•29•

772 33 3
                                    

|Minulosť - SLOVENSKO|

"Luna je to tu nádherné!"s úsmevom na tvári sa na mňa otočil Sebastian. Po dvoch dňoch na západnom Slovensku som ho vzala do Vysokých Tatier, ktoré miluje každý, kto ich navštívil. Práve sme pri Štrbskom plese, na ktoré sa nedokážem vynadívať. Je to skutočná nádhera.

"Po sezóne sem vezmem celú rodinu a spravíme si aj s tou tvojou výlet. Bude to úžasné." tešil sa zo svojho plánu načo sa mi na tvári usalašil úsmev. Tešilo ma, že sa mu u nás páčilo. Slovensko má čo ponúknuť. Od jeho príchodu si všetko fotil, mám taký pocit, že zachviľu bude mať plnú pamäť.

Fotku som si uložila do instastory, na ktoré mi chalani začali odpovedať a sťažovať sa, že si ich so sebou nezobrali

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Fotku som si uložila do instastory, na ktoré mi chalani začali odpovedať a sťažovať sa, že si ich so sebou nezobrali. Musela som im sľúbiť, že im to tu raz poukazujem. Náš deň ubehol rýchlo, keďže sme stále objavovali krásy Slovenska. Ani sme sa nenazdali a bol večer, kedy sme si pri večeri dali otvoriť fľašu vína. Sebastian odkedy sme sa spoznali nepil. Toto bolo prvýkrát čo si dal jeden pohár vína, ktoré si veru pochvaľoval.

"Pamätáš si na začiatky? Ako som si myslel, že ťa budem ohovárať a nadávať na teba po francúzsky a ty si ma vtedy v tom výťahu úplne zotrela, keď si mi odpovedala po francúzsky?" smial sa na spomienke, ktorú sme mali spoločnú. Musela som uznať, že nebol hlúpy, myslel si, že tam príde dievča čo bude vedieť len po anglicky no opak bol pravdou.

"Pamätám, ostal si tam stáť ako tvrdé Y" zasmiala som sa a odpila som si z vína. Večeru sme dojedli a už sme len dopíjali pohár vína. Spomínať na začiatky nebolo zlé, boli tam aj zlé chvíľky ale tých nebolo tak veľa. Všetok úsmev, úspech a smiech ich prebili.

"Chcem sa ti však poďakovať, že si bola vytrvalá a počkala kým ti všetko poviem. Rodičia si ťa zamilovali na prvý pohľad. Možno si to neuvedomuješ, ale znamenáš pre nás veľa, si naša rodina a kedykoľvek budeš potrebovať pomoc, sme tu pre teba. Julesova mama mi volala pred začatím sezóny a včera som si spomenul na jej slová, ktoré mi až teraz dali zmysel.

"Keď ti niekto chce pomôcť, vypočuje ťa a počká kým budeš pripravený. Ak budeš cítiť v srdci, že osoba, ktorej chceš povedať pravdu ti stojí za to ver mi, že je to čistá duša s dobrým srdcom. Bude pri tebe stáť v najhoršom a neopustí ťa."

Lu toto boli jej slová a po nich si nasledujúci deň prišla ty. Potom si mi povedala "buď opatrný" a ja som v ten moment vedel, že si anjel od Julesa. Som ti nesmierne vďačný za všetko čo si pre mňa a moju rodinu urobila."

Jeho slová ma dojali. Nie je časté, že by hovoril takéto slová dennodenne. On ich povie ale raz, s dôrazom aby ste si ich zapamätali. Od neho si tie slová zapamätáte ľahko. Povie ich, keď to neočakávate a dojme vás nimi.

-------------------------------------------

"Prečo si prestala čítať?"ticho povedal do ticha, ktoré nás obklopovalo. Práve som dočítala posledné slová knihy. Po večery  sme sa vybrali ku mne na izbu, kde som začala čítať rozčítanú knihu. Sedím chrbtom opretá o čelo postele a Sebastian má hlavu na mojich nohách. Keď vyslovil otázku, dvihol hlavu a pozrel sa na mňa.

Láska, strach a viera |Charles Leclerc|Donde viven las historias. Descúbrelo ahora