26 dio

377 14 8
                                    

Danas sam ušla u 6 mjesec trudnoće i neopisivo sam srećna. Ništa loše se nije desilo od onog incidenta i sve je išlo normalno,bez stresa. Stomak mi se pomalo primjećuje i niko ni ne pomislio da sam trudna. Marco je sav uspaničen i stalno nešto priprema i takav je veoma simpatičan. Evo danas je odlučio da pripremi sobu za našeg sina i stalno se predomišlja. Promjenio je stotinu boja na zidovima ali mislim da je ova sada dovoljno dobra.

- Šta misliš? Da li je ova nijansa bolja? Pitao me onako sav umazan bojom.

- Mislim da ne treba toliko da se zamaraš,kao da je bitno koja je nijansa. Bitno je da si to uradio s ljubavlju. Uzdigla sam se na prste i poljubila sam ga u obraz.

- Hajde da jedemo pa da se spremimo. Pogledao me zbunjeno,ne mogu da vjerujem da je zaboravio.

- Namještaj, Marco,namještaj. Toliko si me mučio u vezi toga i sada si zaboravio.O Bože,nekad pomislim da mi dijete nije ni potrebno kad već imam jedno pored sebe. Pomalo iznervirano sam se spustila niz stepenice i otišla u kuhinju. Ručak je već bio postavljen pa sam odmah navalila,a uskoro mi se pridružio i gospodin Zaboravni. Kada je se presvukao i zašto je baš morao ovo da obuče ovako usku majicu i hlače,kao da mi već nije dovoljno što ga sve proždiru pogledom. Još uvjek nisam zaboravila na njegovo prjeteće obećanje za koje je naglasio da će ispuniti. Da sada može da vidi moje misli mislim da bi me odmah podsjetio na sve.

- Sjeti se da imaš kritičnu trudnoću i izbaci te misli iz glave,dovodiš me u nezgodnu situaciju. Trznuo me njegov glas,nikada mi neće biti jasno kako mu to uspjeva. Pred njim se bojim o bilo čemu da razmišljam. Nesvjesno sam prevrnula očima i nastavila sam da jedem.

- Samo sačekaj još par mjeseci i sve ovo će ti se vratiti. Opet onaj njegov misteriozni smješak,uff. Vrlo dobro znam kako će mi se osvetiti i nimalo mi nije žao. Kada smo završili sa jelom otišli smo izabrati sve za našeg sina. Vodili smo rat zelene i plave boje,ja sam bila u zelenom ,a on u plavom timu.

- Meni je ipak bolja ona zelena.

- Ne,plava je bolja. Pokušao je da me okrene na stranu plave ali neće moći.

- Sad ću da ti pokažem da nisi u pravu. Otišla sam uzeti zelenu dekicu i u povratku sam slučajno čula razgovor između njega i neke umjetne plavuše.

- Gospodine ja sam Elena, sigurno ste zalutali pa ako trebate moju pomoć... Stavila je svoju ruku na njegovo rame i provokativno se nasmješila.

- Ne hvala ,u redu je. Odgurnuo je njenu ruku sa svog ramena i pokušao je da joj da do znanja da nije zaintresovan.

- Ovo su Vam jedne od najboljih fotelja pa ako želite da ih isprobate sa mnom... Zaustavio ju je u pola rečenice i bio je bjesan.

- Ne zanimaš me i ako mi se još jednom obratiš pobrinuću se da više nigdje ne dobiješ posao. Da li sam bio jasan?! Proderao se,a ona se od straha sledila. Brzo se okrenula i otišla,a tada sam ja prišla. Blago sam mu rukama zpljeskala.

- Bravo. Čestitam,prošao si test vjernosti,sada sam sigurna da me nećeš prevariti. Prišla sam,stavila sam mu ruke oko vrata i poljubila sam ga.

- A za ono što me čeka za par mjeseci,vjeruj mi ne mogu dočekati. Šapnula sam mu na uho i sav se stresao.

- Opet si dobila negativne poene i nisi ni svjesna koliko ćeš to da platiš. Sve ja pamtim. Nije mi jasno šta je ovo trebalo da znači ali valjda ću saznati.

Kada smo stigli samo sam se bacila na fotelju. Marco je morao na neka sastanak i tako sam oatala sama. Bila sm tako smorena i nisam znala šta bih mogla da radim ,ali moj telefon je očigledno znao. Neko mi je poslao poruku. Hmm ko bi to mogao biti? Uzela sam telefon i u trenutku sam ostala skamenjena.

"Princezice trebala si da me poslušaš. Trebala si da mi ga prepustiš,a ovako ćete nastradati ti i to dijete, a on će patiti. Uzeću mi sve što ga čini srećnim. Očekuj moj povratak uskoro. Samo pokušaj nešto reći Marcu i biće ti još duplo gore.Vidimo se,ubrzo.

O moj Bože,šta da radim. Obrisala sam poruku i pokušala sam da zaboravim njen sadržaj.Marco ne smije saznati,ne smije. To će se valjda riješiti samo od sebe,ali ne znam kako. Ali znam samo jedno. Moram zaštititi našeg sina pod svaku cijenu.

Zdravoo.
Kako ste mi,šta radite. Nadam se da ste svi zdravi. Evo ovu sedmicu ću se potruditi da završim ovu priču i da započnem novu.
Nadam se da vam se dopao ovaj dio.😊

Mišljenja

Toskana , ti i ja (ZAVRŠENA)Where stories live. Discover now