Becca Fitzpatrick ⚡ Hush Hush Serisi

84 5 3
                                    

"Ve birinci zayıflığım?" diye sordum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Ve birinci zayıflığım?" diye sordum.
"Hayatın tasmasını kısa tutuyorsun."
"Bu da ne demek şimdi?"
"Kontrol edemeyeceğin şeylerden korkuyorsun."

Bir seriye aşık olunabilir mi sayın okuyucu?

Sanırım ben oldum,

Kutsal bir yemin

Kovulmuş bir melek

Yasak bir aşk...

Fantastik kurgulardan nefret ederdim, asla okumam derdim, gerçekleşmesi mümkün olmayan olaylar, saçma sapan dünyalar hiç ilgimi çekmezdi.Ne zamana kadar mı? Hush Hush serisiyle tanışana dek. Becca Fitzpatric öyle iyi geldi ki...İyi ki de geldi öneren okuyucu arkadaşa sevgilerimi sunuyorum.Bu tarz kurgular biliyorsanız önerebilirsiniz zira fantastiğin içinde aşk da varsa tadından yenmiyor doğrusu^^

Öyle ki seriyi bitirdikten sonra yana yakıla acaba filmi var mı diye aradım. Huyumdur önce kitabı okurum çok beğenirsem filmi var mı diye ufak çaplı bir araştırma yaparım.Ne yazık ki filmi yokmuş.Yazar hanım Nora (esas kızımız) ve Patch (esas oğlumuz) karakterlerine uygun oyuncu seçememiş.

Ne diyelim inşallah bir gün beyaz perdede de görürüz muhteşem çiftimizi.Kısaca konusuna değinmek istiyorum; Kovulmuş  melek Patch ve ölümlü genç kız Nora'nın birbirine duydukları aşka ve onları ayırmaya çalışan güçlere karşı verdikleri mücadele anlatılıyor.

Serinin ilk kitabı fısıltı;

Nora Gray üniversite hayalleri kuran babasını küçük yaşta kaybetmiş annesiyle yaşayan kendi halinde genç ve güzel bir kızdır. Zamanının çoğunu dostu olan Vee ile birlikte geçirir. Onun kaderi bir gün biyoloji dersinde tamamen değişir.

Biyoloji öğretmeni o gün sınıfın oturma planında değişikliğe gider ve Nora dostu Vee'den ayrılmak zorunda kalır. Yanına şimdide kadar hiç muhabbeti olmadığı ve dahası hiç tanımadığı Patch Cipriano adında gizemli biri oturur. Biyoloji öğretmeni onlardan yeni oturma arkadaşları hakkında ödev yazmalarını ister. Nora, Patch hakkında hiçbir şey bilmez fakat Patch gizemli bir şekilde Nora hakkında çok fazla bilgiye sahiptir.


Nora ödevini yapabilmek için Patch'ın peşinden gitmek zorunda kalır. Fakat Patch'de onu ürküten bir gizem vardır. Nora, Patch'in tehlikeli biri olduğunu düşünür fakat bunu kanıtlayacak bir bilgisi yoktur. Onun yakınlarında iken bir soğukluk hisseder ve nedense içinde Patch'in onu öldürebileceği hissini taşır.

Serinin ikinci kitabı çığlık;

Çığlık kitabı işte iki aşığın birbirine olan aşkları ile başlıyor. Nora git gide Patch'e daha fazla aşık oluyor ve sonunda bir gece Patch'e onu ne kadar çok sevdiğini itiraf ediyor. Fakat şaşırtıcı olan Patch ona karşılık vermiyor ve birden bire oradan ayrılıyor. Bunun üzerine ergenlik takıntılarına başlayan Nora aşkını sorgulamaya başlıyor.

Bu sırada kasabaya Nora'nın annesinin eski bir arkadaşı oğlu(Scott) ile taşınıyor ve ikili Scott ile Nora'nın arasını yapmaya çalışıyor. Scott'taki gizemi fark eden Nora yine merakına yeniliyor ve onu araştırmaya başlıyor. Dahası onun ilgisini kullanarak Patch'i kıskandırmaya ve onu kızdırmaya çabalıyor. Fakat Patch'in de Marcie ile yakınlaşmasını görmesi ile birlikte aralarındaki ilişkiyi daha da koparıyor ve dahası Patch'den intikam almak için kendi hayatını sürekli tehlikeye atıyor.

Nora bu zaman zarfında babasının görüntülerini görmeye ve dahası yine onu öldürmeye çalışan birileri olduğunu görmeye başlar. Bu onda babasının katilinin kim olduğuna dair bir merak da başlatır. Gizemli bir şekilde Black Hand adındaki bir adamın varlığı öğrenir ve babasını öldürenin o olduğuna inanır. Scott'un gerçek kimliğini öğrenmesi ve Scott'un Black Hand (Siyah El) ile bağlantısı sonrası ise kendini daha fazla tehlikeye atar. Son olarak Patch'in eski takma adının Black Hand olması nedeni ile babasını onun öldürdüğünü öğrenir ve Patch'i cehenneme göndermek için çabalamaya başlar.

Nora, Scott'u araştırırken ona ait olan ve Siyah El'in simgesi olan yüzlüğü çalar. Bunu öğrenen Scott yüzlük olmadan öleceğini düşündüğü için Nora'nın peşine düşer. Nora'yı Vee ve onun yeni sevgilisi olan Patch'in en yakın dostu Rixon kurtarır. Fakat Scott güçlerinin farkına yeni yeni varır ve polisin elinden kaçarak tekrar Nora'nın peşine düşer.


Nora tekrardan kendini ölüm kalım savaşının içinde bulur. Fakat babasının gerçek katilini öğrendiğinde artık her şey için çok geçtir. Silah ateşlenmiştir ve kurşun ölümlü bedenini delip geçmiştir...

Serinin üçüncü kitabı sessizlik;

Geride sadece sessizlik kaldığında gerçek duyulabilir mi?

Patch ve Nora arasındaki çığlık, yerini sessizliğe bırakmıştır. Patch'in karanlık geçmişindeki sırların üstesinden gelmiş... birbirinden tamamen farklı iki dünya arasında bir köprü kurmuş... ihanet, sadakat ve güven duyguları zorlu sınavlardan geçmiştir. Ve bütün bunlar, cennet ve dünya arasındaki sınırları aşan bir aşk uğruna göze alınmıştır. Birbirlerine duydukları sarsılmaz güven haricinde hiçbir şeye sahip olmayan Patch ve Nora, uğruna çaba harcadıkları her şeyi ve aşklarını paramparça edebilecek bir güce karşı umutsuz bir savaşa başlarlar...

Serinin dördüncü kitabı final;

Hush, Hush serisinin bu nefes kesici Final'inde kader ağlarını örüyorNora ve Patch tüm sorunların geride kaldığını düşünmektedir ve genç kız, kovulmuş meleğe karşı hissettiği sevgiden her zamankinden daha emindir. Kovulmuş melek olsun ya da olmasın hayatının aşkı odur. Kökenleri ve kaderleri, birbirlerine düşman olmalarını gerektirse de Nora, Patch'e sırtını dönmeyecektir fakat ikisi de son bir tehlikeyle yüzleşmek için güçlerini toplamalıdır. Hank ölmüştür ve istemeden de olsa Nefilim ırkının lideri olan Nora onun başlattığı işi bitirmek zorundadır. Bu da kovulmuş melekleri, yani Patch'i yok etmesi gerekeceği anlamına gelmektedir. Böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğinden, Patch'le birlikte bir plan yapar. Amaçları savaşı daha başlamadan bitirmektir.

Fakat bazen en iyi hesaplanan planlar bile ters gidebilmektedir. Nora yeni görevine alışmaya çalışırken hiç beklemediği bir şekilde, bağımlılık yapıcı bir güce kapılmaktan kendini alıkoyamaz.

Savaş hatları çizilirken Nora ve Patch hangi tarafta yer alacaktır? Aralarındaki farklılıklarla yüzleşirken bunları ya görmezden gelecek ya da uğruna savaştıkları sevginin yok olmasına sebep olacaklardır. Nihayetinde aşkın bile üstesinden gelemeyeceği engeller yok mudur?

Unutulmaz Alacakaranlık serisinden sonra insan ile insan görünümlü doğa dışı canlıların aşklarını anlatan romanlar ardı ardına gelmeye başladığı bir zamanda Becca Fitzpatrick de Hush Hush serisi ile bu akıma katılıyor.

Eh, seriyi çok fazla detaya girmeden tanıtmaya çalıştım.Merak unsurunu ve gizemi bünyesinde bolca barındırıyor.Medyaya fan yapımı bir video ekledim bence çok şirin izleyebilirsiniz.Kitap almayı düşünenlere seriyi öneririm ya da en güzeli eğer bulabilirseniz eski usul, arkadaşlarınızdan ya da kütüphanelerden temin edebilirsiniz^^

Şimdilik bu kadar...

Şimdilik bu kadar

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Ebe'den Okumalık Atıştırmalıklar 🍕Where stories live. Discover now