KRAL 5.KISIM

549 84 222
                                    


Masadaki herkes birbirine baktı. İlk hareket eden Claudio'ydu. Azuma'yı kolundan tuttuğu gibi kendilerini iç odalardan birine atmışlardı. Yuna da aynı anda kapıyı açtığı için ses çıksa da çok belirgin olmamıştı. "Önemli bir konu mu?"

Azuma ve Claudio, Yuna'nın yatak odasına girmişlerdi. Bir kız için olduğu belliydi, yer yer asılmış elbiseler, taraklar ve takılar vardı. Nerede olduklarını düşünmeye zamanları olmadığından duvara yaslanarak olanları dinlemeye koyuldular.

"Düğününün ertelenmesi gerekiyor." Bu seferki daha farklı ve daha sert bir sesti. Claudio'nun gerilmesinden Azuma sesin muhtemelen krala ait olduğunu söyleyebiliyordu.

"Neden?" diye sordu Yuna, onun sesi de en az karşısındaki kadar sertti. Hiçbir duygu okunmuyordu.

"Sana buraya kadar kendim söylemeye geldiysem önemli bir durum olmuştur, değil mi? Nedenini sorgulamak sana düşmez." Kralın sesi onu azarlarmışçasına çıkıyordu. Bu duruma Azuma bile sinirlenmişti. "Hm? Kardeşlerinle yemek mi yiyorsun?"

Kral konuyu değiştirmişti, aynı zamanda içeriye doğru adım atmıştı. "Aile yemeği yediğinizi neden bana söylemediniz?" Başköşeye oturdu. Hizmetçiler muhtemelen önüne tabak koyuyorlardı. Uzunca bir sessizlik olduktan sonra tekrar sordu. "Neden iki tane fazladan tabak var?"

Azuma kalp atışlarının hızlanıyordu. Varlığı ortaya çıkarsa onu yaşatmazlardı gibi hissediyordu, aynı durum Claudio için de geçerliydi. Hem prensesin yatak odasındaydı hem de bir Regium olarak prensesin odasında yemek yiyordu. Yuna konuştu. "Korumalarımın düğünde giyecekleri kıyafetleri denemek için gönderilen kişiler. Şu anda denemedeler." Sesinde en küçük bir tereddüt yoktu. Bununla beraber Azuma rahat bir nefes alabilmişti ancak çok rahatlamasın kalmadan Claudio onu çekti ve soymaya başladı.

Azuma ilk önce ne olduğunu anlamadı ancak kıyafetlerini çıkardıktan sonra ona bir elbise atmasıyla içinde oldukları durumun ne kadar ciddi oluğunu fark edebildi. Kendini asmayı düşünerek Claudio'ya baktı. Claudio çoktan başka bir elbise giymeye başlamıştı, böylece içinden küfürler savurarak bordo elbisenin içine girdi. Beyaz tenini ortaya çıkaran kumaş üzerine neredeyse tam oturmuştu.

Elbiseyi giymeyi başardığında Claudio çoktan sarı elbiseyi üzerine geçirmişti. Çıkardıkları kıyafeti prensesin diğer kıyafetlerinin arasına sıkıştırarak çok kısık bir sesle konuştu. "Çok özür dilerim."

Ardından Azuma'ya dönüp korsesini sıkılaştırdı. Azuma boğulacağını düşünse de bir şey demedi. Kral'ın konuşması tekrar yankılandı. "Çok uzun sürmüyor mu?"

"Belki bir sorun çıkmıştır. Gidip bakmama izin verin." Konuşan Yuna'ydı. Babasının onay vermesi üzerine odaya girdi, kapıyı da arkasından kilitledi.

İkisinin üzerlerindeki elbiseleri görünce afallamıştı. "Harikasınız." dedikten sonra hızla Claudio'nun korsesini sıktı. Ardından Azuma'nınkini kontrol etti ve dönüp dolabından kahverengi bir peruk çıkararak Claudio'ya fırlattı. Claudio kafasına peruğu geçirirken Azuma'yı masasına doğru çekmiş ve suratına makyaj yapmaya başlamıştı bile.

Azuma neden böyle bir duruma düştüğünü defalarca sorgularken Yuna, Azuma'nın makyajını bitirdi ve peruğu büyük bir başarıyla kafasına geçirmiş olan Claudio'ya döndü. Oldukça hızlı davranıyordu, işi çabuk bitmişti. Azuma'nın Claudio'yu çok inceleme fırsatı olmasa bile sonunda, gerçekten bir kıza benzediğini görmüştü. Yuna hızla kapıyı açtı ve ikisini çekerek dışarı çıkardı.

HALF & HALF - Başlangıç [BL]Where stories live. Discover now