[7]

7.4K 230 28
                                    

《ALEKSEJEVA PERSPEKTIVA》

Moja kcerka je zaspala cvrsto pored mene drzeci me za prst od ruke. Posmatram nju i osjecam da sam ziv kad tako bezbrizno spava. Medjutim hladne su noci u Rusiji, a tanko cebe nije dovoljno ma koliko grijanje u vili radilo. Necujno se izvucem iz kreveta te pridjem fotelji uzimajuci svoju zenu u narucje. Ma koliko hteo da je mrzim to mi ne uspjeva, mogu joj samo uputiti ostar pogled i rijeci koje znam da ce da je zabole. I dalje ne shvatam kako je mogla da me ostavi i ako sam joj pokazao koliko sam spreman da budem pravi muz, vjerenik...
Spustio sam je pored Katje i pokrio da bih na prstima izasao iz sobe.

-" Nisam srecna sto je ona ovde"

Majka sa casom vode krene prema stepenicama i zatice me kako izlazim iz sobe. Ulazud sve sto prica meni je osmijeh titrao na licu.

-" Tvoja zena je trebala da bude Teodora, ne ova devojka koju si pokupio sa ulice nije dostojna naseg prezimema!"

-"Moja zena ce da bude majka moje kcerke Ana!"

-" Ti trebas musku glavu, naslednika kog neces dobiti sa zenom koju ne volis. Njih dve mogu da budu sporedna stvar."

Stala je ispred mene

-" Ne voli te,u pogledu vidim da te prezire. Prezire i nas i konstantno izaziva svadju. Ona ne treba da bude u ovom domu vec Teodora kojoj smo obecali prsten"

-"Ja nisam obecao... ti si"

Prosao sam pored nje, znam da nije problem u meni... Ona me ne voli zato me je i ostavila, a ja mjesto kao svaki muski skot da je kaznim kako bi me molila ja je pustam da zivi sa mnom svjestan da je vise nikad necu dotaci kao nekad. Kazu kad jednom nesto propadne vise nikad ne moze biti isto i toga se plasim. Mozda svi mogu da misle kako je mrzi,ali srce ne mogu da prevarim zatreperi kad je blizu, pozelim da je poljubim kad je pogledam zelim da je osjetim posle 4 godine na sebi.

(***)

Popravljam rukav svog odijela i krecem prema stepenicama gde zaticem svoju zenu u pravi cas.

-"Hvala sto si me smjestio pored Katje"

Nastavim hodati za njom...

-" Katja bi plakala da te ne vidi pored sebe, tako da to je zbog nje"

Pokusam zvucati uvjerljivo.

-" Moraces poceti da dolazis na veceru i rucak sa Katjom jer je moja kcerka clan porodice."

-" Katja ce dolaziti svaki dan"

Kaze kratko.

-" Ovo vazi i za tebe... Jos uvijek si moja zena na papirima i dolazices da rucas kad i ostali clanovi porodice"

-"na papirima Aleksej sam tvoja zena ali doci cu volim gledati tvoju majku... i volim da ispunjavam tvoje naredbe. "

Pozurila je korak te usla u kuhinju, znam sam kad sam sreo te zelene oci sa ce mi doci glave i bio sam upravu. Ma koliko me povredila odlaskom i dalje bih dao svoj zivit za nju. Filip mi otvori vrata te ja bezvoljno udjem u auto. Opiminjem ga da povede nase ljude danas i da pazi na njih dve dok biraju vrtic.

-" Ne zelim da moja zena i kcerka slucajno odu kod njinih roditelja. Znajuci Katinu jedva ceka da ih vidi"

Kazem pre nego izadjem... Secam se odlicno svake rijeci koju je njen otac rekao za mene, secam se i nje uplakane koja odlazi od porodice da bi bila sa mnom i onda kad polako pocnu svi da prihvataju vezu i brak ona ode od mene ostavljajuci mi pismo "Tako je najbilje za oboje". Napisala je da me voli ali da polako shvata da su njeni roditelji ipak bili upravu. Zasto? Dao sam sve od sebe da osjeti moju ljubav od prvog trena kad ne pristala da slomi moje zidove i da bude pored mene. Pristao sam da volim svijetlost, dobio sam tracak nade da moja tama mozda ne mora da bude tama ali ostavila me je u jos vecem mraku nego sto sam bio.

-"Njeni roditelji nisu nista uradili,bili su bijesni koliko i ti. Ona im je kcerka i mozes misliti kako im je bilo da ne cuju svoje dijete 4 godine,ne znaju ni zasto ni kako je otisla. Samo znaju da je neko pokusao da je ubije tebi blizak i to je to... ti prvi bi ubio sve oko Katje da tako nesto cujes,a tek si postao otac svjesno"

Zamisljeno bacim pogled van auta te odem u proslost gde cujem zvono telefona u svom stanu koji je bio polu prazan. Trebalo je da se preselim sa njom u veliku kucu tog dana.

-"Ako znas gde je moja kcera molim te reci mi... Zasto je otisla sta si joj to uradio!? Rekao si da ces da je cuvas!"

Njena majka plakala je i jecala preko telefona dok ja zbunjeno pogledam u Filipa koji na stoku u isto vreme ugleda papir ostavljen pored racuna.

-"Aleksej molim te ostavi nasu kcerku,sta god da si joj uradio platices Bogu Smirnov i ti i tvoja porodica. Reci nam gde ne Katina molim te "

-" ja.. ja ne znam sta se desava. Ne znam gde je mislio sam da je pobjegla kod vas"

Rekao sam dok citam sta pise na malom papiru i gotovo telefon je pao iz mojih ruku dok gubim ravnotezu na nogama.

-" Aleksej, idem po njih dve i bice kako si rekao ne brini ne bih nikad uradio ono sto ti smatras pogresnim."

Trgnem se iz misli svatajuci da smo stigli ispred fabrike.
Izasao sam i uzeo svjez vazduh koji mi pomogne da otjeram bolan period iz misli. Nijesu njeni roditelji krivi, ali sve rijeci koje su mi uputili oboje su bile kap u casi i nisu zasluzili da upoznaju dijete olosa i ubice. Jebeno su me okrivili da sam hteo ja da je ubijem!

-" Jesam li pogrijesio sto sam je zvao da zivi sa mnom?"

Iz cista mira pitam Filipa koji se okrece ka meni.

-" Dao si drugu sansu kapetane, znak da si je voleo vise i od rodjene sestre sto rijetko koji covjek moze. Nisi pogresio sve dok se osjecas ponovo ziv"

Krenuo je nazad ka vili dok ja ostanem da gledam u pustu ulicu ispred sebe. Mirnije spavam kad znam da je Katina u istoj kuci kao ja. Mislim da ocinstvo ne bih shvatio kako jesam da nijesam video koliko nasa princeza voli Katinu i koliko Katina voli nju,da je rekla da nece da ode sa nama nazad u Rusiju ostao bih tamo pored njih.

-"Plasi me se..."

Promrmljao sam i zajedno sa svojim mislila udjem u fabriku. Znam da se plasila da Katju vise nikad nece videti, plasila se da kaze "ne" ma koliko cvrsto stajala na nogama tog dana... Ali opet bih poklekao samo da bih bio pored nje ma sta ona odlucila. Jebeno njoj nikad ne umem da budem autoritet.
♡♡♡♡♡♡♡
Pravim malu diskusiju sa ljudima kojim se dopada knjiga

Sta mislite bi li bili pametno da posle ove price napisem prvi deo njihovog zivota. Upoznavanje, svadje, prijetnje i da se zove " Da nisam otisla"
Nekako bi se bazirao na njihovo upoznavanje. I videli bi kako se Aleksej smirio zbog nje.  Mislim da niko nikad nije pisao prvo II pa I deo knjige ali ja sam Niksicanka sa mnom sve mora naopako.

Ovde je mnogo lakse da u komentatima vidim vase iskreno misljenje koliko je pametno da izmislim tolu vodu  (narodski) hahahaha 😁

Znaci mi misljenje svih vas tako da ne budite lijeni 😂

Sansa za nasWhere stories live. Discover now