°Cinq - "Azkaban."

35 6 0
                                    

Merope kırmızı telefon kabinine girdi, 6-2-4-4-2'yi tuşladı.

Nazik ve sakin bir beyefendinin sesi sanki Merope'nin yanındaymış gibi duyuluyordu. "Sihir Bakanlığı'na hoş geldiniz. Lütfen adınızı ve işinizi belirtin."

"Merope Gaunt, Ms Bulstrode ile görüşmeye geldim."

"Sihir bakanlığına hoşgeldiniz." bir çıtırtı ve takırtı duydu Merope, genelde bozuklukların iade edildiği delikten bir rozet düşmüştü. "Lütfen rozeti alın ve cüppenizin önüne takın." rozeti alıp iğnesini cübbesinin önüne geçirdi Merope. Bu sırada fark etmeden parmağını kesti.

"Tüm ziyaretçiler gibi güvenlik masasında bir aramadan geçip asanızı kayıt için sunmak zorundasınız; güvenlik masası atiryum'un öbür ucundadır."

Telefon kulübesinin zemini sarsıldı. Yavaş yavaş toprağa gömülüyorlardı. kulübenin camlarından kaldırım yükseliyormuş gibi görünüyordu. İki saniye sonra tek görülen şey karanlıktı. Karanlığın süregeldiği yaklaşık bir dakikadan sonra telefon kulübesinin içini yavaş yavaş altın rengi bir ışık doldurdu. Merope parmağındaki kanı emdi ve asası ile iyileştirmek için bir büyü yaptı.

beyefendinin nazik sesi son kez konuştu, "Sihir bakanlığı iyi günler diler." kulübenin kapısı açıldı ve Merope hareket etmeyeceğinden emin olduğu zemine ayak bastı.

Atiryum'un öbür ucundaki güvenlik masasına ilerledi ve kısa bir aramadan sonra kayıt için asasını teslim etti.

Minnie Bulstrode tam karşısında duruyordu şimdi Merope'nin.

"Ne zamandan beri oradasın?" Diye sordu Merope, sarılmak için bir adım atarken.
"Asa kontrolün başladığından beri," diye cevapladı Minnie eski arkadaşına sıkıca sarılırken.

Beraber geçiremedikleri zamanları telafi etmek adına konuşurken çoktan mahkeme salonuna varmışlardı. Merope'nin büyü ile iyileştirdiği parmağı tekrar kanamaya başladı.

Minnie cebinden muggleların genellikle kullandığı türden bir yara bandı çıkartıp Merope'nin parmağını sardı, "Bazen büyü her şey değildir, Merope."

Merope parmağına tiksinti ile baktı, son kez üzerini düzeltti ve kuru bir şekilde arkadaşına teşekkür etti.

Mahkeme salonu kapıları açıldı ve loş ışıklı koridor salonun ışığıyla parladı.

"Jürinin kararı altında, bahsi geçen Marvolo ve Morfin Gaunt suçlu bulunmuş, ömür boyu Azkaban cezası her ikisi için de makul bulunmuştur." Hakim tokmağını son kez masasının üzerindeki minik platforma çarparak davayı kapattı.

Merope artık özgürdü. Ailesi hakkında endişelenmeye ihtiyacı yoktu.

Elbette ki büyücü mahkemesi peşini bırakmayacaktı, ailesinin suçları onun da itibarını lekelemişti. Jürinin attığı iğrenç bakışlar altında hissettiği baskıdan kurtulmak en iyisi olurdu.
Minnie onu hemen salonun dışında bekliyordu.

"Sıradaki." Diye ciyakladı hakim.

Merope koşar adımlarla mahkeme salonundan çıktı, boğuluyordu, bir yandan da hiç bu kadar hafif hissetmemişti. Ondan hemen önce dışarıya çıkan bir grup jüri Minnie ile hararetli bir şekilde konuşuyor, etrafa azgın köpekler gibi salya saçıyorlardı.

"Minnie?"

"Ah, evet, evet çok haklısınız ve affedin, acil bir işim var." Diyerek jürilerden büyük bir hızla sıyrıldı Minnie Bulstrode ve Merope'nin koluna girip aynı hızla oradan uzaklaştırdı arkadaşını.

Ophelia ꨄ︎ Merope GauntTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang