Capitolul V

1.4K 94 4
                                    

Va multumesc, voua, celor care va-ti plecat ochii asupre acestor randuri. Multumesc pentru orice gand, idee, critica sau comentariu. Va rog sa-mi scuzati greselile gramaticale, ortografice sau de orice tip. Astept comentariile voastre. Multumesc.

----------------------------------------------------------------------------------

         Da. E cald. Chiar daca suntem la munte cred ca sunt aproape 30 de grade. Vreme perfecta pentru scalda. De dimineata cabanierul ne-a spus ca ca astazi va fi o vreme foarte calduroasa si ca ne recomanda o baie in lacul din apropiere. Bineinteles ca toti am primit cu mult entuziasm ideea si acum suntem de ceva timp la lac.

            Locul e superb. Lacul este la vreo douazeci de minute de cabana. Am mers pe jos, prin padure, pe o carare facuta parca de pitici dar, nu se poate compare frumusetea drumului cu lacul. Doar cand am ajuns foare aproape de el am reusit sa-l zaresc printe copaci. Cand am iesit din padure eram deja in dreptul lacului, inca doi trei pasi si eram deja in apa. In partea stanga se intinde o poiana frumoasa cu iarba deasa si multe floricele. Atatea floricele mici, salbatice si frumoase nu am mai vazut. In fata noastra este o mica plaje, Alex ne-a spuns ca e amenajate de cei de la cabana, iar in dreapta e lacul. Muntele din fata se oglindeste frumos in apa limpede si calda. Lacul nu e mare dar frumos, de jur imprejurul lui sunt tufe mici unele cu floricele altele cu niste fructe mici rosii.

            Sunt singura cu costum de baie intreg si bineinteles ca acest lucru a iscat comentarii. Una dintre populare mi-a  spus:

-          Vai ce costum ai! Parca ai fi un copil.

-          Da, ai dreptate, sunt un copil. Am doar 16 ani. Mai am doar doi ani pana cand voi fi considerata adult, asa ca vreau sa ma bucur de copilaria mea atat cat mi-a ramas.

Costumul meu e verde-turcoaz si-mi acopera tot trupul doar din spate se vede putin. De dimineata cand l-am imbracat Ema mi-a spus ca imi vine bine. Ea a imbracat un costum albastru de baie din doua piese: slipul e aproape ca un pantalon scurt iar sutienul ii imbraca complet sanii. La ce corp frumos are si un sac daca ar imbraca i-ar sta bine, iar albastrul costului ii pune in evidenta ochii.

Eu mi-am luat costum intreg stiind ca e un lac in apropiere si chiar nu am de gand sa ma bronzeze, desi multi zic ca bronzul de munte e mai rezistent, eu nu ma dau in vant dupa „statul la plaje”. Mie imi place sa inot si desi la inceput apa lacului mi-a parut calda spre centru lui e rece, dar placuta. Alex mi-a spus sa nu ma indepartez, pentru ca lacul e foarte adanc, dar eu stiu sa inot bine asa ca, bineinteles ca nu l-am ascultat. A vrut sa ma opreasca dar, Dan l-a asigurat ca nu o sa patesc nimic. Pentru ca la nici cinci metri de mal lacul incepe sa fie brusc adanc, nu multi se incumeta sa inoate prea departe. Mie imi comvine, imi place sa inot singura, sunt ca o ratusaca in apa. Cand vrea sa ma odihnesc plutesc pe spate privind cerul si visez.

-         Nu credeam ca cea mai imbracata fata dintr-o multime o sa mi se para cea mai sexi, aud pe cineva zicand trezindu-ma din visare. Ma indrept rapid si calcand apa il zaresc pe Alex inotand in jurul meu.

Are dreptate, cu costulul meu intreg sunt cea mai imbracata fata, toate celelalte au costume in doua piese, ca sa nu mai vorbim de populare a caror costume sunt aproape inexistente.

Nu-i raspund si ma indrept inot spre mal, dar imi taie calea si zice:

-          Daca nu ai obosit hai cu mine sa-ti arat un loc de unde se pot face sarituri.

Mai mult de curiozitate il urmez spre o parte a lacului unde langa mal vad  o stanca si cativa curajosi care sariau de pe ea in apa. Printre ei il zaresc si pe Dan. De pe mal Ema imi face semne, nu prea am chef de sarituri asa ca ma indrept spre Ema.

M-am indragostit?Where stories live. Discover now