°Trois - "Muggle Boy."

123 15 6
                                    

Marvolo ve Morfin Gaunt kan haini Merope'yi arıyordu.

Merope'ye kalan mirasta kendi haklarının da olduğunu iddia ederlerken bir yandan da kıza ulaşmaya çalışıyorlardı.

Gün geçtikçe babası veya ağabeyinin onu bulup hayatını cehenneme çevireceği konusundaki endişeleri artan Merope dayanamamış, mirasın bir kısmını babasının kasasına aktarmıştı.
Mirasın bu kısmı yüklü miktarda büyücü parası içeriyordu, bu sayede ailesi onun peşini bırakmıştı.

Sürekli değindiğim gibi, ailesi Merope'yi değil, ona kalan parayı istiyordu. Morfin ya da Marvolo Gaunt'u Merope hakkında ilgilendiren tek şey kızın parasıydı ve Marvolo Gaunt'un kasası boş olduğu sürece dayanacağı ilk kapı kızınınki olacaktı.

Evin dekorunu ve temizliğini tamamlayan Merope son olarak geniş kütüphaneyi düzenliyordu.

Raflardan düzenlemek için indirilen her kitapta küçük bir toz bulutu odayı kaplıyordu. Bazı kitapların sayfaları kopmuş, karışmış ve etrafa dağılmıştı. Merope ise tek tek kitapları düzenlemiş sabırla işini tamamlamıştı.

Onca işten sonra acıkan ve yorulan genç kız evin mutfağına girdi, dolapları kurcaladı ve mutfaktan eli boş çıktı.

Dolapta bir yarım elma, peynir ve birkaç limondan başka bir şey yoktu, ev cini efendisi için yazlık bir cübbe ve güzel elbiseler yaptırmaya gitmişti, yolun aşağısındaki muggle barı olan The hunged man'e bağlı fırın onun bir şeyler yemek için kalan son şansı olabilirdi.

İlkbahar soğuğunu hissetmeyi seven Merope kirli krem rengi kışlık elbisesi üzerine kıyafet dışına giyilen kemik korsesinin giydi ve iplerini bağladı, bir miktar muggle parasını küçük bir keseye koyup evden çıktı.

Korsesine sakladığı asası görünmüyordu, bir cadı veya büyücü değilseniz fark etmeyeceğiniz kadar iyi saklanmıştı.

Merope muggle barının yanındaki fırına girdi, birkaç tane börek siparişi verdi ve beklemeye başladı. Fırın sahibi balık etli bir hanımefendi yanına gelip onunla tanışmaya çalışmıştı, Merope de onu babasının gönderdiği gibi saçma bir düşünceye kapılıp kaçak cevaplar vermişti.

Etrafa göz gezdirdiği sırada yakışıklı bir muggle oğlanı ile göz göze geldi. Merope sol eliyle saçlarını geriye doğru tarayıp önüne döndü, siparişi hazırdı.

Yemeğini alıp parasını ödedikten sonra evine dönmek için yola koyuldu.

Bakıştığı çocuk elbette ailesinin isteği üzerine fırına gitmiş Tom Riddle idi. Şimdi ise aldığı çörekler ve yeni bir komşuları olduğu haberiyle evine dönüyordu.
Yani böyle görünüyordu, Tom annesinin isteği üzerine yeni komşularının nasıl göründüğünü öğrenmeye gitmişti, koca göbekli bir kabadayı beklerken hoşuna gittiğini inkar edemediği bir kız ile karşılaşınca afallamış ve babasına karşı kullandığı bahanedeki gibi çörek almaya fırına inmişti.

Tabii ki fırında da kız ile karşılaşmıştı, fırın sahibi hanımın kızla tanışma çabasına karşın ismini de öğrenmiş ve eve dönmüştü.

Şimdi ise Merope giyinme odasında karnı yarı tok şekilde yeni kıyafetlerini deniyor, Tom ise annesine yaptığı turtada yardım ediyordu.

Ophelia ꨄ︎ Merope GauntWhere stories live. Discover now