•9•

961 37 2
                                    

|19.08.2020-streda|

Kto chodí na párty v strede týždňa? Predsa Daniel Ricciardo a spolu s ním štvrtina ďalších jazdcov formuly jeden. Medzi nimi nechýbala ani moja maličkosť. Síce sa nám so Sebom moc ísť nechcelo, no keď vám niekto (presnejšie Daniel) volal 10 krát a stále opakoval tú istú vetu "Prosíííííím, poďte s namiii, nebuďte lamy..!" tak sme vzdali boj, obliekli sa a taxíkom sa zaviezli do baru, ktorého adresu nám poslal Daniel do správy.

Keď sme vošli do baru, prekvapivo plného ľudí, tak ma Seb chytil za ruku aby som sa mu nestratila. Už z diaľky sme videli Daniela ako tancuje na jednom zo stolov. Presne ku tomu stolu smerovali naše kroky.

"Ahojte." obaja sme zakričali aby nás počuli.

"Pozrite naše dve lamy prišli. Vitajte na nezabudniteľneeeej noci!"triezvy Daniel je smiešny, avšak opitý to bude iná sranda s ním. Nad jeho oslovením, že sme lamy som sa na neho škaredo pozrela načo mi venoval ospravedlňujúci pohľad. Seb sa posadil vedľa Landa a pre mňa spravil Lewis voľné miesto vedľa neho. S úsmevom som ho prijala a poďakovala mu.

"Čo si dáte? Daniel pôjde objednať." otázku venoval mne a Sebovi Lewis.

"Cola mi postačí."svojou odpoveďou ma prekvapil Seb. Je pravda, že zatiaľ som ho nevidela piť, žeby mal určitý odpor k alkoholu?

"Ja si dám Queen of Strawberries ďakujem" vybrala som si nealkoholický nápoj plný jahôd, ktoré zbožňujem. Dnes sa necítim na nič čo obsahuje alkohol.

"Bože...však sa uvoľnite.. dajte si niečo lepšie..." začal namietať Daniel.

"Daniel nezačínaj." od stola sa ozval Sebov hlas, ktorý mal podtón nahnevania. Oči som upriamila na neho a hnev z jeho očí priam sršal.

"Fajn však už idem."rozhodil rukami a pobral sa od stola.

"Ako sa ti zatiaľ páči v Monaku?"Lewisom hlas sa ozval vedľa môjho ucha. Otočila som sa ku nemu a usmiala sa.

"Je to tu nádherné. Sebastian mi to tu pomaly ukazuje. Pripravil pre mňa pár výletov, na ktoré sa teším."

"Možno položím osobnú otázku, ale ty a Sebastian ste v akom vzťahu?každý vie, že si tu pracovne, berieš ho ako objekt svojej práce?" vedela som, že raz príde takáto otázka od chalanov. Chlapi sú často viac zvedaví ako ženy. Čo ma však prekvapilo bola jeho druhá otázka.

"Od začiatku som sem išla s tým, že si chcem zo všetkými rozumieť. Najprv to bolo ťažké ale nakoniec sme si našli ku sebe cestu. Je medzi nami čisto priateľský vzťah. Pomáhame si, stojíme pri sebe, podporujeme sa. Neberiem ho ako objekt svojej práce, beriem ho ako človeka, ktorého mám rada, a na ktorom mi záleží."



Daniel priniesol naše drinky, načo som si zo svojho odpila a znova sa otočila na Lewisa, ktorý začal rozprávať.

"Prepáč ak som ťa tou otázkou urazil. No mám ho rád a nechcem aby mu niekto ublížil. Sme síce z iných tímov, ale jazdci sú ako jedna veľká rodina.  na trati proti sebe pretekáme, no mimo trati sme priatelia, ktorí sú tu jeden pre druhého."

"Chápem to, no uisťujem ťa, že ja mu neublížim." uznanlivo prikývol hlavou. Štrngli sme si našimi pohármi a odpili sme si.

"Smiem prosiť? Nechcem aby tu taká pekná slečna sedela." nastavil ruku,ktorú som s potešením prijala. Milujem tancovanie. Kabelku som nechala v boxe kde sme sedeli a obaja s Lewisom sme sa presunuli na parket. Na moje šťastie som si dnes vzala lodičky, takže som nebolo o moc menšia ako on. Rukami som obkreslila svoju postavu, pritom som vlnila bokmi až som ich nakoniec obmotala okolo jeho krku.Svojimi bokmi som vlnila do rytmu hudby, ktorej som sa úplne odovzdala.

Láska, strach a viera |Charles Leclerc|Where stories live. Discover now