III. szám

293 28 14
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

DEMIGODS OF THE CAMP 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

DEMIGODS OF THE CAMP 

Harry Potter nap

Tudtad, hogy a Félvér tábor tagjai minden évben megtartják a Harry Potter napot? Ezt július 31-én szokták, a világhírű Kis Túlélő és az őt megalkotó írónő, J.K. Rowling, születésnapján.
A táborban rengetegen szeretik a sorozatot, de a hagyományt még több évvel ezelőtt Athéné egyik fia kezdeményezte. Kheirón elsőre beleegyezett, s minden évben kiválaszt egy kis csapatot, akik megszervezik a programokat. 
Ez a nap eltér a megszokott menetrendtől. Reggeli után mindenki felveszi a talárját, amit vagy hozott magával, vagy a táborban szerzett. Mindenki a saját házának csapatába kerül, aki viszont nem tudja, hova illene, Kheirón néhány kérdés alapján eldönti. 
A szabályok is megváltoznak ezen a napon, ugyanis nem az isteni szülők szerint ülnek a gyerekek, hanem a házak alapján foglalnak helyet az étkezéseknél. Ezen a napon olyanokkal is együtt lehet enni, akikkel eddig nem volt esély. (Mert nincs mindenkinek orvosi papírja.) 
A reggeli és a házakba besorolás után elkezdődnek a programok. Lényegében az a cél, hogy minden csapat pontokat gyűjtsön a feladatok és a játékok által, hogy vacsoránál kihirdessék a Házkupa nyertesét. 
Reggeli után rögtön kezdődik a Horcrux keresés. Minden ház kap egy térképet, ami segítségükre lesz a továbbiakban, viszont saját adottságaikat és erejüket kell alkalmazniuk. Elrejtett nyomok, tippek vezetik a varázslókat a Horcruxokhoz. Minden megtalált tárgy 30 jutalompontot jelent. A szabálytalanságért viszont pontot is levonhatnak. 
Ebédnél specifikus ételeket és italokat kapnak, mint például vajsör, vagy melaszos sütemény. Hermész gyerekei sokszor Csokibékát és A Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsét is becsempészik a táborba, így az sem marad el. 
Eközben a szervezők és Kheirón felállítják a kviddicspályát, amely a következő program színhelye lesz. Bár a félvérek nem rendelkeznek seprűvel, kicsit változtattak a szabályokon. Minden ház megküzd, viszont csak az kap pontot, aki a végső nyertes lesz. 
Vacsora előtt sorra kerül a Mágikus Kvíz, amiben a házak öt személyt választanak ki a mérkőzésre. Mindegyik kis csapat helyesen kell válaszolnia a kérdésekre, s aki a legtöbbet eltalálta, az kapja meg a 20 jutalompontot. 
Végül vacsoránál mindenki izgatottan várja, hogy ki nyeri meg idén a Házkupát. Kheirón hirdeti ki az eredményeket, amit általában ujjongva fogad mindenki. 
Az est utolsó eseménye a filmvetítés. Kheirón szavazás alapján vetíti le az egyik Harry Potter filmet. (A vetítés és a DVD lejátszó teljesen biztonságos és szörnymentes.) 

DAM magazin Where stories live. Discover now