Κεφάλαιο 15

468 77 129
                                    

<<Πως είσαι έτσι ντυμένη; Έχει παγωνιά έξω. Έλα μέσα, θα αρρωστήσεις>> απάντησε ο Απόλλωνας και την τράβηξε μέσα. <<Και τι είναι αυτά που λες; Σου είπα ότι δεν θέλω να μου δώσεις κανένα αντάλλαγμα>>. Έκλεισε πίσω του την πόρτα.

<<Ναι, αλλά το σκέφτηκα εγώ. Δεν μπορείς να δουλεύεις χωρίς ανταμοιβή. Είναι άδικο για σένα. Σκέψου τον κόπο σου>>.

<<Τι είναι αυτά που λες;>> γέλασε ο Απόλλωνας. <<Αλητάκι, τι θα έλεγες να μου μιλήσεις ειλικρινά>>.

<<Τι εννοείς;>> τον ρώτησε η κοπέλα και χαμήλωσε το κεφάλι ντροπαλά. Εκείνος την ακούμπησε απαλά κάτω από το πιγούνι και της σήκωσε το κεφάλι. Κοιτάχτηκαν βαθιά στα μάτια και η κοπέλα ένιωσε να παραληρούν τα πόδια της.

<<Ξέρεις τι εννοώ>> της απάντησε. <<Ξέρεις ότι δεν είμαι χαζός>>.

<<Εντάξει... Θα σου πω>> τα μαγουλά της πήραν ένα απαλό κόκκινο χρώμα. Εκείνος χαμογέλασε. Του άρεσε όταν κοκκίνιζε. <<Το σκέφτηκα... και τελικά θέλω να κάνουμε...>> ψιθύρισε η κοπέλα.

<<Πως και το σκέφτηκες;>> την ρώτησε εκείνος. Η κοπέλα ένιωσε να καρδιοχτυπά δυνατά. Άρα υπήρχε καμιά τέτοια περίπτωση; Εκείνος δεν την είχε απορρίψει ακόμα, έτσι όπως φοβόταν. Αρά μπορεί να είχε ελπίδες.

<<Σε γνώρισα λίγο καλύτερα και τώρα θέλω...>> του απάντησε. Εκείνος την κοίταξε και πλησίασε το πρόσωπο του στο δικό της αλλά δεν την φίλησε στα χείλι όπως περίμενε, αλλά στο κούτελο.

<<Δεν είναι καλή ιδέα>> της απάντησε. <<Καλύτερα να πηγαίνεις. Σοβαρά, δεν είναι κάτι που θέλεις να το κάνεις. Πίστεψε με>>.

<<Αφού είμαι εδώ και σου λέω ότι θέλω. Γιατί λες ότι δεν θέλω; Αν είναι βρες μια καλύτερη δικαιολογία>>.

<<Δεν είναι δικαιολογία αλητάκι. Αλήθεια είναι. Δεν θέλεις. Νομίζεις ότι θέλεις. Ακόμα δεν έχεις απαλλαγεί από τις εφηβικές σου ορμόνες και νομίζεις ότι θέλεις. Αλλά μόλις το κάνουμε θα καταλάβεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα καταλάβεις ότι μετά θα έρθει η καταστροφή>>.

<<Καταστροφή;>> ανασήκωσε τα φρύδια με περιέργεια. <<Τι είναι αυτά που λες;>>.

<<Ξέρω πολύ καλά τι λέω και θέλω να φύγεις πριν καταλάβεις και εσύ. Μην προσπαθείς να παίξεις με την φωτιά αλητάκι. Στο τέλος εσύ θα είσαι αυτή που θα καεί. Όχι εγώ. Οπότε φύγε πριν να είναι αργά>>.

Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα.Where stories live. Discover now