[3]

7.6K 237 15
                                    

Aleksej me od Katjinog pitanja izbjegavao,ali je vodio konverzaciju sa njom cijelo vrijeme. Obecao joj je konja,a ona kao svako dijete krenula je traziti sve sto je mastala da ima. Konja,veliko dvoriste,loptu, baku i deku. Uskoro se nadjemo ispred Aerodroma gde nas saceka auto u koje udjemo samo nas troje. Katja je sjela na prednje sjediste jer joj je tata dopustio, stavljajuci pojas cim je sela. Pogledam u njega koji skoncentrisano gleda ispred sebe, cesto bacajuci pogled ka Katji koja je pjevusila neku Rusku pjesmu. Dete od 4 godine poprilicno vjesto prica oba jezika i upija kao sundjer svaku novu rijec. Izadahnem necujno kad mi kroz usi prodje odgovor na Katjinu konstataciju "i mama je meni nedostajala".Kamo srece da jesam.

-" Wow ljepse je neko na slikama"

Izgovori kad se ogromna vrata bijele ograde otvore i nadjemo se na poplocanom parkingu. Porodicna kuca bila je ogromna i ovo je prvi put da ulazim u ovu kucu, da cu upoznati njegovu porodicu i ne znam kako da se ponasam znajuci kakvi su zapravo i sta su uradili, osjecam se kao dijete koje ceka majku da se vrati sa roditeljskog svjestan da je sakrio lose ocjene i ako je mama pitala "imas li sta da mi kazes pre nego odem" ... Uzasan osjecaj jeze, ali i nada da mogu zaboraviti proslost.

-"Mama vidi fontana"

Rekla je na engleskom, na sta je Aleksej uzme za ruku.

-" Malena, dogovorili smo se da pricas samo na Ruskom"

-" Da tata, ali mama vise voli engleski"

-"Pitam se sta mama jos voli englesko"

Okrenem se prema njemu bijesno uzimajuci Katju u narucje. Ne shvatam ovu recenicu, a mislim da je i bolje da je ne shvatim. Pokazala sam joj fontanu dok ona uzme moje lice i nacentrira ga tacno ispred svog.

-"Mama nikad ne zelim da odem odavde,ostacemo u Rusiju zauvek"

(***)

Drhtajem udjem u kupatilo svoje sobe stiskajuci usta snazno, njegovi roditelji su me posmatrali kao zlocinca koji je uradio nesto lose i ako me nijesu poznavali. Njegova majka je okrenula glavu od mene i Katju pomazila po glavi cisto radi reda. Jasno mi je koliko je Katja razocarana jer nije ocekivala ovakvu baku. Nisam ni pola dana ovde, a vec zelim da nestanem i pobjegnem.

-"Mama!!"

Katja je lupa na vratima moje sobe.

-"Molim princezo"

Izadjem praveci se da je sve uredu.

-" Kuca je jako lepa, i srecna sam jer imam tako divnog tatu"

-"Da, rekla sma ti da je tata dobar ali i malo strog. Katja ne mozes da pricas nase tajne, tajne cuvaju samo dve osobe. I moras bito malo skromnija imas puno zahtjeva."

-"Znam mama,bila sam previse srecna. Sad imam i mamu i tatu alj necu vise biti naporna"

-"Naravno da imas, hajde Katja dodji da spavamo kasno je"

Klimnula je glavom i pokrila se ispod jorgana sa svojim medom. Gledala je u plafon,potom se okretala levo, desno sto je znak da ima nesto da kaze.

-"Ne dopada mi se baka"

Ubrzano kaze sto me nasmije...

-" Upoznaces nekad i drugu baku,samo nemoj da kazes nikom"

Klima glavom veselo.

-"Ova je kao vjestica,ali nemoj da kazes to tati sigurno bi se naljutio."

Pribije se u moj zagrljaj i ubrzo zaspe. Morala je reci sta joj je na dusi pre spavanja... jos sam pod utiskom, jos uvijek razmisljam o rijecima "i mama je meni nedostajala" potom mi prodje i "pitam se sta mama jos englesko voli" izdahnula sam. Moram se navici zbog Katje se moram navici na ovu situaciju,cesto je pominjala svog oca i necu joj oduzeti tu srecu... Plasim se svega sto slijedi, ali najvise se plasim sebe. Kako cu prezivjeti ravnodusnog Alekseja?

11. NOVEMBAR.
《PRE 5 GODINA》

-" Mislim da imamo problem"

Zacujem iza sebe Alekseja koji njezno obavija ruke oko mog struka potom ostavlja poljubac na moj obraz.

-"Mislim da po prvi put volim nekog"

Okrenem se ka njemu i ne odolim da ostavim poljubac na njegove usne.

-" Ja kad volim volim ludo i zauvijek..."

Rekao je dok nastavlja da me ljubi.

-" Aleksej..."

-" mm?"

-" Gde si bio celu noc?"

Zabrinuto ga pogledam jer izgleda umorno...

-"Imao sam puno posla,ali sjutra sam tvoj ceo dan"

-"Problemi u klubu?"

Klimnuo je glavom, jasno mi je da nesto krije juce sam pronasla pistolj na dnu ormara i izbjegavam da pitam odakle mu. Ne zelim da misli kako sam preturala po njegovim stvarima, a tek sto sam pobjegla od kuce uprkos zabrani roditelja da se petljam sa bilo kim iz porodice Smirnov. Ne shvatam sta dodjavola njima smeta? Bili su srecni zbog mog osmeha koji ne silazi od kad Aleksa svaki dan pokusava da dopre do mene, a kad su culi prezime kao da se sve samo srusilo.
♡♡♡♡♡♡♡

Morning 👋

Moj mali brat me je probudio pre sat vremena,napisala sam verovali ne  deo ipo... 😂

Sansa za nasWhere stories live. Discover now