'Bear wants Swan's love'

102 14 7
                                    

"Neden hemşire Bae'yi bu kadar istediğinizi anlamıyorum Bayan Kang. Ben de elimden geleni yapıyorum."

Adının Park Sooyoung olduğunu dün öğrendiğim genç hemşire garipser bakışlarını üzerimde gezdirirken bir cevap bekliyordu. Vakit kaybetmeden bahanemi sundum,

"Sen daha toysun. Hemşire Bae yıllardır bu işi yapıyor ve nazikçe hareket ediyor."

Kafasını iki yana sallayıp cevabı kabullendikten sonra odamı terkettiğinde heyecan bedenimi çoktandır esir almıştı.

Çok değil, beş dakika kadar sonra kapı tıklatıldı.

Nefes al Seulgi.

Ardından bedeni içeri süzüldü. İnce vücudu, bel hizasında gece karası saçları, melekleri andıran bembeyaz ve de pürüzsüz teni, keskin bakışlar... Hemşire Bae gelmişti.

Tek kelime etmedi, sadece önümde saygıyla eğildi, kafa selamımla karşılık verirken yanıma yaklaştı. Soğuk görünümünün aksine sıcacık ellerinden biri bileğimi, diğeri serumu kavradı. Dokunduğu yerlerin, ellerinden daha sıcak olduğunu hissediyordum artık.

"Bugün nasılsınız Bayan Kang?"
Dedi ince dudakların sahibi.

"İyiyim, sayenizde çok daha iyi olacağım. Sizi sormalı?"

"Teşekkürler."

Kestirme cevabını verdikten sonra serumu değiştirmeye koyuldu. Suratında bir mimik dahi oynamazken porselen yüzünü süzmeye başladım. İstemsizce. Ardından düşündüm, o kadar mı mutsuzdu? Gerekmedikçe konuşmuyor oluşu, tek başınayken sürekli dalan gözleri, sağlık çalışanı olmasına rağmen cebinden eksik olmayan sigara paketleri ve gümüş rengi çakmağı... Şimdi de sorumdan kaçışı. Hayat, onu çok mu zorluyordu?

Serumu değiştirdikten sonra üzerimdeki örtüyü açtı.

"Bayan Kang, izniniz olursa yaranıza bakmak istiyorum."

Yüzüme bakmadan kurduğu cümlesini mırıltılarımla onayladım. O üzerimdeki hastane kıyafetini el çabukluğuyla sıyırırken ben nefesimi tutmuş, odaklanmış ifadesinin keyfini sürüyordum.

"Yaranız iyi görünüyor. Kısa sürede taburcu olacaksınızdır."

Tekrar benimle göz teması kurmadan konuşup yatağın başından uzaklaştı, kapıya ulaştığında saygıyla eğildi. Ona iyi günler dilememe rağmen karşılık vermedi, tereddüt bile etmeden çıkıp gitti.

Herkes Bae Joohyun'u soğuk, kaba fakat işinde usta bir hemşireden ibaret görüyordu. Fakat kalbim bir şekilde onun öyle birisi olmadığını çok iyi biliyordu. İlk gördüğümde anlamıştım.

Ben Kang Seulgi, bu kadının daha önce görmediğim gülüşüne neden, ince bele sarılacak kollar olmak istiyorum.

Snowflake | SeulReneHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin