4

158 30 6
                                    


Tsukasa camdan gökyüzüne bakıyordu, şu an anlatılmakta olan ders hiç umrunda değildi, zihnindeki tek şey Senku'ydu. Önceki gün olanları düşünürken birden bire tanıştıkları zaman geldi aklına.

Flashback

Tsukasa çimlerin üzerinde oturmuş kitap okurken birden esen rüzgarla yanına bir kağıt düştü. Büyük, muhtemelen resim defterinden koparılmış kağıdı inceledi ve oldukça etkilendi. Üzerinde bir makine tasarımı vardı, en ince ayrıntısına kadar çizilmiş ve her işlevi açıklanmıştı. 

Kimin olabileceğini bulmak için etrafa bakındı. Orada kendisinden başka yalnızca bir kişi vardı, ilerideki ağacın altında elinde resim defteri ve kalemiyle oturmuş, kendisine bakan bir genç. Kitabını kapattı, yerinden kalkıp tanımadığı çocuğa ilerledi ve tam karşısında durup kağıdı uzattı. "Bu senin olmalı." 

Çocuk tuhaf bir şekilde şaşırmış göründü, elini uzatıp kâğıdı aldı ve ona bakmaya devam etti. "Onu sen mi tasarladın?" 

Çocuk başını salladı ve konuşmaya istekli görünerek cevapladı. "Evet, zamanım bol, düşünmekten başka bir şey yapmıyorum çoğu zaman." 

Tsukasa güldü ve yere oturdu. "Zamanın o kadar bolsa biraz ders çalış. Üzerindeki formayı biliyorum, çok zorlayıcı ve puanları epey yüksek bir okul." 

Çocuk sırıttı. "Çalışmaya ihtiyacım yok benim." Tsukasa alayla konuştu. "Yoksa sen de o 'ben bir dahiyim, çalışmadan da yaparım' havasında gezenlerden misin?" Çocuk gülerek omuz silkti. "Ben Senku, bu arada." 

"Ben de Tsukasa. Tanıştığımıza memnun oldum, Bay Ben Bir Dahiyim Senku." Tsukasa yine alayla konuştu, Senku ise güldü. "Ben de memnun oldum Bay Ben Herkesi Döverim Tsukasa." 

Tsukasa bir kahkaha attı. "Bunu da nereden çıkardın?" Çocuk omuz silkti. "Cüssenden ve gömleğin altından bile belli olan kaslarından. Ayrıca buralarda bazı söylentiler duymuştum." İki genç sohbetlerine devam ettiler ve daha da yakınlaştıkar. O günden sonra haftada iki kez, Salı ve perşembe günleri, aynı yerde, okul çıkışında buluşma kararı aldılar.

Zamanımız

Tsukasa aklına gelenlerle gülümsedi ve dışarıyı izlemeye devam etti. "Pekala, bu soruyu sen çöz." Öğretmeninin kendisini işaret ettiğini görünce kalkıp tahtaya ilerledi ve problemi çözerken Senku'yu aklından çıkarmaya çalıştı.

Merhaba! Bölümler kısa ama zaten bunun kısa bir kitap olmasını planlıyorum. 10 bölüm olacak.

Cherry BlossomWhere stories live. Discover now