteva secunde. Când și-a dat seama ce zi era, un zâmbet larg și strălucitor i-a cuprins întregul chip. Harley a pocnit din degete, iar calendarul a zburat înapoi în sertar. Hope s-a uitat la Fred, care a pășit spre scări.

- Îmbracă-te repede! Trebuie să faci bagajele până la ora zece! a strigat Fred de pe hol.

- Am s-o sun pe Bea să vă întâlniți pe Platformă, da? Grăbește-te! a zis Harley, închizând ușa camerei lui Hope.

Hope și-a prins părul roșu într-un coc dezordonat și și-a scos halatul de pe ea. Cum de a putut să uite? Era întâi septembrie - prima zi de școală! Începea al patrulea an la Hogwarts, iar Hope era entuziasmată să fugă de acasă și să trăiască cele mai minunate clipe cu prietenii ei!

S-a dus lângă pat și s-a pus în genunchi, apucând cu ambele mâini cufărul pentru școala de vrăjitorie. L-a tras cu putere de sub pat și a început să își împacheteze hainele din dulap, fredonând slab o melodie. S-a uitat în sertarul biroului și și-a pus cărțile cumpărate de pe Aleea Diagon sub haine. A căutat prin toată camera ceaunul, bagheta și colivia magică a lui Edwyn. Bufnița zburase deja la Hogwarts, trimisă de Harley.

Hope Potter #1 Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum