Κεφάλαιο 3

740 99 179
                                    

Πέρασαν ακόμα κάποιες μέρες. Ο Απόλλωνας είχε κερδίσει ξανά κάποια πολύ σημαντική δική, αλλά δεν τον κολάκεψαν καθόλου οι φιλοφρονήσεις που του έκανε ο πελάτης του. Για εκείνον ήταν απόλυτα φυσικό να κερδίσει και αυτή την φόρα. Πάντα κέρδιζε. Πάντα έβρισκε τον τρόπο να κάνει αυτό που θέλει. Ο πελάτης του μετά την δίκη τον προσκάλεσε σε δείπνο σε ένα πανάκριβο εστιατόριο. Εκείνος παρόλο που δεν επιθυμούσε να πάει, αποφάσισε να το κανει. Αν και ποτέ, κανείς δεν τον ανάγκαζε να κάνει πράγματα που δεν θέλει, πάραυτα πήγε γιατί κοιτούσε το συμφέρον του. Ήξερε ότι στο δείπνο θα γνώριζε κάποιους πιθανούς πελάτες με ''χοντρό πορτοφόλι'' οι όποιοι θα τον χρειαζόντουσαν σύντομα. Οπότε μετά την δίκη πήγε σπίτι του, έκανε μπάνιο και ξεκουραστικέ. Το βράδυ φόρεσε ένα από τα πανάκριβα κοστούμια του, φόρεσε μια ταιριαστή γραβάτα, ένα από τα πολλά του ρόλεξ και πήγε με το αμάξι του στο εστιατόριο που είχαν ραντεβού. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν είχε ξανά πάει αλλά είχε ακούσει πολύ καλές κριτικές για εκεί.

Το επαγγελματικό δείπνο ήταν έτσι ακριβώς όπως το περίμενε. Άκρος βαρετό αλλά πολύ επικερδής για το μέλλον, καθώς στοιχημάτιζε ότι από τους δέκα καλοντυμένους άντρες που γευμάτιζε, οι μισοί θα χρειαζόντουσαν τις υπηρεσίες του, κάνοντας τον ακόμα πιο πλούσιο από τι ήταν ήδη.

Κάποια στιγμή, πάνω στο βαρετό δείπνο, ο πελάτης του διέκοψε τις συζητήσεις μεταξύ των προσκεκλημένων του και ζήτησε την προσοχή όλων. Όλοι σιώπησαν και τον κοίταξαν. <<Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον πολύ ικανό δικηγόρο μου>> είπε σε όλους. <<Είχα την τιμή να με εκπροσωπήσει ένας πολύ ικανός επαγγελματίας. Θα ήθελα μια χάρη όμως από εκείνον... Θέλω να μας βγάλει έναν μικρό λόγο για το πώς τα καταφέρνει τόσο καλά στο να πετυχαίνει πάντα τον στόχο του, οποίος και να είναι αυτός>>.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αρνηθεί. Είχε έρθει με το ζόρι στο δείπνο και δεν είχε καμιά όρεξη να δώσει έναν ηλίθιο λόγο, σαν να κατεβαίνει στις εκλογές . Όλοι επέμεναν να μιλήσει, οπότε τους είπε. <<Ωραία λοιπόν... Θα σας πω δύο λόγια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βάζουμε στόχους. Να ξέρουμε τι θέλουμε, να εστιάζουμε σε αυτό και να επιμένουμε μέχρι να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε>>.

'Ήξερε ότι αυτό που είπε ήταν κλισέ και καθόλου εντυπωσιακό, σαν τον λόγο που επιθυμούσαν να ακούσουν αλλά πραγματικά δεν είχε καμιά απόλυτος όρεξη. <<Και τι είναι αυτά που επιθυμείς εσύ;>> τον ρώτησε ένας άντρας. <<Ποιοι είναι οι στόχοι σου;>>.

Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα.Where stories live. Discover now