Jeff The Killer Nedir?

1.5K 255 13
                                    

Jeff The Killer internette dolaşan en ünlü Creepypasta kahramanlarından biridir. Kökeni 2008 yılında rahatsız edici bir fotoğrafa dayanmakta. Peki Creepypasta ne? Creepypasta internet aracılığıyla toplanan veya paylaşılan kısa korku hikayelerinin tümüne denir. Bu tür hikayelerin amacı okuyucuyu korkutmak yada rahatsız etmektir. Bu tür hikayelerin kesin olarak kökenleri bilinmemektedir. Fakat bilinmemesine rağmen birçok kişi bu hikayelere inanmaktadır. Her şey ağdaki en ünlü forumlardan biri olan 4Chan adlı kullanıcı tarafından başladı. Bu sayfada Katie Robinson adlı bir kız kendi fotoğrafını paylaştı. Paylaşması üzerine kendisi ile çok dalga geçildi ve zorbalığa uğradı. Kız şişman biriydi. Gelen bu kötü yorumlar üzerine daha dayanamayan Katie intihar etti. Kızın intihar etmesinden sonra biri bu fotoğrafı aldı ve Jeff The Killer'ı temsil eden fotoğraf yaptı. Yani bizlerin o dalga geçip komik capsler yaptığı Jeff fotoğrafı aslında ölü bir kızın fotoğrafı.

bu fotoşop yardımı ile yapılan temsilen Jeff ama bizlerin bildiği Katie aşağıdaki resimde görülen kız

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

bu fotoşop yardımı ile yapılan temsilen Jeff ama bizlerin bildiği Katie aşağıdaki resimde görülen kız .

Bu Jeff'in temsili olan fotoğraf yayıldıktan sonra inanılmaz bir hızla büyük bir fan kitlesine ulaşıldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bu Jeff'in temsili olan fotoğraf yayıldıktan sonra inanılmaz bir hızla büyük bir fan kitlesine ulaşıldı. İnsanlar daha korkunç bir hale getirmek için Jeff'in hikayesini bir çok kez değiştirdiler. Jeff'in hikayesi ile ölen Katie'nin hikayesi çok benzemekte. Okulda hergün zorbalığa uğramalar, okul çıkışında yada okula giderken kıstırmalar, zorla para almalar, vb. bunlar tamamen Katie'yi anlatmakta. Hikayenin farkına değinicek olursak Katie yapılan bu kötü şeylerin altında kalırdı ve sesini çıkaramazdı fakat Jeff tam aksine hiçbir şeyin altında kalmaz ve vahşice davranıp öfke kontrolünü tamamen kaybederdi. Vede Jeff'in hikayesinde bizim Liu olarak tanıdığımız bir kardeş var fakat Katie'nin bir kardeşi yoktu o tek çocuktu. Birde doğum gününe değinmek istiyorum. Evet aynı Jeff gibi Katie'de bir doğum gününe davetliydi. İkiside her şeyin artık normal bir şekilde gidiceğine inanmıştı fakat bu inanç çok kısa sürdü. İkiside onları sürekli sıkıştıran o çeteyi görmüştü. Burada Jeff üç kişiden oluşan çetenin iki üyesini öldürmüştü fakat üçüncü kişi Jeff'i yakmıştı. Katie'de ise yine üç kişilik bir çete fakat Katie onlara karşı kendini savunamadı ve yanmadıda sadece yakmaya çalıştılar Katie son anda kaçarak ellerinden kurtulmuştu. Üstelik bu hikayenin sonunda kaybeden ailesi değil Katie'nin kendisiydi. Jeff'te ise aile üyesindeki herkes ölüyordu daha doğrusu Jeff öldürüyordu. Jeff onları öldüresiye bıçaklamıştı. Ve bir kaç dakika sonra aynısını kardeşi Liu'da yapar ve yaptığı zaman " Go To Sleep!" der. Yani uyumaya git. Uyumak diye bahsettiğimiz olay ölümdür aslında. Bunu sonsuz bir uykuya benzetmekte. İşte hikayenin aslı budur. Jeff The Killer insanlar gece uyurken evlerine giren bir suikastçı olarak tanımlanır. Bu Jeff'in orjinal hikayesinde Jane diye biri de yok aslında. Bu hikayeler sürekli olarak değiştirilince insanlar sonradan Jane'ni eklediler. Ve bu Jane de bir Jeff kadar tanındı ve büyük bir fan kitlesine sahip oldu. İşte Jeff The killer serüvenimizin sonuna geldik. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere....

Creepypasta Hakkında BilgilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin