Κεφάλαιο 14

499 81 143
                                    

Ο Απόλλωνας πήγε να πάρει την Μαρία με το αμάξι του από το σημείο συναντήσεις τους. Όντως ο άντρας είχε βάλει ένα μπλουζάκι και ένα χαλαρό τζινάκι, όπως τον είχε συμβουλέψει η κοπέλα. Η ίδια φορούσε ένα όμορφο, αλλά φθηνό φορεματάκι που πάραυτα της ταίριαζε πολύ. Μέσα στο αμάξι το κλήμα ήταν πολύ ζεστό και κάπως οικία.

Στην ταβέρνα ο Απόλλωνας κοιτούσε την ταπεινή διακόσμηση με περιέργεια. Υπήρχαν μερικά καδράκια και διακοσμητικά. Δεν θυμόταν να είχε πάει ποτέ σε χασαποταβέρνα. Ίσως πολύ παλιά, τότε που σπούδαζε ακόμα. Ο κόσμος γύρο του ήταν απλά αλλά όμορφα ντυμένος. Παράγγειλαν πανσέτες, σουβλάκια, πατάτες τηγανιτές, μια σαλάτα και τζατζίκι. Τους τα σέρβιραν όλα χωρίς πιάτα, πάνω στην λαδόκολλα, εκτός από το τζατζίκι και την σαλάτα. Ο Απόλλωνας πρώτη φορά έφαγε με τα χέρια του, και αντί για το ακριβό κρασί που έπαιρνε συνήθως, τώρα είχαν παραγγείλει ρετσίνα με κόλα.

<<Πως σου φαίνεται;>> ρώτησε με αγωνία η Μαρία. Ο Απόλλωνας πριν απαντήσει κοίταξε μια ακόμα φορά τριγύρω του, δάγκωσε από την πανσετα που κρατούσε, την άφησε και σκούπισε με μια χαρτοπετσέτα τα χέρια του.

<<Κατάλαβα>> στραβομουτσούνιασε η Μαρία, επειδή καθυστερούσε να λάθει απάντηση. <<Δεν σου αρέσει. Ήταν λάθος μου που σου πρότεινα να έρθουμε εδώ>>.

<<Είναι μια χαρά εδώ>> της απάντησε ο Απόλλωνας. <<Και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν ένιωσα τόσο άνετα όταν έτρωγα, όσο ένιωσα σήμερα>>.

<<Αλήθεια λες;>> χαμογέλασε η κοπέλα με ενθουσιασμό μικρού παιδιού.

Εκείνος έγνεψε καταφατικά, ανταποδίδοντας το χαμόγελο.

<<Τέλεια! Αν και τα κουστούμια σου ταιριάζουν πολύ, σήμερα είσαι σαν άλλος άνθρωπος. Σου πάει πολύ το χαλαρό ντύσιμο. Σου ταιριάζει>>.

<<Και εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι πανέμορφη>> της είπε ο Απόλλωνας και της άγγιξε το χέρι. <<Θα ήμουν άδικος αν δεν σου έλεγα ότι είσαι η πιο όμορφη παρουσία εδώ μέσα>>.

Η κοπέλα χαμήλωσε τα μάτια της ντροπαλά. <<Δεν είναι και τεράστιο το μαγαζί, είναι η αλήθεια>> είπε σχεδόν ψιθυριστά.

<<Τότε θα διορθώσω την φιλοφρόνηση. Είσαι η πιο όμορφη κοπέλα που έχω δει ποτέ μου>>.

<<Αποκλείετε>> είπε η κοπέλα και χαμογέλασε ντροπαλά.

''Κοίτα να δεις... Είναι πολύ πιο εύκολο από τι νόμιζα...'' σκέφτηκε ο Απόλλωνας.

Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα.Where stories live. Discover now