Capitolul VI

1.3K 92 4
                                    

            Of, ce ma pisca gatul. Nu trebuia sa beau sucul acela rece. Stiam ca asa o sa patesc dar tot l-am baut. E unu noaptea si totusi nu e asa de intuneric. Oau ce, luna mare si frumoasa. Am sa iau din bucatarie mai intai o lingurita de miere si apoi stau un pic in fata cabanei sa privesc luna. Eh. Aici e intuneric. Oare unde o fi intrerupatorul?

-          Au! Scaunule trebuia sa te feresti. Asa fato, concentreazate… Scaun… masa… stalp… Stalp?! Nu e nici un stalp in bucatarie. Unde e intrerupatorul?

-          Ha, ha, ha. E aici.

-          …

-          De ce stai cu ochii inchisi?

-          Ai aprins prea brusc lumina.

Deschid incet ochii si-l vad pe Alex stand in fata mea. Iar eu stau cu mana pe pieptul lui. E imbracat doar intr-o pereche de pantaloni scurti. El e stalpul de care am dat in bucatarie. Incerc sa-mi retrag mana dar nu ma lasa.

Pe el il pipaiam cand incercam sa-mi dau seama ce e cu stalpul din fata mea?! Toata ziua l-am vazut doar in slip si nu m-a deranjat, dar acum ma simt stanjenita. De ce? Mi-e rusine ca m-a prins cu mana pe pieptul lui.  De ce nu are un tricou pe el? A-si fi vrut sa nu aprinda lumina. Cred ca sunt rosie ca focul, iar inima imi bate nebuneste.

-          Ce faci la ora asta in bucatarie? ma intreaba zanbind si presandu-mi in continuare mana pe pieptul lui.

Ce tare ii bate inima!

-          Ma pisca gatul si am venit dupa putina miere de albine.

-          Haide sa-ti arat unde este. Si spunand asta ma duce in dreptul unui dulap de unde scoate un borcan cu miere si dintr-un sertar o lingurita. In tot asest timp ma tinut de mana.

De ce nu-mi da drumul la mana? Ce frumos zambeste!

-          Multumesc. Si daca ai fi bun sa-mi eliberezi si mana …

-          Ce hazlie esti! Si ce pijama draguta ai! spune, eliberandu-mi mana. Ti se potriveste.

Pijama mea pare de copii mici, dar mie imi place. E imprimata cu multi bobocei de rata si puisori, cu pantaloni scuti bufanti si un maieu cu mult mai larg in partea de jos de cat sus.

-          Cum e gatul acum? E mai bine?

-          Da.

-          Ai vazut ce luna frumoasa e afara? Hai sa o vedem mai bine.

Si fara sa astepte raspunsul meu ma ia de mana si iesim in fata cabanei.

-          Alex, tu ce facei la ora asta in bucatarie?

-          Te asteptam.

-          ?!

-          Ha ha! Glumesc. M-a rugat Mara, aseara, sa aranjez niste cuti, si eu am uitat. Mi-a amintit cand m-am trezit sa merg la baie. Tocmai terminasem treaba cand am auzit pe cineva coborand scarile.

-          Si de ce era lumina stinsa?

-          Am stins-o crezand ca e Mara si nu vroiam sa ma vada, imi spune privind cerul.

Ce liniste si frumos e afara! Intradevar luna e frumoasa. Nu am mai vazut o asa luna mare. Ce profil frumos are Alex. Nu am mai privit un baiat pe jumatate dezbracat pana acum. Dar el arata bine. Ce tare imi bate inima si ce fior ma strabate…

M-am indragostit?Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora