19

1.2K 102 556
                                    

Medya: Müge Ablamızın da dediği gibi, 'şüpheleniyorsam doğrudur' shsksjdkdk.

●●●

Gözümdeki gözlüğü çıkarıp, gözlerimi ovuşturdum. Yorulmuştum ama değmişti. Çiğdem ile birlikte tüm notlarımızı çıkarıp bitirmiştik. Geriye üzerinden geçip, sınavlara girmek kalmıştı.

"Tezini yarın teslim etmeyi unutma," deyip hemen karşımda notları ile ilgilenmekte olan Çiğdem'e baktım.

Elindeki kalemi bırakıp arkasına yaslanan Çiğdem, derin bir of çekti. "Bir de o vardı değil mi? Tamam unutmam, merak etme."

"Sen bitirdiğine sevin bence. Önceden bitirseydin, şimdiye teslim etmiştin sen de benimle birlikte."

Söylediğim ile dudaklarını büzüştürüp suratını astı. "Tamam ya sürekli yüzüme vurup durma. Ancak yetişti, istediğim gibi de oldu şükür."

Yani kendi aldığı konuda tezi ciddi anlamda güzel olmuştu. Büyük bir bölümünü önceden okuduğum tezin gündüz son kısmını okuduğumda ince eleyip sık dokuduğu için takdir etmiştim, arkadaşımı.

Kaşlarımı kaldırıp alayla gülümsedim. "Tabii Erkan ve daha ismini sayamadığım şahıslar sağ olsun."

Yaptığım imâ ile gözleri irileşen Çiğdem, dişlerinin arasından konuştu. "Aslı, çok kötüsün."

"Tamam ya kızma, şaka yapıyorum." deyip duraksadım. Son dakika golü atmayı sevdiğim için devam ettim. "İlişki terapisti olacak diye ne hâllere düştü, benim çiçeğim. Tabii müthiş bir tez olacak."

Gafımı duymamazlıktan gelip gülümsedi. "Yani ilk önce kendim deneyip, deneyim elde ettim. Sonra da yazdım. İleride de lazım olacak sonuçta."

"Ya ya, tabii. Öyle olacak."

"Sinirimi bozamazsın, boşuna uğraşma. Tezim bitti, notlar bitti. Neşemi kimse bozamaz, o yüzden."

Anlaşılan daha fazla uğraşamayacaktım, iri göz ile.

"Aman tamam be!" deyip oturduğum yerden kalktım. Pencereye doğru adımlayıp açık pencereden dışarıya göz attım. Gelip geçen birkaç araba dışında mahalle sessizdi.

Derin bir nefes çekip bakışlarımı gökyüzüne çevirdim. Bu gece dolunay vardı. Geç saatler olduğu için ışığı ile birçok bölgeyi aydınlatıyordu. Ay'ın en sevdiğim evresiydi. Öyle ki bıraksalar sabaha dek izlerdim.

Gözlerimin önündeki eşsiz manzarayı çekmek için şortumun cebindeki telefonu çıkardım. Ve değişik açılarla birkaç fotoğraf karesi çektim. Daha sonrasında fotoğraflara tek tek bakıp içlerinden en beğendiğimi tweet olarak atmaya karar verdim.

İnterneti açtıktan sonra bildirimlerin gelmesini bekleyip hiçbirine bakmadan temizledim. Direkt Twitter'a girdim ve sayfanın yenilenmesini bekledim. Sayfa yenilendiği anda bir mesajın gelmiş olduğunu fark etmiş fakat önemsememiştim. Dün attığım tweetten sonra yazanlardan biri olabilirdi.

Tweet atacağım sırada, en son -yaklaşık beş dakika önce- atılan tweeti görünce duraksadım.

ferhatdmr: "Geceye dedim ki uzan uzanabildiğin kadar. Şimdi o dolunay uykudadır." #dolunay

" #dolunay

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
défaite | textingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin