VIII. Înainte de haos

110 19 12
                                    

știu că e un capitol lung, dar cu ăsta vă pregătesc pentru bomba din cap următor ♥️

o să vă țin ca pe ace ♥️♥️😄

stay tuned and enjoy💞💞

- Nu poți să stai o zi fără să intri în probleme? a surâs Harley, privindu-și fiica, care era stană de piatră.

Lângă Harley, Fred se sprijinea de tocul ușii, privind pe rând copiii. Indiana i-a salutat politicos, Beatrice a dat ușor din cap, iar David s-a fâstâcit. Hope și-a dat ochii peste cap și și-a trecut mâna prin buclele roșii.

- Mama, știi prea bine că problemele mă caută pe mine! a exclamat Hope, iar Fred a surâs.

Harley a zâmbit, amintindu-și că și fratele ei avea aceeași problemă. Până la urmă, erau din familia Potter - problemele îi urmăreau la fiecare pas.

- Hai să mergem în biroul meu, a zis profesoara McGonagall. Ceilalți trei, treceți la ultima oră, da?

David a dat ușor din cap spre Indi și Bea, iar fetele s-au ridicat imediat. Hope s-a întors spre ei, uitându-se la prietenii ei cum își luau lucrurile și plecau.

Roșcata s-a uitat la ei în timp ce treceau pe lângă ea, iar Indiana s-a oprit fix în dreptul ei, apucându-i degetele de la mâna stângă. Hope s-a uitat în ochii ei, deși era deja zăpăcită de cap...

- O să fie bine, da?

Indiana a ridicat sprâncenele, iar Hope a zâmbit brusc. Bruneta a plecat după Beatrice și David, iar McGonagall a ridicat mâinile. Hope s-a uitat după prietenii ei, încă zâmbind. Încă era agitată. Dar zâmbea. Nu-și putea controla buzele.

- Ești gata să povestești? a spus Fred.

Hope s-a simțit mult mai calmă.

- Haideți, a zis ea.

Hope a ieșit din casă, săltându-și geanta școlară pe umăr. Sirius a închis ușa în urma fetei, apoi a luat-o ușor de spate, mergând la capătul grupului cu ea. Sirius arăta destul de obosit, dar Hope știa că nașul ei era sănătos și fericit. Îmbătrânise, dar avea un suflet liber și tânăr. Adora asta la el!

- Îmi aduci aminte de finul meu! Semănați la atrasul problemelor! a surâs Sirius. E chiar așa rău?

Hope a ridicat din umeri.

- E... complicat. E ceva nou.

- Discutăm în biroul meu, vă rog! a spus McGonagall, care mergea repede spre fostul birou al lui Albus Dumbledore. Nu vreau să audă cineva...

- Cineva în afară de Indiana, Bea și David? a zis Lexa, care mergea apăsat pe tocurile înalte.

Harley și Fred erau amândoi liniștiți și zâmbitori. Hope aprecia asta enorm - nu se gândeau la ce era mai rău. Sirius și Lexa mergeau unul lângă altul acum, tăcuți.

Cine știa că Lexa și Sirius aveau să ajungă să fie cei mai buni prieteni? Hope adora asta. Doua dintre persoanele ei preferate erau ca una. Așa cum era și ea cu prietenii ei. Lucrul ăsta îi mai lua gândul de la ce avea să discute cu ai ei și o liniștea.

- Am vorbit cu Neville să te scutească de la ultima oră! a spus McGonagall, luând-o pe un hol destul de luminat.

Pe partea stângă, în perete, Hope a văzut grifonul magic. Era la fel de strălucitor ca întotdeauna - știa că aceea era intrarea în fostul birou al lui Albus Dumbledore. Harley și Harry îi povestiseră despre Dumbledore, despre toți anii la Hogwarts petrecuți cu el. Știa că fusese un om minunat și își dorea să-l fi întâlnit.

Hope Potter #1 Where stories live. Discover now