Potiunile

137 4 1
                                    

*Harry pov*
Ma trezesc in patul meu in dormitorul meu. Nu imi vine sa cred ca eu sunt noul șef al aurorilor din lumea vrajitoreasca.  Ma ridic din pat si imi pun pe pat un tricou si o pereche de pantaloni. Ma duc la baie sa imi fac rutina de dimineata. Dus 10 minute ies din baie si intru in camera unde fac o vraja sa ma usuc. Dupa ce ma usuc ma îmbrac si iau gheozdanul ca sa  scot pietrele alea. Dupa ce imi scot geaca de piele scot si sacosa cu pietre. Iau geaca de piele sa o pun pe umeras,  dar din ea cade bagheta elementelor. O iau in mana si o privesc cateva secunde.
- Combinatum baghete spun eu si cele două baghete se combină sub ochii mei. Dupa 5 secunde de la combinarea baghetelor imi pun geaca pe umeras si gheozdanul in dulap. Iau sacosa cu pietrele si bagheta înainte să ies din camera. Ma duc cu ele in biroul meu fara sa fiu vazut. Ma uit la ceas este ora 11:00. Toți cred ca sunt afară deci am timp sa fac ce vreau sa fac. Pun sacosa pe birou si scot o piatră.
- Creatum seif spun eu cu bagheta îndreptată spre un spațiu gol de pe perete. In timp ce am rostit vraja am strâns si piatră in mana. Dupa 10 secunde  acolo unde era spațiu liber  vad un seif argintiu. Ma gândeam sa umplu seiful  asta cu toate potiunile. Ies din birou si ma duc in sufragerie. Acolo ii vad pe Remus,Gin, mama, Hermione, Ginny,Ela, Cath , Sonia si Sofia.
- Buna  spun eu
- Buna Harry spun ei
- M-am gândit să facem toate potiunile posibile si imposibile spun eu si ei raman șocați. Dupa ce si-au revenit din șocul produs de mine mama ia cuvântul.
- Sigur Harry spune ea
- Bun spun eu si fug in birou. Ma întorc cu sacosa cu pietre. Incep sa le  povestesc de unde am pietrele. Dupa ce termin toți raman muți.
- Harry am eu multe cărți de potiuni spune Gin
- La fel si eu spun Cat, Ela si mama
- Bun haideți să le aducem sa începem să facem potiunile spun eu .
Gin, Ela , Cath si mama se duc sa aduca cărțile de potiuni. Dupa  cateva secunde vad in sufragerie 4 teancuri de cărți de potiuni.
- In seara asta este luna plina trebuie să îi facem lui Remus si lui Teddy potiunea pentru varcolaci spun eu
- Da spun toți
Începem să facem potiunea aceea . Dupa ce am terminat i-am dat lui Remus pentru el 3 flacoane si pentru Teddy 3 flacoane. Restul de 21 de flacoane m-am dus si le am pus in seif. Dupa ce le am pus am închis si m-am intors  sa facem potiuniile . Noroc ca stiu o vraja prin care putem sa terminam potiuniile astăzi. Ma uit la ceas si este ora 17:00. Am terminat cărțile mamei si cărțile mătușii Cath. Acum suntem la cărțile mătușii Gin. Am luat fiecare cate o carte si am inceput sa le preparam.  Dacă va gânditi de unde avem atatea ingrediente este simplu. In biroul meu este un dulap plin cu ingrediente pentru potiuni. Am continuat să facem potiuni pana la ora 19:00. Pentru ca da in 2 ore am terminat toate potiunile din cărțile mătușii Gin. Dupa ce le am pus in flacoane le am dus in seiful din biroul meu ca si pe celelalte. Inainte sa închid seiful vad ca este aproape plin. Mai trebuie să facem potiunile din cărțile mătușii Ela si este plin. Închid seiful si pun niște vrăji de care doar eu pot trece. Ies din birou si il închid. Ma duc in sufragerie si vad ca au ramas cărțile mătușii Ela.
-Haideți pe afara sa iesim si noi putin ca ceilalti sunt in grădină  spun eu
- Bine Harry spun ei si iesim. Dupa ce am iesit afara i-am adunat pe toți si am inceput sa le spun ce am vorbit cu directoarea Minerva. Ceilalti raman șocați pentru câteva secunde.
- Cand o sa pleci Harry ? Ma intreaba tata
- Maine o sa ma pregătesc de plecare spun eu
- Tata o sa avem grija sa nu se ia nimeni de familia noastră cand tu esti plecat spune Albus de parca mi-ar fi citit gândurile
- Mă bazez pe asta spun eu
Mai stăm de vorbă pana la ora 21:00 cand era vremea ca toata lumea sa se duca la ei acasă. Părinții mei o sa ramana la mine desigur. Eu, Al, Lily, Ginny, James, tata si mama intram in casa. Mergem sa ne schimbam in pijamale . Dupa 10 minute ne vedem toți in bucătărie. Ginny si mama au facut o omletă pentru fiecare. Le-au pus in farfuriile de pe masa si au pus tigaile in chiuvetă. Ne punem sa mâncăm si dupa ce terminam toți se duc la culcare in camerele lor. Imi îndrept bagheta spre vase si spre tigai. 
- Curatatum spun eu si toate vasele si tigaile sunt curate. Le iau si le pun la locul lor. Ma duc sa închid usa de la casa si dupa ma duc in camera mea. Ajung in camera si intru închizând usa dupa mine. Ma bag in pat si imi pun capul pe perna adormind instant.  Ma gandesc la cate potiuni am facut astazi si maine o sa umplu seiful acela.

Harry Potter and the Magic StonesUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum