🍯Bölüm 7🍯

34 8 0
                                    

Yine yapmıştı işte. 2 hafta boyunca iyi konuşmuş, bulutlara çıkarmıştı. Şimdi ise öyle bir savurmuştu ki beni, yere çakılmıştım. Bu hep böyleydi.

Onu kendimden ve bizimkilerden kıskandığım filan yoktu tabii ki. Ama eğer gerçekten başka kızlarla otursaydı kıskanırdım, şimdi doğruya doğru. Fakat bunu ona yansıtmazdım. Kıskanınca belli etmek istemeyen tiplerdendim. Gerçi benden başka böyle olan bir kadın var mıdır, bilemiyorum.

Ona bunları yazma sebebim o gün tesadüfen olduğu izlemini bıraksamda benden şüphelenmiş olma ihtimaliydi. Kızlar da sanki onu dışarıdan görmüş gibi yapmamı söylemişti. Bende onları dinlemiştim. Dinlemez olaydım. Kalbim yine kırılmıştı. Ama olsun. En azından konuşurken kalbimi kırabileceği bir iletişimimiz vardı. Sanırım bunla yetinmeliydim.

Ahhh, pardon. Ben o iletişimi de koparmıştım değil mi? O anlık sinir ve hayal kırıklığı ile engellemiştim onu. Üfff, bende en az Hayat kadar saftım.

Şimdi engeli kaldırsam, gurursuz gibi hissedecektim, ama bu iletişimi koparmamam lazımdı. İki gün olsa da özlemiştim de! Şimdi engeli kaldırsam bir türlü, kaldırmasam bir türlü... Kalbim kaldır derken, mantığım ı-ııh diyordu.

Derin bir nefes verdim. Ne demişti annem?

"Kalbinin sesini dinle. O seni her zaman iyi kötü bir yere götürür. Kalbinin kıyısındaki çıkmaz sokaklarda, bilinmezlik deryasına yüzeceğine, kıyıya vur. İyi mi kötü mü olacağını kader belirler."

İnşallah dediğin gibidir, annem.

Engeli kaldırdığım anda mesaj sesi yankılandı odamda. Gülümsedim. Tabii ki Buray' dı.

Buray : Artık engeli kaldırsan diyorum?

Buray : Oha lan iletildi diyor.

Bal Çöreği : Engeli kaldırdım çünkü.

Buray : Harbi mi? Bende telefon benimle alay ediyor sandım.

Bal Çöreği : Sen bir daha mı engel yemek istiyorsun?

Buray : Tövbe de kız.

Bal Çöreği : Gerçekten sen niye hiç sorgulamadan konuşuyorsun benimle?

Buray : Sen buraya benimle konuşma umuduyla gelmişsin. Belli ki seninle başka türlü ilteşimimizin olması imkansız. Niye senden bu fırsatı alayım?

Bal Çöreği : İşte bu yüzden seviyorum seni. Hani ikide bir sevilecek bir tarafım mı var diye soruyorsun ya.

Buray : Biraz geç kaldırdın engeli ama neyse.

Gülümsedim. Utanmıştı yine.

Bal Çöreği : İki gün oldu?

Buray : Şeyy...

Buray : Boşver?

Bal Çöreği : Olur?

Buray : Sonra konuşuruz?

Bal Çöreği : Tamam?

Telefonu kapatıp başucuma koydum. Nedense bana alıştığını hissetmiştim. Bir sürü anonim hikayesi okumuşluğum vardı. Hepsinde mutlaka aşık oluyorlardı anonime. Peki ya o? Seni sevmeyi denerim demişti. Sevebilir miydi beni? Görmeden, bilmeden, hissetmeden nasıl sevecekti ki? İlla ki karşına çıkmam gerekti. Ama ben bu konuda korkaktım.

Tamam, aşk dış görünüş değildi sadece ama... Hissetmeden... O mesajı yazarkenki yüz ifadesini tahmin edemeden sevilmezdi. Anca Buray gibi alışılırdı.

Mesela ben tahmin edebiliyordum. 'Bu mesajı okurken kesin gözlerini devirdi', 'Burada yüzünü buruşturmuştur', 'buna güldü'. Ama o bilmiyordu beni. Görmeden, hissetmeden sevemezdi.

O anki cesaretle telefona uzandım.

Bal Çöreği : Sen benim hem pişmanlığım, hem iyikimsin Buray. Bazen pişman oluyorum seni sevdiğime, sonra gülüşünü görüyorum, iyi ki diyorum. Senin kıyılarında sensiz dolanıyorum. Sen beni görmüyorsun, bilmiyorsun, hissetmiyorsun. Gerçi bende hissetmiyorum. Ama olsun. Seni tanıyorum. Yüzünü ezbere biliyorum oğlum ben. Keşke sevebilsen beni... Ama olmaz... Sen anca böyle alışırsın sohbetime. Fazlası olamaz. (11.53)

Buray : Aslında... Olmuş olabilir.

Bal Çöreği : Ne olmuş olabilir?

Buray : Alışmanın fazlası.

Buray : Tamam belki aşk değil, sevgi değil. Bu kadar sürede sadece yazışmakla olamaz zaten böyle bir şey. Ama etkilendim. Kullandığın kelimelerden, sevişinden, hayata bakış açından. Sevebileceğim biri olarak kaldın aklımda.

Buray : Belki... Belki hoşlandım da.

*Buray kişisi engellendi.*

Buray : Lan yine engel yedik iyi mi? (İletilmedi.)

✿ ✿ ✿ ✿

Evet, biraz hızlı ilerliyor ama aradan geçen iki hafta var. *Biraz? Hızınız 102 oğlum ne birazı?* Azra' nın iç sesinin burada ne işi var?! *Benim nereden çıkacağım belli olmaz dostum. Hani Azra benden başka insan görmedin diyor ya, tamamen yalan.* (;一_一)

Ben bu 2 hafta içinde olanları yazmadım çünkü çok olaysız sade bölümler olacaktı. Asıl curcuna şimdi başlıyor yani ;)

Neyse ben kaçaaar!

Bu arada Dostluk Direnişini de başladım haberiniz olsun ;)

Bal Çöreği | Yarı Texting -Askıya Alındı-Where stories live. Discover now